RTVE nuotr.
DalyviaiVaikų Eurovizija

Paskelbtos visos 2024-ųjų „Vaikų Eurovizijos“ dainos

Iki Madride vyksčiančios „Vaikų Eurovizijos“ likus mažiau nei mėnesiui, pagaliau sulaukėme visų dalyvaujančių paraiškų. Dėl nugalėtojo vardo kausis 17 valstybių atstovai.

Nors pastaraisiais metais pasirodymų eiliškumas būdavo nusprendžiamas per atidarymo ceremoniją, kuri įprastai vyksta paskutinį pirmadienį iki transliacijos, šiais metais tokia informacija paskelbta jau anksčiau. Kaip įprastai, burtų keliu buvo ištrauktos šalys, kurios atidarys ir uždarys renginio programą, bei savo numerį išsitraukė šių metų šeimininkė Ispanija.

Žemiau galite pamatyti, kokia tvarka girdėsime dainas (o ant jų paspaudę – jas išgirsti):

  1. Italija: Simone Grande – „Pigiama Party“
  2. Estija: Annabelle – „Tänavad“
  3. Albanija: Nikol Çabeli – „Vallëzoj“
  4. Armėnija: Leo – „Cosmic Friend“
  5. Kipras: Maria Pissarides – „Crystal Waters“
  6. Prancūzija: Titouan – „Comme ci, comme ça“
  7. Šiaurės Makedonija: – Ana ir Aleksej – „Marathon“
  8. Lenkija: Dominik Arim – „All Together“
  9. Sakartvelas: Andria Putkaradze – „To My Mom“
  10. Ispanija: Chloe DelaRosa – „Como la Lola“
  11. Vokietija: Bjarne – „Save The Best For Us“
  12. Nyderlandai: „Stay Tuned“ – „Music“
  13. San Marinas: „Idols SM“ – „Come noi“
  14. Ukraina: Artem Kotenko – „Hear Me Now“
  15. Portugalija: Victoria Nicole – „Esperança“
  16. Airija: Enya Cox Dempsey – „Le chéile“
  17. Malta: Ramires Sciberras – „Stilla ċkejkna“

Šiandien taip pat buvo paviešintas ir vaizdo įrašas su trumpomis visų 17 dainų ištraukomis:

YouTube player

„Vaikų Eurovizija“ įvyks jau lapkričio 16 dieną, šeštadienį, 19 val. Lietuvos laiku. Įdomu tai, kad paskutinį kartą šeštadienį konkursas vyko 2015 metais ir kai kurie konkurso gerbėjai spėlioja, ar tik tai nebus priežastis, kodėl San Marinas būtent šiais metais grįžo į konkursą – juk paskutinį kartą dalyvavo 2015-aisiais.

Dar vienas įdomus faktas – šiemet turime rekordiškai didelį skaičių vaikinų solistų – net 8 (iki šiol rekordas buvo 6). „Vaikų Eurovizijoje“ tai tikrai nedažnas reiškinys, pavyzdžiui, pernai neturėjome nė vieno (Nyderlandams atstovavo vaikino ir merginos duetas, o Sakartvelui – du vaikinai labiau atliko pritariamojo vokalo partiją), o 2014 metais nugalėtojas iš Italijos Vincenzo Cantiello tebuvo vienintelis vyriškos lyties solistas.

Šių metų „Vaikų Eurovizijos“ konkursą ves 2019 metų Ispanijos atstovė „Vaikų Eurovizijoje“ Melani Garcia, 2014-aisiais didžiojoje „Eurovizijoje“ dalyvavusi Ruth Lorenzo ir Ispanijos aktorius bei modelis Marc Clotet. Konkursas bus surengtas „Caja Mágica“ daugiafunkciniame stadione.

Lietuva „Vaikų Eurovizijoje“ šiemet vėl nedalyvaus – paskutinį kartą savo atstovę turėjome 2011 metais. Geriausias mūsų pasiektas rezultatas – 2008-aisis Eglės Jurgaitytės su daina „Laiminga diena“ užimta 3 vieta. Tačiau LRT pernai po ilgos pertraukos transliavo šį konkursą.

Prenumeruoti
Pranešti apie
guest

0 komentarai
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus