Eurovizija 2008 (renginys)

San Marinas debiutuoja

Jau nuo vasaros besitęsiančios diskusijos apie galimą San Marino debiutavimą artimiausiame „Eurovizijos” dainų konkurse gali aprimti, nes „SMTV” televizija jau išsiuntė paraišką Europos Transliuotojų Sąjungai. Jeigu San Marino televizijai bus leista dalyvauti „Eurovizijoje”, šios nedidelės valstybės atstovą išvysime jau Serbijoje. San Marino valstybinė kalba yra italų, todėl labai tikėtina, kad dainininkas, atstovaujantis San Marinui dainuos italų kalba. Iš visų pusių Italijos supamas San Marinas užima 61 kvadratinį kilometrą, kas yra mažiau už Šiaulių plotą. Valstybėje gyvena tik apie 30 tūkstančių gyventojų.
Pusė San Marino televizijos valdo Italijos transliuotojas „RAI”, todėl dabar visas dėmesys sutelkiamas ties Italija su klausimu ar ši šalis, prieš 10 metų pasitraukusi iš „Eurovizijos”, paseks San Marino pavyzdžiu ir siųs savo atstovą į Serbijoje vyksiantį konkursą.

Prenumeruoti
Pranešti apie
guest

1 komentaras
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus
bajyte
bajyte
prieš 2024 metus

buvau sitoje salyteje 🙂 grazu isties 🙂 ir smagu kad dalyvaus eurovizijoje 🙂 kuo daugiau tuo geriau 🙂 idomu kodel Italija pasitrauke? ….

Miroslav
„Eurodienos“ administratorius bei ilgalaikis redaktorius. 2007 metais įkūrė „Eurodienos“ pirmtakę „Eurosavaitę“.