Atlikėjos asmeninio archyvo nuotr.
Eurovizija 2016 (atrankos)

Lietuvos atrankos į „Euroviziją“ dalyvė Catrinah: mano kūrinys yra tarsi gyvenimo himnas [IŠGIRSKITE]

Isaiah Urken nuotr..
Isaiah Urken nuotr.

Praėjusią savaitę „Eurovizijos“ gerbėjai sulaukė geriausios kalėdinės dovanos – LRT televizija paskelbė sąrašą atlikėjų, kurie pasirodys 2016 metų nacionalinėje atrankoje. Muzikos stilių atstovų įvairovė žada mums nuostabią du mėnesius truksiančią muzikos šventę. Šiandien mums teko garbė pakalbinti atlikėją Catrinah, kurią konkurse galėsite stebėti ir palaikyti jau sausio mėnesį.

Sveiki, Catrinah! Sveikiname su dalyvavimu atrankoje! Nesate scenos naujokė – baigėte džiazinio dainavimo studijas LMTA, sėkmingai dalyvavote televizijos projekte „Lietuvos balsas“ ir dirbate su muzikos įrašų kompanija „Meska Music“. Ar „Eurovizija“ turėtų tapti nauju laipteliu Jūsų karjeroje? Kaip apsisprendėte pasirodyti konkurse?

–Sveiki! Tai konkursas, kuriam tikrai ilgai brendau. Tiesiog gyvenau, dariau savo darbus, rašiau dainas ir atsirado „Be Free“, kuria tikiu ir noriu parodyti visam pasauliui. Apie muzikinę karjerą šiuo metu mažiausiai galvoju, nes mano gyvenime atsirado tiek įdomių dalykų, o siekis tapti įžymia dainininke nebekamuoja taip, kaip anksčiau. Nebegraužiu savęs dėl nesudainuotų natų, neužbaigtų kurti dainų, neištobulinto įvaizdžio ar įspūdingai augančios karjeros. Esu sau tobula ir dainuoju apie tai, ką matau ir ką jaučiu. Apie tai, kas kabina mano sielos stygas.

Kuo „Be Free“ turėtų sužavėti „Eurovizijos“ žiūrovus? Kas prisidėjo prie dainos kūrimo proceso?

–Daina yra ypatinga. Joje visas gyvenimas vaizduojamas kaip kova, o žmogus – karys didžiulėje armijoje. Jis sistemos vergas, kovojantis su tokiais, kaip jis, mūšyje, kuriame nėra galo. Jis išsilaisvins tik atverdamas širdį meilei. Meilė – tai kelias į laisvę. Mano kūrinys yra tarsi gyvenimo himnas. Jį sukūrėme kartu su Saxtone ir Paul Monroe, kurie įkūrė „Meska Music“.

Isaiah Urken nuotr.
Isaiah Urken nuotr.

„Eurovizijos“ dainų konkurse kiekvienas atlikėjas turi tik 3 minutes, kad įrodytų auditorijai, jog jis ir jo kūrinys yra geriausi. Kaip ruošiatės nacionalinei atrankai? Ar turėtume tikėtis išskirtinio scenografinio sprendimo?

–Manau, jog vizualizacija yra labai svarbus aspektas. Žmogus įvertina viską. Aišku, šiuo metu bandau koncentruotis į atlikimą, tačiau noriu suburti gerą komandą vientisam stulbinančiam vaizdui sukurti. Man reikia ypatingo kostiumo, kuris turi būti labai kūrybiškas ir drąsus. Taip pat planuoju dirbti su choreografu ir teatro režisieriumi. Tai žmonės, kurie padėtų įrėminti dainos idėją. Mano misija savo pasirodymu – pranešti žinią.

Kaip vertinate prie finišo tiesiosios artėjančius 2015 metus? Kokius tikslus sau išsikelsite 2016 metams? 

–Šie metai man buvo kupini kūrybinių paieškų ir atradimų. Manau, jog dėmesį verta koncentruoti būtent į pasiekimus. Kiekvienas iš jų, kad ir mažytis, motyvuoja dirbti kruopščiau ir reikalauti iš savęs dar daugiau. Būtent su tokia nuotaika atversiu duris į 2016 metus. Neslėpsiu, jog pagrindinis mano tikslas yra važiuoti į Stokholmą su „Be Free“ ir sėkmingai atstovauti Lietuvai. Padarysiu viską, kad šį tikslą įgyvendinčiau.

Ko norėtumėte palinkėti skaitytojams žiemos švenčių proga?

–Skaitytojams norėčiau palinkėti šviesių minčių ir šypsenų šviesulėlių akyse. Saugokite savo gyvenimus nuo tuščių vienkartinių pseudovertybių. Likite ištikimi savo laisvei, kuri veikia visada greta meilės.

Dėkojame dainininkei Catrinah už atvirumą ir norime palinkėti sėkmės, įkvėpimo ir kantrybės artėjančioje muzikinėje kovoje! O Jus, mielieji skaitytojai, kviečiame išklausyti ir įvertinti atlikėjos konkursinį kūrinį „Be Free“ ir pasidalyti savo įspūdžiais komentaruose.

Prenumeruoti
Pranešti apie
guest

58 komentarai
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus
Tadas
Tadas
prieš 8 metus

Winner!! 2017 Lithuania

Anna
Anna
prieš 8 metus

I love her voice! She sings very good!

Alina
Alina
prieš 8 metus

Puki daina, emicionaliai atlikta, idomi aranziruotė – pforesionaliai skamba!
Didžaisuios sėkmės atrankoje!!!

Pedi
Pedi
prieš 8 metus

What a great Song and Voice! Beautiful!!!??✈️ to Stockholm

Gisa
Gisa
prieš 8 metus

GREAT BEAUTIFUL SONG AND VOICE!!!

Uli
Uli
prieš 8 metus

welch großartige Stimme!! Tolle Frau und super Song. Go to stockholm and win!!!

Uschi
Uschi
prieš 8 metus

What a Great Song and a beautiful voice

Gessi
Gessi
prieš 8 metus

Jekatarina is a super singer! We love her here in Germany! I wish her best luck for her future!