Organizavimas

Eurovizija be žiurkių: Malmė apsitvarko prieš artėjantį konkursą

Likus kiek mažiau nei dviem mėnesiams iki „Eurovizijos“ dainų konkurso, Malmė vykdo didelę kampaniją prieš mieste besiveisiančias žiurkes.

Švedų transliuotojas SVT praneša, kad kovo ir balandžio mėnesiams Malmės savivaldybė suplanavo deratizaciją – kenksmingų graužikų naikinimą parkuose ir gyvenamuosiuose rajonuose. Administracija sunerimusi dėl padidėjusio žiurkių skaičiaus mieste.

Apsitvarkymas prieš „Euroviziją“

Pastangos prieš graužikus dedamos visame Malmės mieste, tačiau artėjant „Eurovizijos“ šventei, ypatingas dėmesys skiriamas Hyllie rajone esančios „Malmö“ arenos apylinkėms. Jau gegužę čia suplūs dešimtys tūkstančių švedų ir muzikos gerbėjų iš viso pasaulio.

Šeškai ir šunys stoja į kovą

Verslininkės Monos Ghalayinis organizacija šiemet pradėjo naudoti naują gyvūnų rūšį – greitai judančių šeškų gaują, kurie turėtų išvaryti žiurkes iš požeminių perėjimų tiesiai į tykojančių šunų letenas. Šeškai yra jauni ir nedresuoti, todėl kol kas jie yra atsargiai laikomi nuo suaugusių šunų. Tiesa, šiuo metu ruošiama ir jauna šuniukų vada, kuri užaugs su šeškais ir, pasak Monos, taps draugais ir kolegomis.

SVT nuotr.

Kodėl būtent Malmė?

Dar praeitų metų liepos mėnesį Europos transliuotojų sajunga pranešė, kad 68-asis „Eurovizijos“ dainų konkursas vyks Malmėje. Miestas nugalėtojas buvo išrinktas, vertinant tokius kriterijus, kaip arenos tinkamumas, infrastruktūra, pakankamas kiekis apgyvendinimo įstaigų delegacijoms, fanams, žurnalistams ir personalui. Pasak vyriausiojo „Eurovizijos“ vykdomojo vadovo Martino Österdahlo, Malmė turi ypatingą vietą konkurso istorijoje, kadangi sėkmingai jį suorganizavo 1992 ir 2013 metais. Taip pat jis teigė, kad Malmės nusiteikimas atkreipti dėmesį į įvairovę, inovatyvumą ir tvarumą puikiai dera su pačios „Eurovizijos“ vertybėmis.

Primename, kad „Eurovizijos“ atidarymas bus surengtas gegužės 5 dieną, pusfinaliai transliuojami gegužės 7 ir 9 dienomis, o nugalėtojas paaiškės didžiojo finalo metu, gegužės 12 dieną.

Prenumeruoti
Pranešti apie
guest

0 komentarai
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus