Eurovizija 2007

Truputis „Eurovizijos reitingų

Jau kai kurios šalys skelbia šių metų „Eurovizijos” žiūrimumo rodiklius, taigi juos apžvelkime.

Rusija – Konkursą stebėjo 37% visų apklaustųjų, iš kurių beveik du trečdaliai liko patenkinti „Eurovizija” ir grupės „Serebro” pasirodymu. Tik 31% teigė, kad balsavimas, jų nuomone, buvo teisingas, o daugumai praeitų metų Dimos Bilano pasirodymas paliko dar geresnį įspūdį nei „Serebro”

Norvegija – praeitais metais, kai ši šalis buvo finale, „Eurovizijos” finalą stebėjo apie 1373 tūkst. žiūrovų, šiemet tik 573 tūkst., kai pusfinalį, kuriame norvegai galėjo pamatyti savo atstovę Guri Shanke žiūrėjo 706 tūkst. Iš viso Norvegijos per metus tarptautinio dainų konkurso žiūrimumas sumažėjo daugiau nei dvigubai – 58%.

Danija– Drama Queen nepatekus į finalą, net 71% mažiau žiūrovu nei pernai panoro šeštadienį įsijungtį „Euroviziją”. (2006 metais – 1709 tūkst., šiemet 487 tūkst.)

Airija – Dainų Konkurso finalą Airijoje stebėjo net 53% (780 tūkst.) tuo metu įsijungusių televizorių, kas yra pakankamai daug.

Deja, bet Izraelyje, Belgijoje ir Olandijoje gyventojų susidomėjimas „Eurovizija” sumažėjo, tuo tarpu, kai Didžiojoje Britanijoje ir aišku Suomijoje padidėjo, o Švedijoje liko beveik toks pat.

„Eurovizijos” reitingai kitose šalyse dar nėra paskelbti.

Prenumeruoti
Pranešti apie
guest

2 komentarai
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus
bajyte
bajyte
prieš 2024 metus

o ko niekas nemini Lietuvos susidomejimo siuo konkursu 2007 ir anksciau? idomu ar lietuviams idomu…? 🙂

bajyte
bajyte
prieš 2024 metus

uztat musu siais metais eurovizija ziures 99% daugiau lietuviu. garantuoju 🙂 visi bus sudominti musu Jeronimo pasiekimais 🙂 idomu idomu :))

Miroslav
„Eurodienos“ administratorius bei ilgalaikis redaktorius. 2007 metais įkūrė „Eurodienos“ pirmtakę „Eurosavaitę“.