EBU nuotr.
Dalyviai

Dramos atomazga: Nyderlandai dalyvaus 2025-ųjų „Eurovizijoje“

Šiandien Nyderlandų transliuotojas AVROTROS patvirtino jau keletą dienų sklandžiusius gandus apie tai, kad po ilgai trukusių derybų, Nyderlandai dalyvaus 2025-ųjų „Eurovizijoje“ Bazelyje.

Anksčiau šią savaitę Nyderlandų žiniasklaidoje pasklido naujienos, kad po ilgai trukusių derybų tarp Europos transliuotojų sąjungos (EBU) ir Nyderlandų transliuotojo AVROTROS buvo nuspręsta, jog šalis pasirodys kitų metų konkurse, taip pat buvo skelbta, kad pagrindinis kandidatas atstovauti šaliai yra jau šiemet „Eurovizijoje“ dalyvavęs ir diskvalifikuotas atlikėjas Joost Klein. Šiandien šias naujienas oficialiai patvirtino ir Nyderlandų nacionalinis transliuotojas, kuris paskelbė, kad Joost Klein buvo pasiūlyta atstovauti šaliai kitų metų konkurse, tačiau pats atlikėjas šio pasiūlymo atsisakė.

Primename, kad gegužę Joost Klein buvo diskvalifikuotas iš „Eurovizijos“ dėl taisyklių pažeidimo, o Švedijos policija pradėjo tyrimą dėl incidento konkurso užkulisiuose. Galiausiai, rugpjūčio mėnesį paaiškėjo, kad ši byla buvo uždaryta dėl įrodymų trūkumo, o tyrimas buvo nutrauktas nepareiškus jokių kaltinimų. Plačiau galite skaityti čia:

Smūgis „Eurovizijos“ organizatoriams: nepareiškus kaltinimų, Joost Klein byla užversta

Nors visos šalys savo norą dalyvauti ateinančiame konkurse turi pareikšti iki spalio vidurio, dėl ilgai trukusių derybų tarp EBU ir Nyderlandų transliuotojo AVROTROS, šis terminas Nyderlandams buvo pratęstas iki lapkričio 1-osios.

Kol kas dalyvavimą 2025-ųjų „Eurovizijoje“ yra patvirtinusios 34 šalys, o pilnas dalyvaujančių šalių sąrašas turėtų paaiškėti iki šių metų pabaigos.

Kaip vertinate Joost Klein sprendimą nedalyvauti kitų metų konkurse? Ar tikėjotės jį čia išvysti? Pasidalinkite komentaruose!

 

 

 

Prenumeruoti
Pranešti apie
guest

1 komentaras
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus
Tiesa
Tiesa
prieš 6 minučių

Puikus sprendimas neprileisti visiškai atsakingumo jausmo neturinčio tiktokerio antrą kartą.