Nuotr. iš asmeninio atlikėjos albumo
Eurovizija 2017 (dalyviai)

„Eurovizijos 2017“ dalyvių pristatymas: Makedonija

Flag_of_MacedoniaŠalis: Makedonija;
Pasirodymo data: gegužės 11 d., antrasis pusfinalis;
Pasirodymo numeris: 3;
Atlikėja: Jana Burčeska;
Daina: „Dance alone“;
Dainos autoriai: Joacim Perrson (m / ž), Alex Omar (m / ž), Bobi-Leon Milanov (m / ž), Florence A. (m / ž).


Nuotr. iš asmeninio atlikėjos albumo
Nuotr. iš asmeninio atlikėjos albumo

APIE JANĄ:

Ketverius metus besitęsiantį Makedonijos nepatekimą į finalą šiais metais nutraukti deleguota yra Jana Burčeska. Mergina „Eurovizijos“ scenoje pasirodys su specialiai jai parašytu kūriniu „Dance alone“. Jana šiuo metu yra viena iš labiausiai populiarėjančių jaunosios kartos atlikėjų gimtojoje šalyje. Jos muzikinis kelias prasidėjo, kai 2011 metais sudalyvavo vienintelį kartą organizuotoje makedoniškoje „Idol“ versijoje. Nors ji liko vos per žingsnį iki prizininkų pakylos, penktoje vietoje, tai atlikėjos visiškai neatbaidė nuo savo tikslo siekimo. Mergina net tris kartus pasirodė populiariausiame šalies renginyje „Skopje fest“, kurio nugalėtojas anksčiau tradiciškai gaudavo pakvietimą atstovauti Makedonijai „Eurovizijos“ dainų konkurse.

Be muzikos laisvalaikiu Jana užsiima humanitarine veikla: jau daugelį metų atlikėja dalyvauja renginiuose, skirtuose socialiai remtiniems žmonėms, taip pat yra UNISEF ambasadorė, kuri Makedonijos mokyklose skaito seminarus prieš smurtą.

Nors anksčiau buvo skelbta, jog kūrinyje su kuriuo į „Eurovizijos“ sceną lips Jana bus tautinių motyvų, tačiau nacionalinis transliuotojas nusprendė atsisakyti šios idėjos. Sulaukus daugiau nei 200 paraiškų, šiuolaikiškai skambanti „Dance alone“ buvo neabejotinas pasirinkimas. Kaip ir įprasta, prie šios Balkanų valstybės „eurovizinio“ kūrinio prisidėjo jau konkursinės patirties turintys kompozitoriai. Vienas iš garsiausių šios kūrybinės komandos darbų – praėjusiais metais bulgarės Poli Genovos atlikta „If love was a crime“, kuri finale sėkmingai įsitvirtino 4 vietoje. Antrojo pusfinalio metu Janos atliekama daina taip pat susirungs su tų pačių kompozitorių kūriniu „In too deep“, kurį atliks Serbijos atstovė Tijana.

APIE MAKEDONIJĄ „EUROVIZIJOJE“:

Makedonijos atstovus „Eurovizijos“ scenoje pirmą kartą išvydome 1996 metais. Aukštais pasiekimais ši Balkanų valstybė tikrai negali pasigirti – kolkas geriausias šalies pasiekimas yra 12 vieta finale, kurią užėmė Elena Risteska 2006 metais. Nuo pusfinalių sistemos įvedimo Makedonija finale sėkmingai pasirodė iki 2007 metų, o nuo to laiko peržengti pusfinalio barjerą pavyko vos kartą, kai 2013 metais į renginį išvažiavo Balkanų legenda ir pirmoji Makedonijos konkursantė Kaliopi. Tiek konkurso fanai, tiek lažybų kompanijos mano, kad šiemet Makedonijos atstovė „Eurovizijoje“ turėtų sužibėti ir užbaigti nesėkmių ruožą.

Nuo pat dalyvavimo tarptautiniame konkurse pradžios makedonų kalba konkurso scenoje skambėjo net 8, anglų kalba atlikti kūriniai – 6 kartus, o dar keturis kartus kūriniai buvo atliekami abiem kalbom. Taškais tradiciškai apsikeičia su kaimynine Albanija.


Redaktoriu verdiktas

Evelina: Puikaus skambesio daina, tokią labiau tikiesi išgirsti per MTV ar kitą muzikinį kanalą. Tik labai neramu pasidaro pažiūrėjus vaizdo įrašus, kuriuose atlikėja šį kūrinį atlieka gyvai – daina netenka pusės žavesio. Belieka tikėtis, taip nenutiks „Eurovizijos“ scenoje. 8/10
Justas: Mano manymu, Makedonija bus didžiausias šių metų nusivylimas. Nors ši daina turi labai daug gerbėjų, bet aš sunkiai įsivaizduoju ją patenkančią į finalą, ypač, kai matai Janą dainuojančią gyvai. 5/10
Andžej: Džiaugiuosi, kad makedonai nusprendė atsiduoti į profesionalų rankas. Ši daina nėra viena iš standartinių „eurovizinių“. „Dance alone“ galėtum išgirsti radijo eteryje ir niekad nepagalvotum, kad ji dalyvauja „Eurovizijoje“. Aranžuotė, suvedimas, vokalas, vaizdo klipas – viskas aukščiausio lygio. 80-ųjų „sintpopas“ iki šiol populiarus, be to, priedainis yra paprastas ir įsimintinas. Mačiau Janos gyvus pasirodymus, vertinu juos kritiškai, tačiau tikiuosi, jog komanda padės atlikėjai sutvarkyti tiek vokalą, tiek choreografiją ir įvaizdį. 8/10

Bendras „Eurodienos“ komandos įvertinimas: 8.0

Prenumeruoti
Pranešti apie
guest

0 komentarai
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus