„Megara“ asmeninio archyvo nuotr.
AtrankosDalyviai

San Marinui atstovaus „Benidorm Fest 2023“ žvaigždės „Megara“

Mažiausia „Eurovizijoje“ dalyvaujanti valastybė šiemet, kaip ir pernai, pasirinko turėti vieną ilgiausių nacionalinių atrankų. Po visą savaitę vykusių pusfinalių, paaiškėjo 17 finalistų, kurie pasirodė šį vakarą. Galiausiai paaiškėjo, kad daugiausiai simpatijų sulaukė grupė „Megara“ su daina „11:11“.

YouTube player
YouTube player

San Marino nacionalinės atrankos sistema buvo išties sudėtinga. Procesas prasidėji dar praėjusių metų spalį, kuomet vyko perklausos ir buvo išrinkti 129 dalyviai, pasirodę pusfinaliuose.

Nuo vasario 19 iki 22 dienos stebėjome pusfinalius – trys buvo skirti tarptautiniams atlikėjams (buvo sulaukta paraiškų iš daugiau nei 30 valstybių, tačiau dauguma dalyvių – italai) ir vienas – tik San Marino piliečiams. Penktadienį buvo surengtas antro šanso turas ir galiausiai šį vakarą vykusiame finale susikovė 17 dalyvių.

Iš jų po vieną yra tiesiogiai patekę iš kiekvieno pusfinalio, 8 – jau pasižymėję atlikėjai, kurie pateko tiesiai į finalą, o likę – patekę iš vakar vykusio antrojo šanso turo. Nugalėtoją rinko penkių narių komisija. Galiausiai konkursą laimėjo ispanų grupė „Megara“, o antroje vietoje liko Loredana Berté – Italijos muzikos legenda, kuri pasirodė su daina „Pazza“ – ta pačia, kurią pristatė ir šiųmetiniame Sanremo festivalyje. Trečioje vietoje liko grupė „La Rua“ su daina „Governo del cuore“.

Grupės „Megara“ pergalė buvo labai laukta ne vienam „Eurovizijos“ fanui – ši ispanų grupė puikiai pasirodė 2023-ųjų Ispanijos atrankoje „Benidorm Fest“ su daina „Arcadia“, ir daina „11:11“ savo stilistika nuo pastarosios pernelyg nenutolsta. Jų stilius apibūdinamas kaip glam rokas arba kituose šaltiniuose – alternatyvus metalas. Grupės nariai – vokalistė Kenzy ir instrumentalistai Vitti, Ra ir Robert.

Grupė susikūrė 2015 metais ir savo karjerą pradėjo nuo trumpojo albumo „Muérase qué puede“, 2016-aisiais išleido pirmą albumą „Siete“, o didesnio populiarumo Ispanijoje sulaukė 2018 metais, kai išleido antrąjį albumą „Here We Are All Crazy“ – netrukus po to debiutavo populiariame Ispanijos roko, punko ir metalo muzikos festivalyje „Resurrection Fest“.

„Megara“ pasirodymas 2023-ųjų „Benidorm Fest“:

YouTube player
Prenumeruoti
Pranešti apie
guest

0 komentarai
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus