Ace Wilder ( Stina Stjernkvist/SVT nuotr).
Eurovizija 2016 (atrankos)

Pirmieji Švedijos nacionalinės atrankos finalo dalyviai – Ace Wilder ir Robin Bengtsson

Ace Wilder ( Stina Stjernkvist/SVT nuotr).
Ace Wilder ( Stina Stjernkvist/SVT nuotr).

Šį vakarą prasidėjo nacionalinės Švedijos „Melodifestivalen“ atranka. Pusantros valandos trukusio renginio pabaigoje vedėjos Gina Dirawi ir Petra Mede paskelbė, jog vietas finale iškovojo Ace Wilder su daina „Don’t Worry“ ir Robin Bengtsson su kūriniu „Constellation Price“. Antrojo šanso ture, kuris vyks po visų pusfinalių, dar kartą dėl vietos finale kovoti galės 3–4 vietas šį vakarą užėmę du vaikinų duetai, Mathias & Albin su daina „Rik“ bei Viktor & Samir su „Bada Nakna“. Deja, tačiau Mimi Werner (5 vieta) ir Pernilla Andersson (6 vieta) pasirodymą atrankoje baigė.

Pirmajame pusfinalyje pasirodė ne septyni, o šeši dalyviai, kadangi ketvirtadienį buvo diskvalifikuota dar 2014 metais paviešinta ir Moldovos atrankoje anglų kalba skambėjusi daina „Himmel för två“, kurią atlikti turėjo Anna Book. Nepaisant to, 30-metį nuo pirmojo pasirodymo „Melodifestivalen“ švenčianti atlikėja, pasirodžius visiems šio vakaro dalyviams, dovanojo publikai pasirodymą. Dar vieną kūrinį, 2002 metų hitą „Asereje (Las Ketchup Song)“, atliko ispanų grupė „Las Ketchup“.

Kitą savaitgalį Malmėje vyksiančiame pusfinalyje pasirodys septyni dalyviai, o renginį ves Gina Dirawi. Prie merginos vedėjos rolėje turėjo prisijungti „Eurovizijos“ nugalėtoja Charlotte Perrelli, tačiau dėl sutarties su SVT pažeidimų atlikėja renginyje tik dainuos.

Prenumeruoti
Pranešti apie
guest

1 komentaras
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus
svensk
svensk
prieš 8 metus

Šou super. Visai kitas lygis, tai ne mūsų kaimo sueiga. Finalininkais džiaugiuosi, Robin labiau patiko už Ace.