Eurovizija 2014 (renginys)

Visos šalys bus suskirstytos į pusfinalius

ESC2014_TV_GraphicsSausio 20 d. (pirmadienį) 14 val. Lietuvos laiku Kopenhagos (Danija) rotušėje visos šiais metais „Eurovizijos“ dainų konkurse dalyvaujančios šalys bus suskirstytos į du pusfinalius. Šią ceremoniją tiesiogiai bus galima stebėti internetu dr.dk ir eurovision.tv.

Šiuo metu visos šalys yra suskirstytos į 6 grupes, norint kuo labiau sumažinti tikimybę pusfinaliuose kaimynei balsuoti už kaimynę.

1 grupė: Albanija, Juodkalnija, Makedonija, (Slovėnija – jei patvirtins savo dalyvavimą iki sausio 17 d.), Šveicarija;
2 grupė: Estija, Islandija, Latvija, Lietuva, Suomija;
3 grupė: Azerbaidžanas, Baltarusija, Gruzija, Rusija, Ukraina;
4 grupė: Airija, Armėnija, Belgija, Graikija, Nyderlandai;
5 grupė: Austrija, Lenkija, San Marinas, Vengrija;
6 grupė: Malta, Moldova, Portugalija, Rumunija.

Švedija, Norvegija ir Izraelis jau anksčiau suskirstyti į pusfinalius. Švedija dalyvaus pirmame pusfinalyje, o Norvegija ir Izraelis – antrame. Skandinavijos šalys dalyvaus skirtinguose pusfinaliuose, siekiant geriau paskirstyti bilietus, o iš Izraelio nacionalinio transliuotojo IBA buvo gautas prašymas dėl atitinkamo pusfinalio (šalyje gegužės 5 d. minima Atminimo diena, o gegužės 6 d. – Izraelio Nepriklausomybės diena, – red. pastaba).

Taip pat buvo gauti ir patenkinti prašymai, kad iš didžiojo penketo šalių (Italija, Ispanija, Jungtinė Karalystė, Prancūzija, Vokietija) ir Danijos, kurios visos pasirodys tik didžiajame „Eurovizijos“ finale, Italija ir Danija galėtų balsuoti pirmame pusfinalyje, o Vokietija – antrame. Likusios šalys bus suskirstytos sausio 20 d.

Slovėnija irgi yra įtraukta į ceremoniją, nors nacionalinis šalies transliuotojas RTVSLO dar nėra patvirtinęs savo dalyvavimo konkurse. Kaip jau buvo minėta, tai jis turi padaryti iki sausio 17 d. Taigi, kiekviename pusfinalyje bus po 15 valstybių. Jei prisijungs ir Slovėnija – viename iš pusfinalių susirungs 16 valstybių.

Prenumeruoti
Pranešti apie
guest

0 komentarai
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus