Dalyviai

Suomija keičia savo taktiką – šaliai „Eurovizijoje“ atstovaus Saara Aalto!

Oficialūs „Eurovizijos“ kanalai socialiniuose tinkluose vakar ragino konkurso gerbėjus laukti įdomių žinių. Šiandien nacionalinis Suomijos transliuotojas YLE paskelbė, jog šaliai Lisabonoje atstovaus Europoje kylanti žvaižgdė Saara Aalto!

Toks sprendimas reiškia tai, jog suomiai keičia savo nacionalinės atrankos „Uuden Musiikin Kilpailu“ formatą. Transliuotojas atskleidė, jog nacionalinis „UMK 2018“ finalas įvyks kovo 3 dieną ir jo metu Saara atliks tris specialiai jai sukurtas dainas, iš kurių vieną išgirsime didžiojoje „Eurovizijos“ scenoje gegužę.

„UMK“ prodiuseris Anssi Autio teigia, jog toks sprendimas buvo priimtas norint pagerinti Suomijos rezultatus „Eurovizijoje“, nes šalis jau tris metus iš eilės nesugebėjo perkopti pusfinalio barjero.  Prodiuseris tiki, jog sparčiai karjeros laiptais kylanti atlikėja yra suomių kelias į sėkmę konkurse.

Saara Aalto yra gerai žinoma tiek „Eurovizijos“ gerbėjų tarpe, tiek pačioje Europoje. Saara nacionalinėje Suomijos atrankoje dalyvavo du kartus: 2011 ir 2016 metais. 2011 metais Saara atrankoje užėmė antrą vietą, pirmai vietai nusileisdama tik keliais procentais balsų. 2016 metais Saara ir vėl bandė savo laimę atrankoje – tais metais ji buvo visiška žiūrovų favoritė, tačiau komisijos balsai lėmė, jog Saara ir vėl liko antra, tik keliais taškais nusileisdama triumfavusiai Sandhjai.

2016 metais Saara išbandė save ir Jungtinės Karalystės „X-faktoriuje“, kuriame jai koją ir vėl pakišo antros vietos prakeiksmas. Atlikėja sėkmingai nukeliavo iki konkurso super-finalo, tačiau britai nugalėtoju išrinko Matt Terry, kuris surinko vos 8 procentais daugiau balsų už Saarą.

Saaros pasirodymas „X-Faktoriaus“ finale:

Atlikėja net pati juokauja, jog puikiai moka užimti antrą vietą – galbūt taip nutiks ir „Eurovizijos“ finale. Bet kokiu atveju, Saaros dar laukia ilgas kelias iki pasirodymo Lisabonoje – dar turime sulaukti kūrinių paviešinimo ir „UMK 2018“ finalo.

Kaip manote, ar suomiai priėmė teisingą sprendimą, pakeisdami atrankos formatą? Kviečiame dalintis savo mintimis komentaruose!

Prenumeruoti
Pranešti apie
guest

3 komentarai
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus
kandi Sama
kandi Sama
prieš 6 metus

seip nieko gero, uzknisanti daina, nepateks i finala, ir taip, suomiai klaida padare

Tukas
Tukas
prieš 6 metus

Daug kas priklausys ir nuo dainos. Kad gerai atliks, tai gerai – bet tobulumas ne visada jaudina ????

Vita lija
Vita lija
prieš 6 metus

Taip, manau, kad visiskai teisingai, nes Saara yra nuostabi atlikeja ir bet koki kurini gali atlikti be priekaistu…Reikalinga tik gera ir jai tinkanti daina…jos balsas galingas.