Eurovizija 2013 (dalyviai)

Makedonijos atstovai – Esma ir Vlatko

 

Planus 2013 metų „Eurovizijos“ dainų konkursui Makedonija pradėjo kurti dar senaisiais metais – nacionalinis transliuotojas MKRTV uždaru būdu išrinko populiarius dainininkus Esmą Redžepovą ir Vlatko Lozanoski ginti šalies garbę Malmėje.

69-erių Esma yra plačiai žinoma ne tik gimtojoje Makedonijoje, bet ir visame Balkanų pusiasalyje. Per kelis dešimtmečius intensyvios veiklos čigonų muzikos karaliene tituluojamos dainininkės  įnašas į muzikinį pasaulį yra milžiniškas: išleisti 108 singlai ir 20 studijoje įrašytų albumų. Be to, Esma yra režisavusi 6 filmus, daugiausia apie gimtinę ir čigonų tradicijas. Esma Redžepova vien muzika savo gyvenime neapsiribojo – už humanitarinę veiklą ji net kelis kartus pretendavo gauti  Nobelio Taikos premiją. Pastaruoju metu dainininkė savo karjerą derina su darbu Skopjės miesto savivaldybėje.

Vlatko Lozanoski Makedonijoje išgarsėjo prieš penkerius metus, kai gan sėkmingai pasirodė viename iš talentų realybės šou. Netrukus po to vaikino muzikinė karjera pradėjo rutuliotis žaibišku greičiu: nacionalinio radijo organizuotame festivalyje jam buvo įteiktas pagrindinis prizas, taip pat vienas iš garsiausių jo pasiekimų – 2-oji vieta Slavianski Bazaar konkurse 2009-aisiais. 27-erių metų dainininkas net du kartus siekė atstovauti gimta jai šaliai „Eurovizijos“ dainų konkurse. Tiek 2009, tiek 2010 metais jis liko ketvirtas.

Nacionalinis transliuotojas pranešė, jog šiuo metu laukia pasiūlymų iš kompozitorių, kuriems pavyktų suderinti Vlatko jaunatviškumą ir šiuolainę muziką su Esmos atliekama čigoniška muzika. Planuojama, jog daina, kurią išgirsime Švedijoje, bus pristatyta vasario mėnesio pabaigoje specialios laidos metu.

Viena populiariausių Vlatko dainų:

Esmos Redžepovos čigoniškas kūrinys:

Prenumeruoti
Pranešti apie
guest

2 komentarai
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus
trackback
Pristatytas Makedonijos kūrinys „Eurovizijai“ | Eurodiena.lt — Eurovizija. Konkurso dienoraštis
prieš 11 metus

[…] Makedonijai atstovauti buvo išrinkti uždarai. Daugiau apie juo galite paskaityti paspaudę čia. Savo jėgas atlikėjai išbandys antrajame „Eurovizijos“ pusfinalyje, gegužės 16-tą […]

Tomas
Tomas
prieš 11 metus

Maža pastaba – šiaip jau čigonus derėtų vadinti ROMAIS.