Eurovizija 2014 (renginys)

„Eurovizijos“ scenoje skamba Baltarusijos ir Makedonijos ritmai

Iš Kopenhagos praneša „Eurodienos“ reporteris Miroslavas

AP4_8440

AP4_8389
Andres Putting (EBU) nuotr.

Dešimtu numeriu antrajame pusfinalyje suskambės Baltarusijos „Cheesecake“. Šiandienos repeticijoje nelieka praėjusį kartą matyto žiedo. Jį scenos fone pakeičia degančią ugnį vaizduojantys oranžinės ir raudonos spalvos kvadratai. Per priedainį scena nušvinta šviesiai mėlyna spalva.

Tiek kamerų darbas, tiek ritmingai judančios figūros LED ekranuose, nors yra paprasti, bet puikiai tinka baltarusio TEO dainai, neužgoždami atlikėjo ir jo kūrinio. Vaikinas kartu su pritariančiaisiais vokalistais aktyviai juda scenoje. Lengva choreografija neleidžia banaliai dainai visiškai nugrimzti į užmarštį.

Nors Baltarusijos šansai patekti į finalą lažybininkų yra vertinami net prasčiau už Lietuvos, šalies neverta „nurašyti“, nes paprastas pasirodymas gali nesunkiai ketvirtadienio vakarą atsidurti 6–10 vietoje.


Andres Putting (EBU) nuotr.
Andres Putting (EBU) nuotr.

Neišdainuodama pirmųjų dainos akordų savo antrąją repeticiją pradėjo Makedonijos atstovė Tijana. Moteris vilki juodą, beveik formalaus stiliaus kostiumą. Jai scenoje talkina baltai apsirengęs šokėjas. Vaizdas ekrane „To the Sky“ kūrinio metu yra gan dinamiškas ir įsimenantis. Nepaisant to, Makedonija šiemet pretenduoja į vieno blogiausių vokalinio atlikimo titulą.

Ekrane dominuoja mėlynos linijos, su kuriomis vieną akimirką sinchroniškai siūbuoja ir pati Tijana. Moteris atrodo užtikrintai ir pasitikinti savimi. Pasirodymas užbaigiamas vaizdu iš viršaus, kuomet visas scenoje esantis penketas susiburia į vieną vietą.

Prenumeruoti
Pranešti apie
guest

2 komentarai
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus
:)
:)
prieš 9 metus

Kas jos balsui? Per video buvo balsas super, o kai nuvaziavo i Eurovizija balsas tapo ziauriai prastas

Miroslav
„Eurodienos“ administratorius bei ilgalaikis redaktorius. 2007 metais įkūrė „Eurodienos“ pirmtakę „Eurosavaitę“.