Eurovizija 2007

Pusfinalio apžvalga

Pabandysime apžvelgti šių metų „Eurovizijos” pusfinalio pasirodymus bei rezultatus pradedant nuo užėmusių žemiausias vietas ir baigiant patekusiais į finalą.

28 vieta – Čekija: Šios šalies debiutą galime palyginti su Lietuvos debiutu 1994 metais. Tuomet lietuviai negavo nei vieno taško, o šiemet Čekijai vienintelį tašką skyrė tik Estija. Dėl tokio rezultato tikrai nereikėtų kaltinti grupės „Kabat”, nes jie padarė viską ką galėjo. Čekijos gyventojai gali kaltinti tik save dėl nelabai protingo pasirinkimo išrenkant atstovą savo šaliai. Nors „Eurovizija” jau beveik neturi formato, bet tokio tipo roko dainos, atrodo, per artimiausius metus nebus itin mėgiamos tarp „Eurovizijos” žiūrovų. Linkime Čekijai sėkmės kitąmet.


27 vieta – Austrija: Po metų pertraukos į konkursą sugrįžę austrai tikrai neturi kuo pasidžiaugti. Jų viltis Erikas Papilaya pasirodęs 27 numeriu liko 27 vietoje. Prieš silpną atlikėjo dainavimą gyvai nublanko „Swarovski” kristalais papuošti rūbai ir raudonų šokėjų choreografija. Aukšto lygio daina tikrai nebuvo atlikta 100% ir Austrijai, nepaisant rengto reklaminio turo, atiteko tik 4 taškai: 3 iš Šveicarijos ir 1 iš Andoros.


26 vieta – Belgija: Palyginus su pasirodymu savo nacionaliniame finale, tai ką pamatėme iš grupės „Krazy Mess Grovers”, Helsinkyje galėjo nustebinti ne vieną. Aštuntojo dešimtmečio daina iš kitų išsiskyrė gerąja prasme bet nesugebėjo įtikinti daug žiūrovų, kad atiduotų savo balsą už Belgiją. Gruzija šiai šaliai
nepagailėjo maksimalaus įvertinimo – 12 balų. Dar du taškai į Belgiją
atkeliavo iš kaimyninės Olandijos.


25 vieta – Malta: Maltiečiai jau antrus metus iš eilės graužia sau nagus. Praeitais metais finale likusi paskutinėje vietoje, ne ką geriau pasirodė šiemet. Šių metų Maltos atstovei netrūko pagyrų ir geros vietos ar net laimėjimo prognozių. Sunku nuspręsti ar čia buvo kaltas perdėtas ar nešiuolaikinė daina. Faktas tas, kad daug lėšų reklaminei kampanijai išleidusi Olivia Lewis, surinko tik 15 taškų: 7 iš Turkijos, 2 iš Didžiosios Britanijos ir 6 iš Albanijos, kuri vienintelė praeitais metais Maltai skyrė vieną tašką.


24 vieta – Izraelis: Kaip ir Malta, po iškovotos puikios vietos 2005 metais, Izraeliui jau du kartus iš eilės nesiseka „Eurovizijoje”. Energingai ir linksmai dainai apie nesantaiką pasaulyje kažkas pakišo koją. Po antros repeticijos grupė „Teapacks” pagrasino nedalyvausianti konkurse, jei ir toliau jų nuomonė bus ignoruojama ir bus stengiamasi „suminkštinti” jų pasirodymą. Režisieriams pažadėjus pasitaisyti grasinimas buvo užmirštas, bet vistiek pusfinalyje scenos vizualizacija su rožiniais elementais buvo gan blanki ir kameros darbas buvo pakankamai prastas, o ką jau kalbėti apie Izraelio pasirodymo metu maždaug 10 sekundžių nutrūkusią transliaciją kai kuriose šalyse, įskaitant Lietuvą.
Grupės „Teapacks” pagrindinis atlikėjas nepasižymėjo geru
sugebėjimu dainuoti gyvai ir jo balsas kai kuriose dainos vietose
skambėjo nepriimtinas ausiai. Prastam šalies rezultatui įtakos taip
galėjo turėti antras pasirodymo numeris.

6 taškus Izraelis gavo iš Prancūzijos (kuri pernai vienintelė

šiai valstybei skyrė taškų), 4 iš Lietuvos, 3 iš Estijos, 2 iš Čekijos
ir po 1 iš Islandijos ir Rusijos.


23 vieta – Juodkalnija: Juodkalnija parodė geros kokybės roko pasirodymą, kuris gražiai atrodė priderinus šviesias scenos spalvas prie atlikėjų drabužių. Dėl pačios dainos nesiginčijama, nes kaip parodė rezultatai ji nebuvo itin pamėgta.

Juodkalnija, pirmą karta pasirodžiusi kaip nepriklausoma valstybė, gavo 26 taškus tik iš Jugoslavijos sudėtyje buvusių šalių bei 7 taškus iš kaimyninės Albanijos.


22 vieta – Estija: Jau ketvirtus metus iš eilės Estijai nepavyko patekti į finalą. Tanelio Padaro, 2001 metais laimėjusio „Eurovizija”, sesuo, turinti gerą balsą, parodė nors truputį prailgstantį šou. Nieko nuostabaus, kad 12 balų Estijai skyrė Latvija, o 6 taškus Lietuva ir Suomija. Taip pat Gerli gavo 4 taškus iš Moldavijos, 3 iš Airijos ir 2 iš Gruzijos.


21 vieta – Olandija: Edsilia Rombley – dar viena atlikėja, kuriai ketvirtadienio vakarą nepadėjo puikus balsas. Vidutiniško šou ir daug kuo iš kitų neišsiskiriančios dainos nepakako gauti taškų bent iš dešimties valstybių. Daugiausiai – 10 tašų Olandijai skyrė kaimynė Belgija, 8 taškus Malta, 5 Andora ir Vengrija, 4 Danija, 3 Portugalija ir po 1 tašką Izraelis, Norvegija ir Šveicarija.Jau trečius metus iš eilės „Eurovizijos” žiūrovai iš Olandijos savo atstovus galėjo stebėti tik pusfinalyje.


20 vieta – Šveicarija: „Eurovizija” dar kartą įrodė, kad atlikėjo populiarumas šiame konkurse dar nieko nereiškia. Kaip ir praeitais metais Kate Ryan taip ir šiemet DJ Bobo neužėmė palankios vietos. Jo pasirodymo metu sceninis vaizdas atrodė ganėtinai gerai, nors ir buvo kalbų, dėl keistai atrodančių manekenų. Iš vokalinės pusės tai buvo silpnas pasirodymas, nes nei DJ Bobo, nei su juo dainuojančios atlikėjos balsai neskambėjo gerai ir paliko įspūdį, kad geriau klausytis šios dainos įrašo, nei žiūrėti gyvą pasirodymą.

Šveicarijai 10 taškų skyrė Malta, 8 Vokietija, 6 Andora, 4 Latvija, 3 Danija, 2 Kipras, Estija Graikija ir Slovėnija bei 1 tašką Kroatija.


19 vieta – Danija: Europos šiais laikais netgi nenustebins transseksualas išsipuošęs plunksnomis. „Drama Queen” pasirodymas pasižymėjo spalvingumu, nelabai vykusiais šokiais ir keistai skambančiu atlikėjo(s) balsu. Danija 8 takus gavo iš Islandijos, 7 iš Didžiosios Britanijos, 6 iš Maltos, 5 iš Airijos ir Izraelio, 4 iš Norvegijos ir Švedijos, 3 iš Serbijos, 2 iš Andoros, 1 iš Olandijos.


18 vieta – Norvegija: Ne ką geriau už Daniją pasirodė jos kaimynė Norvegija. Guri Shanke noras surengti pasirodymą, kuris labiau tikrų jos dukros amžiaus merginai, vaisių nedavė. Nors vaizdas scenoje, o ypač perėjimas nuo šaltų iki ryškesnių spalvų atrodė puikiai, bet pati dainininkė tam pasirodė nelabai tinkanti. Už 7 taškus atlikėja gali padėkoti Danijai ir Islandijai, už 6 Švedijai, už 4 Estijai ir Ispanijai, už 3 Andorai, Armėnijai ir Olandijai, už 2 Maltai, Juodkalnijai, Lenkijai ir Portugalijai, o už 1 Suomijai, Vengrijai ir Moldavijai.


17 vieta – Albanija: Fredericko Ndoci  pasirodymas buvo pirmas tą vakarą išsiskyręs iš kitų gerąja prasme. Puikūs atlikėjų balsai ir sceninis vaizdas sudarė užburiančią atmosferą, kuri buvo puikia pertrauka tarp trankių dainų. Aišku, daugumai žiūrovų ši daina pasirodė per daug nuobodi, nes Albanija gavo tik 49 taškus iš kurių 31 iš buvusios Jugoslavijos valstybių bei kaimynų.

Albanija „Eurovizijoje” dalyvavo ketvirtą kartą, bet į dešimtuką geriausiųjų buvo patekusi tik 2004 metais.


16 vieta – Kroatija: Šios šalies pasirodymas nors ir buvo truputį kitoks nei visi, bet daina „Vjerujem u ljubav” „Eurovizijai” greičiausiai buvo per daug monotoniška. Kroatija gavo 54 taškus, iš kurių daugiai nei pusę iš artimesnių ar tolimesnių kaimynų.


15 vieta – Kipras: Jau du kartus kaip solistei ir keturis kartus kaip pritariančiai atlikėjai Kiprą atstovavusiai Evridiki šiemet ne vienas prognozavo pergalę. Puikūs atlikėjos vokaliniai sugebėjimai ir viena geriausių senos vizualizacijų padarė šių metų Kipro pasirodymą iš ties įspūdingą, bet atrodo to nepakako gauti pakankamą kieki taškų. 12 balų Kiprui tradiciškai skyrė Graikija, 10 Didžioji Britanija, 8 Albanija, 7 Bulgarija ir Rumunija. Dar 5 šalys davė mažesnius taškų kiekius.


14 vieta – Lenkija: Pasirodžiusieji 14 numeriu lenkai užėmė taip pat 14 vietą ir jau trečius metus iš eilės jiems pritrūksta nedaug (16) taškų, kad patektų į finalą. Prieš du metus iki 10 vietos jiems neužteko 4 taškų, o praeitais metais grupei „Ich troje” 6 taškų.

Grupė „The Jet Set” surengė pakankamai energingą šou, bet kaip rodo patirtis, seksualumas „Eurovizijoje” daug vaisių neatneša. 10 taškų Lenkija gavo iš Andoros ir Airijos, 6 iš Gruzijos. 5 ar mažiau taškų lenkams skyrė dar 16 valstybių, tarp kurių yra Lietuva, atidavusi 3 taškus.


13 vieta – Islandija: Tai dar vienas profesionalus pasirodymas, kuris neliko pakankamai įvertintas. Galėjote išgirsti, kad atlikėjo balsas gyvai ska mbėjo ne prasčiau nei dainos įraše ir turbūt kiekvienas roko gerbėjas liko sužavėtas. Rezultatai parodė ką kitą ir Islandija jau trečius metus iš eilės neišgirdo savo vardo tarp dešimties patekusių į finalą. Surinkusi 77 taškus Islandija, kaip ir aname „Eurovizijos” konkurse, užėmė 13 vietą. Norvegija, Švedija ir Suomija islandams skyrė didžiausią įvertinimą. 10 taškų atkeliavo iš Danijos ir Vengrijos, 6 iš Estijos ir Latvijos, 5 iš Lietuvos, 3 iš Baltarusijos ir 1 iš Gruzijos.


12 vieta – Andora: Nuo 2004 metu „Eurovizijoje” dalyvaujanti Andora pirma kartą į „Euroviziją” nutarė išsiųsti vyrišką kompaniją. Punk roko grupė pasiekė geriausią šios šalies rezultatą, bet to nepakako įveikti pusfinalio barjerą. Iš vokalisto buvo galima tikėtis geresnio balso, ypač dainos gale, bet tai greičiausiai nebuvo priežastis, sutrukdžiusi gauti kelialapį į finalą.

Grupė gavo 12 nekeliančių nuostabos balų iš kaimyninės Ispanijos, 7 iš Čekijos, 6 iš Islandijos, Lenkijos bei Portugalijos, 5 iš Estijos ir Suomijos, 4 iš Baltarusijos , Graikijos, Airijos, Rusijos ir Slovėnijos, 2 iš Lietuvos, Kroatijos, Izraelio, Norvegijos, Turkijos ir Švedijos bei 1 balą iš Makedonijos.


11 vieta – Portugalija: Nors vaizdas Portugalijos atstovės Sabrinos šou atrodė visai neblogai, bet monotoniška daina, kuri be pritariančių vokalų skambėtų dar blogiau, nepaliko daug gerų įspūdžių. Portugalijai pritrūko tik 4 taškų, kad aplenktų Moldaviją, bet galima sakyti, kad Portugalija pati kalta, kad nepateko į finalą, nes Moldavijai skyrė net 12 taškų.

Portugalija įvertino žiūrovai iš 15 šalių: 12 balų iš Andoros, 10 iš Prancūzijos ir Lenkijos, 8 iš Ispanijos ir Šveicarijos. Kitos šalys skyrė mažesni kiekį taškų. Jau nuo 1996 metų Portugalija nei karto nepateko į top10.


Į finalą patekusiųjų pasirodymų apžvalgą rasite ankstesniame straipsnyje. Čia apžvelgsime tik jų gautus taškus.

10 vieta – Moldavija: Vos trijų taškų dėka tarp finalininkų pakliuvusi Moldavija surinko 91 tašką. 12 taškų Moldavijai skyrė Portugalija, Rumunija ir Baltarusija, 8 Turkija, 7 Gruzija, 6 Kipras, Rusija, Ispanija ir Ukraina. 5 ar mažiau taškų skyrė Bulgarija, Graikija, Airija ir Izraelis. Moldavija dar nei karto per tris dalyvavimo „Eurovizijoje” metus nepraleido finalo.


9 vieta – Makedonija: Jau beveik ketvirtus metus iš eilės Makedonija gali padekoti savo kaimynams už tai, kad patenka į finalą. 67 iš 97 taškų Karolinai Gocevai buvo skirta iš Jugoslavijos sudėtyje buvusių valstybių bei kaimynų. Kiti 30 taškų atkeliavo iš Austrijos, Čekijos, Rumunijos, Švedijos, Šveicarijos ir Turkijos.


8 vieta – Gruzija: Kaip ir praeitais metais jos kaimynė Armėnija, Gruzija iš pirmo karto sugebėjo patekti į finalą, kas buvo visiškai užsitarnauta. Po 10 taškų šiai šaliai skyrė Estija, Rusija, Turkija ir Ukraina. 8 taškus Armėnija, Baltarusija, Izaraelis, Lietuva ir Moldavija. Net 23 valstybių žiūrovai Gruzijai nedavė nei vieno taško.


7 vieta – Slovėnija: Šios šalies atstovę įvertino 25 iš 41 šalies. Labiausiai dainą pamėgo, ir už tai 10 taškų skyrė kroatai, bei 8 taškus Andora. Taip pat Alenką Gotar aukštai įvertino skirdami po 7 taškus Vengrija, Lenkija, Portugalija, Serbija, Ispanija bei Ukraina. Iš Lietuvos Slovėnija negavo nei vieno taško.


6 vieta – Bulgarija: Nors kaip ir Slovėnijai, Lietuva Bulgarijai nepadovanojo nei vieno taško, bet iš 27 šalių gautų 146 taškų pakako užimti 6 vietai. Energingajam duetui didžiausio įvertinimo nepagailėjo Kipras ir Turkija, o 10 taškų Čekija, Graikija ir Ispanija. Pagal gautus taškus galima spręsti, kad dainą „Water” labiausiai pamėgo pietų Europos gyventojai.
Bulgarijai pasitvirtino patarlė „trečias kartas nemeluoja” ir po dviejų nesėkmingų bandymų Elitsa it Stojanas savo gimtinę išvedė į finalą.


5 vieta – Latvija: Tai šalis, kuri nebuvo dažnai minima tarp galinčių patekti į finalą, todėl greičiausiai ne vienam buvo netikėtas mūsų kaimynų žingsnis į kitą etapą. Latvijos dainą kaip geriausią pripažino Estija, Airija, Lietuva, Malta ir Lenkija. 10 taškų skyrė Izraelis, 8 Belgija, Portugalija bei Didžioji Britanija. Tarp Latvijai taškų neskyrusių valstybių dominuoja Pietų Europos kraštai.


4 vieta – Baltarusija: Aštuoniais taškais daugiau nei latviai surinkęs Koldunas atsidūrė 4 vietoje. 79 iš 176 taškų Kirkorovo globotinis gavo iš buvusių Sovietų Sąjungos narių, tame tarpe ir Lietuvos, skyrusios net 10 taškų. 12 taškų baltarusiams taip pat nepagailėjo Izraelis, o 10 taškų Kipras. Tai buvo pirmas kartas, kai mūsų pietiniai kaimynai galėjo švęsti savo atstovo patekimą į finalą.


3 vieta – Turkija: Dar vienas pietryčių atstovas, patekęs į finalą buvo turkas Kenan Dogulu. Už tradicinius 12 taškų Turkija gali padėkoti savo emigrantams Vokietijoje, Prancūzijoje, Olandijoje ir Belgijoje. Taip pat už energingą pasirodymą 12 taškų atkeliavo iš Albanijos ir Didžiosios Britanijos, 10 iš Austrijos, Bulgarijos, Moldavijos ir Šveicarijos,o 8 taškai iš Bosnijos ir Hercegovinos, Danijos, Makedonijos ir Rumunijos. 15 šalių, tarp kurių galime rasti Lietuvą, Turkiją neįvertino nei vienu tašku.


2 vieta – Vengrija: Ne vienam vakaro staigmena buvo Vengrijos pakliuvimas į finalą. Su išsiskiriančia daina bei puikiu balsu Magdi Rusza gavo taškų net iš 34 valstybių. Danija, Islandija ir Serbija į „Euroviziją” po metų pertraukos sugrįžusiai šaliai suteikė 12 taškų. Po 10 Vengrija gavo iš Norvegijos, Suomijos, Gruzijos, Portugalijos bei Rumunijos. Lietuvos žiūrovai taip pat yra palankūs šios dainos atžvilgiui, ką parodo mūsų skirti 7 taškai.


1 vieta – Serbija: Smarkiai nuo kitų atsiplėšusi, debiutavusi kaip nepriklausoma šalis, Serbija pusfinalyje surinko rekordinį taškų kiekį – 298. Net 9 šalys jai skyrė 12 taškų, 6 šalys 10 taškų bei 8 šalys po 8 taškus. Visos kitos šalys, išskyrus Estiją, Andorą ir Turkiją, Serbijai skyrė mažiau taškų. Nuo Lietuvos Marijai pusfinalyje atiteko tik 1 taškas.

Rumunijos balsavimą pusfinalyje galima pavadinti labiausiai atitinkantį rezultatus, nes 9 iš 10 šalių, kurioms rumunai skyrė taškus, pateko į finalą.

Prenumeruoti
Pranešti apie
guest

5 komentarai
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus
Claritza
Claritza
prieš 12 metus

RimasLapkritis 8, 2010 10:58?domu nuo kada Lietuvos pastas islaikomas is mokesciu mok?tuoju pinigu. Gal Prie tnirybtaiu laiku ir is kart po jo.Lietuvos pastas yra AB ir jokiu pinigu is biudzeto negauna. Ir jau tikrai senokai yra gaves is ten

bajyte
bajyte
prieš 2024 metus

net labai idomu. vertinga info. dabar tureiu veiklos. atsisiusti virs 100 dainu ir klipu labai graziu! aciu Jums 🙂

bajyte
bajyte
prieš 2024 metus

ne ne, mums nebaisu, mums tik labai smalsu. idomu knaisiotis po istorija, kaip ka kas vertino, cia gi visiskai nauja ir idomi info. 🙂 cool 🙂

<a href='http://www.blogas.lt/profiles/Eurosavaite/'>Eurosavaite</a>
prieš 2024 metus

Cia sukeliame senus irasus is seno savaitrascio. Neissigaskite 😀

<a href='http://www.blogas.lt/profiles/mar2tynas/'>mar2tynas</a>
prieš 2024 metus

Ammmm..??? =D kas čia dabar? koks dabar mėnuo ? =DD

Miroslav
„Eurodienos“ administratorius bei ilgalaikis redaktorius. 2007 metais įkūrė „Eurodienos“ pirmtakę „Eurosavaitę“.