Eurovizija 2014 (renginys)

Surengti 2014 metų „Euroviziją“ tikisi trys Danijos miestai

Denmark_flagPo pergalės 2013 metų „Eurovizijoje“ Danijos transliuotojas DR gavo teisę organizuoti 2014 metų konkursą savo šalyje. Paraiškas dėl šeimininkavimo konkursui pateikė 4 miestai. Tiesa, vienas iš jų –  Frederisija, netrukus pasitraukė iš kovos, nes arena, esanti mieste, esą neatitiktų visų kriterijų, kuriuos yra nustačiusi Europos transliuotojų sąjunga. Galiausiai, dėl teisės surengti konkursą liko varžytis 3 miestai – Horsensas, Herningas ir sostinė Kopenhaga. 

Horsensas didžiausiam dainų konkursui Europoje surengti siūlo itin neįprastą vietą – buvusio kalėjimo vidinį kiemą. Pastatas yra naudojamas įvairiems kultūros renginiams, tad didelė „Eurovizijos“ scena čia nebūtų naujiena. Jei Danijos transliuotojas sutiktų rengti „Euroviziją“ šiame mieste, atvira teritorija būtų uždengta stogu.

7973316130_6007dca339_z
„Jyske Bank Boxen“ arena Herninge.

Kiek realesnis kandidatas yra Herningas. „Jyske Bank Boxen“ arena yra panašaus dydžio kaip ir Malmės arena – joje telpa iki 15 000 žmonių. Būtent Herninge vyko „Dansk Melodi Grand Prix 2013“. Tiesa, vakar pasirodė informacija, kad gegužės 15 d., kuomet turėtų būti rengiamas antrasis „Eurovizijos“ dainų konkurso pusfinalis, arenoje koncertą planuoja surengti Andre Rieu, tačiau tai dar nėra oficialiai patvirtinta Danijos transliuotojo. Be to, miestelis nėra didelis ir svečių, atvyksiančių į konkursą, apgyvendinimas gali būti problematiškas.

Sunkumų dėl apgyvendinimo, ko gero, nepatirtų Danijos sostinė Kopenhaga, kuri iš pradžių konkurso rengėjams pasiūlė net tris vietas, kuriose galėtų vykti konkursas. Viena iš jų – „Parken“ stadionas, kuriame konkursas jau vyko 2001 metais. Vėliau paaiškėjus, kad dėl būsimų futbolo rungtynių rengti „Eurovizijos“ „Parken“ stadione nebus galima, Kopenhagoje liko dvi vietos, kurios pretenduoja surengti 2014 metų konkursą – DR Byen (DR būstinės teritorija, kurioje galima pastatyti didžiulę palapinę) ir „B&W-Hallerne“ pramoninis kompleksas.

Sprendimą dėl būsimos konkurso vietos Danijos transliuotojas priims iki vasaros pabaigos.

Prenumeruoti
Pranešti apie
guest

3 komentarai
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus
Furija
Furija
prieš 10 metus

Tai ir bus Herningas, pasirodo. Datas nukėlė anksčiau dėl André Rieu koncerto 😛

Danikas
Danikas
prieš 10 metus

Buvau Horsense ir tame buvusiame jo kalejime :O labai ten patiko, tik, nelabai daug vietos ten pasakyciau Eurovizijai surengti butu.

Auksėja
Auksėja
prieš 10 metus

galėtu būti tik šis miestas Kopenhaga :))))