DalyviaiNuomonės

Antrojo pusfinalio pradžioje – nauji favoritai ir didžiausia šių metų atrankų klaida

Tęsiame „Eurodienos“ verdiktą ir šiandien mūsų dėmesio centre – antrojo pusfinalio pradžia. Šiame straipsnyje galite artimiau susipažinti su dar aštuoniomis šių metų paraiškomis – Maltos, Albanijos, Graikijos, Šveicarijos, Čekijos, Austrijos, Danijos ir Armėnijos – ir sužinoti, ką apie jas galvoja „Eurodienos“ komanda.


Šalis: Malta 

Atlikėjai: Sarah Bonnici

Daina: „Loop“

Kūrinio autoriai: John Emil Johansson, Kevin Lee, Joy Deb, Leire Gotxi Angel, Linnea Deb, Matthew James Borg, Michael Joe Cini, Sarah Bonnici, Sebastian Pritchard-James.

Pasirodymo numeris: 1

YouTube player

Bendras „Eurodienos“ komandos vertinimas: 5,9


Šalis: Albanija

Atlikėjai: Besa

Daina: „Titan“

Kūrinio autoriai: Alias Lj, BESA, Gia Koka, Kledi Bahiti.

Pasirodymo numeris: 2

YouTube player

Bendras „Eurodienos“ komandos vertinimas: 4,1


Šalis: Graikija

Atlikėjai: Marina Satti

Daina: Zari

Kūrinio autoriai: Gino The Ghost, Jordan Palmer, Jay Stolar, Kay Be, Marina Satti, Nick Kodonas, OGE, Solmeister, VLOSPA.

Pasirodymo numeris: 3

YouTube player

Bendras „Eurodienos“ komandos vertinimas: 8,4


Šalis: Šveicarija

Atlikėjai: Nemo

Daina: „The Code“

Kūrinio autoriai: Benjamin Alasu, Lasse Midtsian Nymann, Linda Dale, Nemo Mettler.

Pasirodymo numeris: 4

YouTube player

Bendras „Eurodienos“ komando vertinimas: 8,9


Šalis: Čekija

Atlikėjai: Aiko

Daina: „Pedestal“

Kūrinio autoriai: Alena Shirmanova-Kostebelova, Steven Ansell.

Pasirodymo numeris: 5

YouTube player

Bendras „Eurodienos“ komandos vertinimas: 6,1


Šalis: Austrija

Atlikėjai: Kaleen

Daina: „We Will Rave“

Kūrinio autoriai: Anderz Wrethov, Jimmy „Joker” Thörnfeldt, Julie Aagaard, Thomas Stengaard.

Pasirodymo numeris: 6

YouTube player

Bendras „Eurodienos“ komandos vertinimas: 7


Šalis: Danija

Atlikėjai: SABA

Daina: „Sand“

Kūrinio autoriai: Jonas Thander, Melanie Wehbe, Pil Jeppesen.

Pasirodymo numeris: 7

YouTube player

Bendras „Eurodienos“ komandos vertinimas: 6,8


Šalis: Armėnija

Atlikėjai: „Ladaniva“

Daina: „Jako“

Kūrinio autoriai: Audrey Leclercq, Louis Thomas, Zhaklin Baghdasaryan.

Pasirodymo numeris: 8

YouTube player

Bendras „Eurodienos“ komandos vertinimas: 8,1


Kuri šalis antro pusfinalio pradžioje yra jūsų favoritė?

Rezultatai


Austėja:

Ši paraiškų grupė – įdomi. Čia turiu ir savo šių metų favoritą, ir dvi dainas, kurias vadinčiau jokiomis ar tomis, kurių nėra, o likusios nėra mano didžiulės favoritės, tačiau suteikia tam tikrą stiprų identitetą šių metų „Eurovizijai“.

Mano šių metų numeris vienas yra Šveicarija – paprasčiausiai dėl to, kad ši daina mane labiausiai palietė, savaip susitapatinu su dainos žinute. Neįprasta dainos struktūra tam tikra prasme puikiai atskleidžia žinutę, dainos tekstą apie buvimą kažkur per viduriuką, tarp nulio ir vieno. Vaizdo klipas, Nemo aprangos pasirinkimas, spalvingumas – iš pirmo žvilgsnio viskas spalvinga ir nuotaikinga, bet šiek tiek įsigilinus, tikrai ne taip linksma, atsiskleidžia svarbūs egzistenciniai išgyvenimai. Žinoma, nekalbant apie tai, kad pati daina intriguoja iš muzikinės pusės ir norisi jos klausytis ir klausytis, šiuo metu tai – mano klausomiausia daina „Spotify“ platformoje. Ir galiausiai privalau paminėti, kad Nemo gyvai skamba beveik taip pat gerai, kaip ir studijinėje versijoje – sunkiai buvo galima to tikėtis tokio sudėtingumo dainai su be galo daug aukštų natų ir įvairių vokalo technikų.

Turime dvi dainas, kurias laikau jokiomis – tai Albanija ir Malta. Tiesa, turiu pasakyti, kad abi šios atlikėjos yra gerokai stipresnės už dainas.

Na, o likusios yra gana skirtingos ir visos atlieka, mano manymu, svarbią funkciją šiųmetiniame konkurse. Etninių motyvų prisotintos Armėnija ir Graikija, šiemet bene vienintelė „euroviziniam“ standartui atstovaujanti Danija, smagiai chaotiška Čekija ir be galo kabinanti Austrija. Nebūtinai jos yra mano asmeninio reitingo viršuje, tačiau mėgstu bent kartkartėmis paklausyti jų visų, o Austrijos ir Danijos dainos pastaruoju metu mano grojaraštyje sukasi itin dažnai.

Justas:

Nuo mano asmeninio reitingo paskutinės vietos iki dviejų dainų iš mano top 5 – antro pusfinalio pradžia yra labai kontrastinga. Mano žvilgsnis visų pirma krypsta į Šveicariją ir Armėniją.

Jau pirmą kartą klausant Nemo dainos „The Code“ mano siela paliko kūną ir atsidūriau kažkur padebesiuose. Šios dainos simfoninė orkestruotė yra tiesiog nuostabi, nemažiau stebina ir atlikėjo vokalas, o ypač gyvi jo pasirodymai. Jei teisingai pamenu, tai viena iš dviejų dainų, kurios klausydamas jau pirmą kartą pagalvojau, kad ji gali laimėti „Euroviziją“, kita buvo Ukrainos „Teresa & Maria“. Dar kelios kitos dainos vadinamąjį winner vibe jausmą sukėlė tik iš kažkelinto karto.

Prieš keletą savaičių pamatėme pirmuosius gyvus pasirodymus ir vienas nerimo kampas, dėl atlikėjo vokalo, tarsi ir išnyko – gyvai daina skamba taip pat fenomenaliai, o repo dalis gyvai netgi skamba geriau. Vis dar nerimauju dėl pačio pasirodymo idėjos ir tikiuosi, kad Nemo komanda paruoš kažką ypatingo. Daug vilties suteikia tai, kad pasirodymą kuria Fredrikas Benke Rydmanas, anksčiau dirbęs su Månso Zelmerlöwo „Heroes“ ir Käärijos „Cha Cha Cha“ pasirodymais.

YouTube player

Armėnija turi tai, ką „Eurovizijoje“ myliu labiausiai – etniškumą, unikalumą, gerą nuotaiką. Ir nors kartais prie etniškų bei neįprastų dainų reikia įprasti (pvz. Portugalijos atveju), „Jako“ pamilau iškart. Į šią kategoriją drąsiai galima įtraukti ir Graikiją.

Man taip pat labai patiko atnaujinta Čekijos dainos versija, tačiau vis dar labai baisu dėl to, kaip Aiko pasirodys Malmės scenoje. Tai, ką matėme Čekijos atrankos finale bei girdėjome kai kuriuose pre-parčiuose mažų mažiausiai nuvilia.

Nieko gero, bet ir nieko blogo negaliu pasakyti apie Austriją, Daniją ir Maltą. Visos jos – tipinis „Eurovizijos“ standartas, kuris prieš keletą metų jau buvo mirtinai įgrisęs, tačiau, kai tokio stiliaus dainų skaičius ženkliai sumažėjo, jos tampa savotiška egzotika. Maltos atlikėjos kūlverstį žiūrėjau jau kokį 100 kartų.

Vienintelė nepaminėta daina atkeliauja iš Albanijos – nieko neturiu prieš šią atlikėją, bet daina yra tokia, kurios po šio pusfinalio niekas niekada neprisimins, ji įsitaisiusi mano paskutinėje vietoje. Patiems albanams neatleisiu to, kad jie ne tik į „Euroviziją“ neišsiuntė Luano Durmishi su „Përsëritja“, bet jis net nepateko į FIK finalą. Tai yra tiesiog neįtikėtina.

YouTube player

Emilis:

Laukia įdomi antro pusfinalio dalis, kurią pradės Maltos atstovė Sarah Bonnici su daina „Loop“. Tiesą sakant, maniau, kad pusfinalį atidarys Austrija, nes tai yra bene judriausia šios pusfinalio dalies daina. Šioje dalyje pasirodys ir naujoji lažybų favoritė Šveicarija. Labai įdomu, kaip šis pasirodymas bus išpildytas scenoje.

Taip pat man patinka ir Danijos bei Armėnijos dainos, labai laukiu būtent armėnų pasirodymo, nes arenoje nusimato tikras vakarėlis!

Mažiausiai iš šios pusfinalio dalies man patinka Albanijos daina, kuri po atnaujinimo tapo dar nuobodesnė ir blankesnė nei prieš tai. Kadangi organizatoriai davė Albanijai antrą pasirodymo numerį, manau ir pasirodymas nebus labai įspūdingas.

Prenumeruoti
Pranešti apie
guest

0 komentarai
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus