Måns Zelmerlöw ir Christer Björkman / SVT nuotr.
Eurovizija 2016 (renginys)

Startuoja 2016 metų „Eurovizijos“ organizavimo darbai

Måns Zelmerlöw ir Christer Björkman / SVT nuotr.
Måns Zelmerlöw ir Christer Björkman / SVT nuotr.

Paaiškėjo, jog 2016 metų „Eurovizijos“ dainų konkursas turėtų vykti gegužės 10, 12 ir 14 dienomis. Christer Björkman Švedijos nacionalinio transliuotojo SVT vardu paskelbė, jog jau įvyko pirmasis vidinis susirinkimas dėl kitų metų konkurso organizavimo. Pirmi žingsniai bus pagrindinės organizatorių komandos formavimas ir vykdomojo prodiuserio bei kūrybinio direktoriaus paskyrimas. Būtent jie bus atsakingi už artėjantį konkursą ir greičiausiai prižiūrės miestų, norėsiančių priimti „Euroviziją“ po savo sparnu, paraiškų priėmimą.

Birželį įvyks SVT atstovų ir „Eurovizijos“ kontrolinės grupės susitikimas, kurio metu bus aptarti visi organizavimo etapai. Vėliau SVT pradės kruopščiai dirbti su konkurso temos, grafinio dizaino ir scenos maketo kūrimu. Oficialus konkurse dalyvausiančių valstybių sąrašas, kaip visada, bus paskelbtas 2015 metų pabaigoje arba 2016 metų pradžioje.

Prieš kelias dienas švedų portalas „Expressen“ paskelbė, jog tarp kandidatų į 2016 metų „Eurovizijos“ vedėjus minimi ir Måns Zelmerlöw, Sanna Nielsen, Gina Dirawi bei Petra Mede. Švedų delegacijos vadovas Christer Björkman SVT interviu pasakojo, jog jų komanda per dvejus metus spėjo pasisemti daug patirties ir tikisi surengti dar ekonomiškesnį nei 2013 metais, tačiau ne mažiau įspūdingesnį muzikos renginį. Beje, Švedijos dienraščiuose rašoma, jog dviem pagrindiniais miestais, kurie varžysis dėl „Eurovizijos 2016“ sostinės titulo, greičiausiai taps Stokholmas ir Geteborgas.

Prenumeruoti
Pranešti apie
guest

3 komentarai
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus
euro2015
euro2015
prieš 8 metus

vedeja tik Petra Mede. Tik drabuziu dizainerio reiks kito, nes 2013 vedejos apranga buvo tragiska.

Sofr
Sofr
prieš 8 metus

Dar ekonomiškesnė…
Nu viskas aišku. Sulauksim dar didesnio š nei 2013 metais.

OMG
OMG
prieš 8 metus

Koks jis seksis. OMG