Josh Brandao nuotr.
Eurovizija 2015 (dalyviai)

„Eurovizijos 2015“ dalyvių pristatymas: Belgija

Šalis: Belgija;Belgija_veliava
Pasirodymo data: gegužės 19 d., pirmas pusfinalis;
Pasirodymo numeris: 03;
Atlikėjas: Loïc Nottet;
Daina: „Rhythm Inside“;
Dainos autoriai: Loïc Nottet (m), Beverly Jo Scott (ž).


Apie atlikėją:

Josh Brandao nuotr.
Josh Brandao nuotr.
  • Belgijos televizija šiemet vykti į „Euroviziją“ pasiūlė vienai ryškiausių šalies kylančių muzikos žvaigždžių – 18-mečiam trečiojo projekto „The Voice Belgique“ sezono antros vietos nugalėtojui Loïc Nottet.
  • Vaikinas didžiausio susidomėjimo sulaukė atlikęs garsius pasaulinių hitų koverius. Perdainuotas Rihannos kūrinys „Diamonds“ atnešė jam šlovę „The Voice Belgique“, o jau po muzikinio projekto Loïc įrašytas australės Sios kūrinio „Chandelier“ perdirbinys buvo pastebėtas ir pačios dainos atlikėjos, kuri savo „Twitter“ puslapyje pasidalino vaikino koveriu ir jį pagyrė.
  • Loïc tėvas norėjo, kad jo sūnus taptu profesionaliu futbolo žaidėju, tačiau pats vaikinas turėjo kitokių svajonių ir troško dainuoti ir šokti.

Kiti faktai:

  •  Viena iš konkurso senbuvių Belgija „Eurovizijoje“ šiemet pasirodys jau 57 kartą. Per ilgą dalyvavimo istoriją šalis pergalę iškovojo vos vieną sykį – 1986 metais, kuomet pirmąją vietą užėmė vos trylikos metų sulaukusi Sandra Kim.
  • Nuo 2004 metų Belgija „Eurovizijos“ finale dalyvavo tik tris kartus. 2004 metais šalis automatiškai pateko į finalą dėl 2003 metais užimtos antros vietos, o pusfinalius pavyko įveikti tik dviem vaikinams – Tom Dice (2010 m.) ir Roberto Bellarossai (2013 m.).
  • Daugiausia balų Belgija „Eurovizijoje“ yra apsikeitusi su kaimyniniais Nyderlandais.
  • Lažybų bendrovės Belgijai prognozuoja nesunku patekimą į jubiliejinio dainų konkurso finalą.

Kviečiame ir Jus įvertinti Belgijos kūrinį:

[starrater tpl=10]

Prenumeruoti
Pranešti apie
guest

0 komentarai
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus