Atrankos

Antrajame „Pabandom iš naujo“ filmavime – ryški favoritė

Trečiadienio vakarą ant LRT didžiosios studijos scenos lipo antrasis dalyvių dvyliktukas, dalyvaujančių nacionalinėje „Eurovizijos“ atrankoje. Spalvų ir skirtingų žanrų šį vakarą tikrai netrūko – pasirodė ir praėjusių metų finalininkas, ekstravagantiškasis Alen Chicco, ir operos solistė Viktorija Miškūnaitė bei viena populiariausių Lietuvos pop muzikos atlikėjų Monique.

Dalyvius kaip visada vertino ir komentavo komisija, kurią šiemet sudarė Darius Užkuraitis, Gerūta Griniūtė bei 3 atlikėjai, anksčiau jau dalyvavę didžiojoje „Eurovizijoje“: Aistė Smilgevičiūtė (1999 m.), Viktoras Diawara (2001 m. su „Skamp“ ir 2006 m. su „LT United“) bei Jievaras Jasinskis (2010 m. su „InCulto“).

Dalyvių pasirodymo tvarka:

1. Rūta Loop „We Came from the Sun“
2. Soliaris „Breath“
3. Kristina Jure „My Sound of Silence“
4. Alen Chicco „Somewhere Out There“
5. Indraya „You and I“
6. Germanas Skoris „Chemistry (Breaking Free)“
7. Viktorija Miškūnaitė „The Ocean“
8. Antturi „I Gotta Do“
9. Abrokenleg „Electric boy“
10.  „Twosome“ „Playa“
11. Monique „Make me human“
12. Voldermars Petersons „Wings of Freedom“

Kaip ir pirmoje laidoje, komisija nekomentavo kiekvieno pasirodymo atskirai, tačiau aptardavo dalyvių ketvertukus.

Po pirmų keturių pasirodymų komisija buvo nusiteikusi labai pozityviai, o daugiausiai gerų žodžių susilaukė Rūta Loop. Komisija gyrė atlikėjos vokalą, o pats pasirodymas buvo toks, kokį drąsiai būtų galima matyti ir atrankos finale. Mažiausiai komisijos dėmesio susilaukė Soliaris, tad panašu, kad jo pasirodymas įsiminė mažiausiai.

Antrajame ketverte ryškiausiai žibėjo Viktorijos Miškūnaitės žvaigždė. Operos solistė atliko dainą  „The Ocean“ ir publiką bei komisiją prikaustė išskirtiniu vokalu. Aistė Smilgevičiūtė pastebėjo, kad pasirodymas buvo stiprus, tiesa, užkliuvo angliškas tarimas. Kiti komisijos nariai kalbėjo abstrakčiau, bet visi sutarė, kad antrasis atlikėjų ketvertukas buvo kiek blankesnis, pasirodymai ir dainos smarkiai neįsiminė.

Po dešimties pasirodymų studijoje jautėsi įtampa ir jaudulys, visa publika nuščiuvusi ir susikaupusi laukė išankstinės atrankos favoritės Monique pasirodymo. Monika scenoje pasirodė kartu su trimis pritariančiaisiais vokalistais, tačiau visas kamerų dėmesys buvo sutelktas į pačią atlikėją. Atlikėja atliko Vytauto Bikaus dainą „Make me human“, o šio atlikėjo parašytos dainos Lietuvai du kartus jau atstovavo – 2015 ir 2018 m. Po pasirodymo publika atlikėją pasveikino gausiais plojimais, o komisija neabejodama įvardijo Monique kaip vakaro favoritę. Taip pat ryškus buvo ir  „Twosome“ pasirodymas, o komisija diskutavo, kad toks pasirodymas „Eurovizijoje“ labiau patiktų žiūrovams, nei komisijai.

Dalyvius „euroviziniais“ balais įvertino ir filmavime apsilankę „Eurodienos“ redaktoriai, o mūsų favoritų lentelė atrodo štai taip:

  1. Monique;
  2. Rūta Loop;
  3. Viktorija Miškūnaitė;
  4.  „Twosome“;
  5. Alen Chicco;
  6. Kristina Jure.

Laidą stebėkite jau šį šeštadienį, 21:00 per LRT televiziją.

Prenumeruoti
Pranešti apie
guest

0 komentarai
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus