Eurovizija 2014 (dalyviai)

Kalbiname Makedonijos atstovę Tijaną

image001

Tijana Dapčevič, scenoje pasirodanti kaip Tijana, yra gerai žinoma Balkanų publikai. Moteris atlieka populiariosios muzikos kūrinius, tačiau su kokia daina pasirodys „Eurovizijoje“, kol kas – paslaptis. Į tarptautinį „Eurovizijos“ konkursą atlikėja įžengia ne iš pirmo ir net ne iš trečio karto. Tijana bandė savo laimę 1996, 2002 bei 2006 metų nacionalinėse atrankose, tačiau iki šiol tapti tarptautinio konkurso žvaigžde dainininkei nepavykdavo.

Šiuo metu Tijana Dapčevič, uždaru būdu išrinkta Makedonijos transliuotojo, ruošiasi „Eurovizijos“ dainų konkursui, kuris įvyks 2014-ųjų metų gegužės mėnesį Danijoje, Kopenhagoje. Atlikėja sutiko papasakoti apie savo planus, „Eurovizijos“ dainų konkursą ir muziką.

Pirmiausia, sveikinimai tapus Makedonijos atstove. Koks jausmas atstovauti šaliai „Eurovizijos“ dainų konkurse?

Labai Jums ačiū! Jaučiuosi puikiai dėl to, jog turėsiu tokią progą atstovauti savo šaliai Makedonijai, man tai didelė garbė.

image002Scenoje esi ne naujokė. Kaip manai, ką išskirtinio turi šis konkursas?

Taip, nesu naujokė, muzikos versle aš jau virš 10 metų. „Eurovizijos“ dainų konkurse svarbiausias dalykas, be abejonės, yra stipri daina, su kuria galima laimėti.

Ką Jums reiškia muzika?

Mano tėvai yra muzikantai, todėl ir aš nusprendžiau prisijungti prie muzikos. Aš iš esmės užaugau ant scenos, todėl muzika man daug ką reiškia, tai visas mano gyvenimas .

Kokie yra Jūsų artimiausi muzikiniai planai?

Šiuo metu aš dirbu su nauju albumu, kuris bus išleistas lapkričio mėnesį. Taip pat su savo komanda pradėjome dirbti ir intensyviai ruoštis „Eurovizijos“ dainų konkursui.

Ar anksčiau stebėjote „Euroviziją“? Kokie dalyviai Jums paliko didžiausią įspūdį?

Žinoma, „Eurovizijos“ dainų konkursą stebiu kasmet. Man didžiausią įspūdį paliko Tamara Todevska, atstovavusi Makedonijai 2008 metais (Tijanos sesuo – red. past.).

Kaip vyksta Jūsų komandos pasiruošimas „Eurovizijos“ dainų konkursui? Ar jau turite savo pasirodymo viziją?

Na, kaip ir sakiau, daina yra svarbiausias dalykas šiame konkurse, dėl to mes ir ketiname daugiausia dirbti ir tam atiduoti visas savo jėgas. Aišku, turime keletą idėjų ir pradėjome jau kurti planus, bet tai Jūs išvysite tik Kopenhagoje.

Ar planuojate reklamuoti dainą Europoje?

Dėl to dar nesu įsitikinusi, mes dar neapsisprendėme.

Ko palinkėtumei savo gerbėjams Lietuvoje?

Linkiu savo gerbėjams visa, kas geriausia, ir tikiuosi, kad jiems bus smagus mūsų šou ir muzika! Pasimatysime Kopenhagoje (šypsosi – red. past)!

Prenumeruoti
Pranešti apie
guest

0 komentarai
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus