EBU nuotr.
Atrankos

Muzika pandemijos gniaužtuose: kaip koronavirusas keičia „Eurovizijos“ atrankų planus

Visame pasaulyje paplitusi COVID-19 pandemija verčia transliuotojus koreguoti nacionalinių „Eurovizijos“ atrankų planus. Daugelis šalių mažina dalyvių ir laidų skaičių arba filmuoja šou už uždarų studijos durų, kaip tai nusprendė daryti LRT. Trumpai apžvelkime, kurių šalių atrankas šiemet paveikė kova su virusu.

Atšaukiamas „Melodifestivalen“ turas

SVT paskelbė, kad tradicinis „Melodifestivalen“ turas po Švedijos miestus neįvyks antrus metus iš eilės, o visos laidos bus transliuojamos iš Stokholmo. Kol kas organizatoriai renkasi tinkamą koncertų salę. Taip pat žinoma, kad pagal šiuo metu pristatytus šalies vyriausybės apribojimus, renginį gyvai galės stebėti iki 500 žmonių.

„Mes labai norėtume, kad „Melodifestivalen“ koncertus aplankytų gerbėjai iš visos šalies, tačiau situacija yra tokia, kokia yra ir mums belieka pasisemti iš jos kuo daugiau naudos. „Melodifestivalen“ yra visos Švedijos festivalis ir mes padarysime viską, kas įmanoma, kad surengtume įspūdingą televizijos projektą, apdovanosiantį žiūrovus šiluma ir džiaugsmu, kuris dabar kaip niekad yra būtinas“, – pranešė SVT transliuotojo generalinė direktorė Hanna Stjärne.

Švedijos nacionalinė atranka startuos vasario 5 dieną, o nugalėtojas paaiškės kovo 12-ąją. Su šių metų konkurso dalyviais jau galite susipažinti mūsų straipsnyje.

SVT nuotr.

„Norsk Melodi Grand Prix“ finalą vis dar temdo nežinia

Praėjusį šeštadienį startavusią Norvegijos atranką iš viso sudarys šešios laidos – keturi pusfinaliai, antrojo šanso turas ir finalas, vyksiantis vasario 19 dieną. Visos laidos bus filmuojamos „H3“ arenoje, Fornebu mieste. Organizatorių sprendimu pirmieji penki šou bus surengti be žiūrovų salėje, o jų dalyvavimas finaliniame renginyje – vis dar po klaustuku. Televizija įdėmiai stebi vyriausybės rekomendacijas ir žada priimti galutinį sprendimą kiek vėliau. Kviečiame išvysti pirmųjų dviejų finalininkų pasirodymus.

Pirmąją „MGP“ laidą laimėjęs Frode Vassel / NRK nuotr.

Islandijos transliuotojas RÚV atrankas planuoja atsargiai

Praeitais metais Roterdame prieš pat tiesiogines transliacijas koronavirusas buvo patvirtintas Islandijos grupės „Daði og Gagnamagnið“ nariams, todėl žiūrovai regėjo repeticijų metu įrašytą pasirodymą, o pati komanda rezultatus stebėjo iš savo kambario viešbutyje. Šiemet islandų televizijai RÚV dėl pandemijos tenka pakeisti nacionalinės atrankos datas ir startuoti viena savaite vėliau negu buvo planuota. Pasak organizatorių, šis sprendimas padidins tikimybę surengti atranką be infekcinės kontrolės apribojimų ir kitų neigiamų pandemijos pasekmių.

„Söngvakeppnin 2022“ atrankos dalyviai ir jų paraiškos bus pristatytos vasario 5 dieną. Pusfinaliai bus transliuojami vasario 26 ir kovo 5 dienomis, o didysis finalas – kovo 12-ąją.

YouTube player

 

Italų televizijos RAI šiemet laukia dvigubas išbandymas

Sanremo miesto meras Alberto Bianchieri italų naujienų agentūrą ANSA užtikrino, kad į „Teatro Ariston“ vyksiantį festivalį po metų pertraukos bus įleisti žiūrovai, tačiau jų skaičius bus ribojamas. Rengėjai žada, kad nors renginys galbūt ir nebus visiškai toks kaip 2019 metais, tačiau jo negalima bus lyginti su praėjusių metų konkursu. Italijoje vis dar galioja griežti apribojimai, žiūrovai į salę galės patekti tik su „Super žaliaisiais pasais“, o atlikėjai į konkursą turės atsivežti žymiai mažesnę asistentų komandą.

2021 metų  Sanremo festivalį koncertų salėje vietoj žiūrovų stebėjo balionai / RAI nuotr.

Vis dar neatsakyta ir į daugelį klausimų apie pagrindinius „Eurovizijos“ renginius. Jau sausio 25-ąją Turine vyks valstybių suskirstymas į pusfinalius, tačiau iki šiol neaišku, kiek žiūrovų stebės renginį „Pala Alpitour“ arenoje ir kada prasidės bilietų prekyba. Tikėtina, kad dėl šių priežasčių yra delsiama ir su scenos dizaino paskelbimu.

Nors Graikijos OGAE klubas dar lapkritį skelbė, kad šiemet transliuotojų vėl prašoma įrašyti atsarginius pasirodymus, kol kas ši informacija nėra patvirtinta. Verta paminėti, kad 2021-ųjų „Vaikų Eurovizijos“ dalyviams, nesant galimybei pasirodyti gyvai scenoje, būtų leista naudoti ir oficialius vaizdo klipus.

Belieka tikėtis, kad transliuotojai sėkmingai įveiks pandemijos keliamus iššūkius, o „Eurovizijos“ organizatoriai jau netrukus pažers daugiau renginio detalių. Sekite „Eurodieną“!

Prenumeruoti
Pranešti apie
guest

0 komentarai
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus