Eurovizija 2013 (dalyviai)

Emmelie de Forest: dabar gyvenu tik iš muzikos

emmellie de foresEmmelie de Forest gimė 1993 metais danės ir švedo šeimoje. Vaikystėje mergina daug laiko praleisdavo tėvo fermoje Švedijoje. Atlikėja pradėjo dainuoti itin anksti, o pirmieji jos pasirodymai vykdavo giminėms. Mokykloje Emmelie dalyvaudavo įvairiuose renginiuose bei miuzikluose. Nuo 2007 metų mergina pradėjo dainuoti gospelo chore, taip pat dažnai pasirodydavo įvairiuose festivaliuose. 2013-aisiais metais Emmelie de Forest išbandė savo jėgas „Eurovizijos“ dainų konkurse Švedijos mieste Malmėje. Kaip buvo prognozuota, ten ji iškovojo pergalę. Po kelių mėnesių petraukos Emmelie de Forest sutiko papasakoti apie savo veiklą, planus ir „Eurovizijos“ dainų konkursą

Visų pirma, vėlyvi sveikinimai tapus „Eurovizijos“ nugalėtoja! Kaip jaučiatės iškovojusi pergalę?

Pergalė „Eurovizijos“ dainų konkurse man buvo netikėta, išsipildė mano svajonė. Nuo mažumės žiūrėdavau šį konkursą su šeima. Sunku apibūdinti pergalės akimirką sukilusias emocijas. Galybė emocijų. Tai buvo didinga akimirka.

Ką reiškia muzika Jūsų gyvenime?

Man muzika yra viskas. Gal tai ir labai nuvalkiota frazė, tačiau muzika yra mano širdis ir mano siela, mano aistra ir mano darbas. Visą gyvenimą dainavau ir kūriau muziką, visuomet tuo ir užsiimsiu. Man tai toks pats natūralus procesas kaip kvėpuoti, valgyti ar miegoti.

Kuo užsiimate gyvenime be muzikinės veiklos?

Kol kas visą laiką skiriu muzikai. Muzika — mano darbas „pilnu etatu“, ir tuo labai džiaugiuosi. Anksčiau, be vokalistės karjeros, tekdavo tuo pačiu metu ir mokytis, ir dirbti, tačiau nuo „Eurovizijos“ dainų konkurso maratono, kuris prasidėjo sausį, pradžios gyvenu savo svajone.

Kaip Jūsų gyvenimas pasikeitė po „Eurovizijos“ dainų konkurso?

Mano gyvenimas pasikeitė visais įmanomais aspektais. Dabar jau galiu išgyventi iš muzikos, suradau naujų žmonių, savo meilę, užmezgiau puikių draugysčių. Pabuvau šalyse, kuriose iki tol neteko būti, daviau šimtus interviu, dalyvavau daugybėje televizijos laidų, dainavau prieš beveik 200 mln. žmonių auditoriją.

Kokie yra Jūsų artimiausi muzikiniai planai?

Šiuo metu dirbu prie naujos dainos ir naujo albumo. Teko dalyvauti daugybėje kūrybinių sesijų su daugybe talentingų žmonių. Tai jaudinantis procesas. Manau, kad albumas bus ypatingas. Netrukus keliausiu į Stokholmą, kur, tikiu, gims dar daugiau naujų dainų.

Apie ką dainuojate savo kūrinyje, kuris šitaip sužavėjo visą Europą?

„Only teardrops“ — nuostabi daina, turinti gražią prasmę, kuri gali pasirodyti artima daugeliui. Dainoje pasakojama apie tai, kaip žmonės elgiasi vieni su kitais ir kaip siaubingai viskas gali susiklostyti, jei nebūsime vieni kitiems teisingi. Čia galėtume kalbėti tiek apie santykius, tiek apie pasaulį kaip visumą – priklauso nuo to, kaip interpretuosite tekstą. Lengvai įsimenama melodija ir drama, kurią sukuria būgnai ir fleita. Šie instrumentai suteikia dainai magišką atspalvį.

Jūsų kūrinys „Only Teardrops“  dažnai grojamas populiariose Lietuvos radijo stotyse. Ką Jūs žinote apie mūsų šalį?

Niekada nesu buvusi jūsų šalyje. Tačiau dešimtoje klasėje darėme projektą, kuriame visi turėjo pasirinkti po šalį. Žinote ką, aš išsirinkau Lietuvą. Mačiau jūsų šalies nuotraukų — graži gamta, daug miškų ir ežerų. Taip pat skaičiau, kad XIII a. Lietuva buvo didžiausia Europos šalis.

Ar domėjotės „Eurovizijos“ dainų konkursu anksčiau?

Taip, domėjausi. Šeimoje turėjome tradiciją kiekvienais metais žiūrėti konkursą. Mano tėvas buvo švedas ir didelis „Eurovizijos“ gerbėjas. Turbūt didžiausią įspūdį paliko 2000-ųjų konkursas, kuomet broliai Olsenai nuskynė pergalę Danijai. Man buvo septyneri ir tą akimirką pagalvojau, kad ir aš noriu laimėti „Euroviziją“, kai užaugsiu.

Ko norėtumėte palinkėti savo gerbėjams Lietuvoje?

Noriu perduoti geriausius linkėjimus savo gerbėjams Lietuvoje! Jūsų geros mintys ir palaikymas man itin svarbu… Ačiū! Tikiuosi, jog kada nors aplankysiu jūsų gražią šalį ir galėsiu jums padainuoti. Kas žino, galbūt naujaisiais metais.

Prenumeruoti
Pranešti apie
guest

1 komentaras
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus
Deividas
Deividas
prieš 10 metus

Gražus interviu 🙂