Eurovizija 2014 (renginys)

36 šalys patvirtino savo dalyvavimą „Eurovizijoje“. Ar prisijungs Slovėnija?

ESC2014_TV_GraphicsNacionaliniai transliuotojai iš 36 valstybių patvirtino savo dalyvavimą 59-ajame „Eurovizijos“ dainų konkurse, kuris šiais metais gegužės 6, 8, 10 dienomis vyks Kopenhagoje (Danija).

Lenkija (TVP) ir Portugalija (RTP) priėmė sprendimą sugrįžti, o naujas Graikijos visuomeninis transliuotojas NERIT nusprendė tęsti pirmtako darbus ir neužverti durų vienam iš populiariausių tarptautinių dainų konkursų.

„Eurovizijos“ scenoje šiais metais išvysime atstovus iš: Albanijos (RTSH), Armėnijos (AMPTV), Austrijos (ORF), Azerbaidžano (Ictimai TV), Baltarusijos (BTRC), Belgijos (VRT), Danijos (DR), Estijos (ERR), Suomijos (YLE), Prancūzijos (France 3), Gruzijos (GPB), Vokietijos (NDR), Graikijos (NERIT), Vengrijos (MTV), Islandijos (RÚV), Airijos (RTÉ), Izraelio (IBA), Italijos (RAI), Latvijos (LTV), Lietuvos (LRT), Makedonijos (MKRTV), Maltos (PBS), Moldovos (TRM), Juodkalnijos (RTCG), Nyderlandų (AvroTros), Norvegijos (NRK), Lenkijos (TVP), Portugalijos (RTP), Rumunijos (TVR), Rusijos (RTR), San Marino (SRMTV), Ispanijos (TVE), Švedijos (SVT), Šveicarijos (SRG SSR), Jungtinės Karalystės (BBC) ir Ukrainos (NTU).

Dar viena šalis – Slovėnija – neprarada galimybės prisijungti prie konkurso. Terminas, per kurį Slovėnijos nacionalinis transliuotojas RTVSLO gali patvirtinti savo dalyvavimą, buvo pratęstas.

Pasak vyriausiojo vykdomojo „Eurovizijos“ prodiuserio Jon Ola Sand, džiugu, kad Portugalija ir Lenkija galiausiai nusprendė sugrįžti į konkursą. J. O. Sand tikisi, kad ateinančiais metais ir kitose valstybėse bus išspręstos finansinės problemos, tad Europa ir visi gerbėjai visame pasaulyje galės džiaugtis įspūdingu 60-uoju „Eurovizijos“ dainų konkursu 2015 metais.

Kaip rašo eurovision.tv, EBU įdėjo daug pastangų, ilgai bendravo su įvairių šalių nacionaliniais transliuotojais, bandydami išspręsti iškilusias finansines ir organizacines problemas, tačiau Bulgarija, Kipras ir Serbija nematė kitos išeities, kaip tik bent metams pasitraukti. Kroatija nedalyvaus šių metų konkurse irgi dėl finansinių priežasčių, o Bosnija ir Hercegovina, iš pradžių pateikusi paraišką, ją vėliau atsiėmė. Tačiau keletas transliuotojų jau pareiškė, kad kitais metais sugrįš ir dalyvaus 60 metų jubiliejų minėsiančioje „Eurovizijoje“.

Kaip ir kiekvienais metais, didysis penketas (Prancūzija, Vokietija, Italija, Jungtinė Karalystė ir Ispanija) bei konkursą organizuojanti valstybė (šiais metais – tai Danija) išvengs pusfinalių ir pasirodys tik didžiajame finale. Iš kiekvieno pusfinalio (kiekviename bus bent po 15 valstybių) 10 šalių pateks į finalą.

Šiais metais „Eurovizijos“ dainų konkursas, kurį priims Danijos nacionalinis transliuotojas DR, vyks B&W Hallerne arenoje, įsikūrusioje Kopenhagoje, gegužės 6, 8 ir 10 dienomis. Pernai konkursą stebėjo maždaug 180 mln. žmonių ne tik Europoje, bet ir Australijoje, Kazachstane ir Kinijoje.

Prenumeruoti
Pranešti apie
guest

0 komentarai
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus