EBU nuotr.
Organizavimas

Dar viena naujovė: prodiuseriai turės daugiau galios sprendžiant finalo pasirodymų tvarką

Šiandien visus „Eurovizijos“ gerbėjus pasiekė dar viena žinia, apie kurią buvo užsiminta dar kovo mėnesį. Nuo šiol finalo pasirodymų tvarką labiau lems konkurso prodiuseriai.

Iki šiol visos pusfinalio barjerą įveikusios šalys ir automatinės finalistės traukdavo burtus, kurioje finalo dalyje – pirmoje ar antroje – pasirodys. Šiemet burtų traukime įvedama naujovė – prodiuserio pasirinkimas (angl. producer’s choice), tai reiškia, kad šalių, kurios ištrauks šiuos lapelius, pasirodymo numerį spręs prodiuseriai. Jie galės skirti pasirodymo numerį pirmoje arba antroje finalo dalyje (nuo 2 iki 26).

Iš viso bus 25 lapeliai, po 6 bus pirmos ir antros finalo dalies, o 13 bus naujojo prodiuserių pasirinkimo.

„Svarbiausia yra sukurti įdomų, įtraukiantį televizinį šou ir suteikti visiems dalyviams galimybę sužibėti. Ankstesniais metais būdavo galima pastebėti, kad daug baladžių patenka į tą pačią finalo dalį, arba daug favoritų pasirodydavo toje pačioje dalyje. Ši naujovė leidžia sukurti dar sklandesnį ir įdomesnį finalą“ – teigia konkurso prodiuseris Christer Björkman.

Primename, kad jau anksčiau buvo skelbta, jog didįjį konkurso finalą atidarys šeimininkė Švedija, kuriai atstovauja Marcus & Martinus su daina „Unforgettable“. Šie burtai buvo ištraukti per delegacijų vadovų susirinkimą, vykusį kovo viduryje.

Iki „Eurovizijos“ liko visai nedaug – pirmasis pusfinalis įvyks jau gegužės 7 dieną, o jame pasirodys ir Lietuvos atstovas Silvester Belt su kūriniu „Luktelk“.

 

 

Prenumeruoti
Pranešti apie
guest

0 komentarai
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus