Organizavimas

Paskelbti 2018 metų „Eurovizijos“ nacionalinių komisijų nariai

Kaip jau įprasta, „Eurovizijos“ dainų konkurso rezultatus lemia ne tik žiūrovai, bet ir komisija. Europos transliuotojų sąjunga šiandien paskelbė žmones, užimsiančius žiuri vietas ir balsuosiančius už konkurso dalyvius pusfinaliuose ir didžiajame finale. 

Kiekvienos šalies komisiją sudaro 5 nariai. Iš 215 atrinktų žmonių 102 yra vyrai ir 113 moterų. Jauniausias komisijos narys bus šešiolikmetis iš Estijos, o vyriausias – 74-erių kroatas.

Lietuvos ekspertų komisiją šiemet sudarys:

  • Lauras Lučiūnas (muzikos prodiuseris);
  • Jurga Šeduikytė-Bareikienė (atlikėja);
  • Dovilė Filmanavičiūtė-Miss Sheep (atlikėja);
  • Leon Somov (muzikos prodiuseris);
  • Mindaugas Urbaitis (profesorius, prodiuseris).

Kitose šalyse komisijos narių kėdes užims „Eurovizijos“ sceną jau anksčiau išmėginę atlikėjai, tarp kurių Emmelie de Forest (Danija, 2013), Niamh Kavanagh (Airija 1993, 2010), Tom Dice (Belgija 2010), Laure Tesoro (Belgija 2016), Amber (Malta 2015), Aminata (Latvija, 2015), Cristina Scarlat (Moldova 2014), Bojana Stamenov (Serbija 2015), Bob Savenberg (Belgija 1991) bei Hanne Haugsand (Norvegija 2000).

Komisijos balsuoja antrųjų generalinių repeticijų metu, kurios vyksta dieną prieš tiesiogines transliacijas. Kiekvienoje šalyje tiesioginę repeticijos transliaciją stebi penki įvairių sričių specialistai. Jie surikiuoja visas dainas, o sudėjus visų komisijos narių vertinimus, pagal specialią formulę, kurioje skirta aukšta vieta yra vertinama stipresniu koeficientu, nei skirta žema vieta, sudaromas šalies komisijos geriausiųjų dešimtukas. Ekspertų balsus fiksuos notarai, o specialiai pasamdyti kontrolieriai galės atvykti į bet kurios komisijos susibūrimą ir patikrinti, ar viskas vyksta pagal EBU nustatytą tvarką.

Visų šalių dalyvių komisijos narių sąrašą galite rasti, paspaudę šią nuorodą.

Prenumeruoti
Pranešti apie
guest

0 komentarai
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus