Grupė „Fusedmarc“. Kulkos nuotr
Eurovizija 2017 (dalyviai)

„Eurovizijos 2017“ dalyvių pristatymas: Lietuva

Pradedame 2017 metų „Eurovizijoje“ dalyvausiančių atlikėjų pristatymus. Iki pat repeticijų pradžios kiekvieną dieną sužinosite įdomių faktų apie šių metų dainų konkurso dalyvius bei šalių istoriją konkurse.

Straipsnio apačioje pamatysite mūsų komandos narių nuomones ir vertinimus. Norime atkreipti dėmesį, jog kiekvieną kartą bus pateikiami tik kelių redaktorių komentarai, tačiau vidurkis skaičiuojamas iš visų „Eurodienos“ narių vertinimų.

Šimet ir vėl pradėsime nuo Lietuvos, o vėliau bus pristatyti likę pirmojo, antrojo pusfinalių ir finalo dalyviai.


Flag_of_Lithuania Šalis: Lietuva
Pasirodymo data:
 gegužės 11 d., antras pusfinalis
Pasirodymo numeris: 11-19;
Atlikėjai: „Fusedmarc“
Daina: „Rain Of Revolution“;
Dainos autoriai: Viktorija Ivanovskaja (m/ž), Denis Zujev (m/ž), Michail Levin (m/ž).


APIE „FUSEDMARC“:

fusedmarcpusfinalyje

Antrąjį kūrybos dešimtį skaičiuojanti audiovizualinės ir elektroninės muzikos grupė, kurią sudaro Denisas (Vakx) ir Viktorija (Cilia) – dar 2005 m. publikai pristatė debiutinį EP albumą „Contraction“ ir tapo tikru lietuviškos alternatyviosios muzikos proveržiu. 2007 m. „Fusedmarc“ buvo pripažinta geriausia eksperimentine grupe Lietuvoje, o dar po metų – geriausia elektroninės muzikos grupe. Koncertuose, festivaliuose „Fusedmarc“ bando muziką derinti su scena, vaizdu, ir, žinoma, žmonėmis joje. Nacionalinėje atrankoje šiemet debiutavusi grupė iš karto pelnė komisijos simpatijas, o bėgant savaitėms grupė rinko vis daugiau žiūrovų balsų. Finale „Fusedmarc“ tapo tiek žiuri, tiek telefonų balsavusių žmonių favorite ir jau po mažiau nei dviejų mėnesių atstovaus Lietuvai „Eurovizijoje“. Verta paminėti, jog 2002 metais pagrindinė vokalistė Viktorija tuomet į Taliną išvykti bandė grupės „Saulės Kliošas“ sudėtyje, tačiau kolektyvas užėmė trečią vietą. 

APIE LIETUVĄ „EUROVIZIJOJE“:

Šiemet Lietuva „Eurovizijoje“ pasirodys jau 18-tą kartą. Nepaslaptis, jog debiutas mūsų šaliai buvo itin nesėkmingas ir Ovidijus Vyšniauskas liko be taškų. Visgi, pastaraisiais metais Lietuvos atstovams sekasi neblogai ir net penki iš paskutinių šešių mūsų siųstų dalyvių pasiekė „Eurovizijos“ finalą. Geriausiai konkurse 2006 metais sekėsi grupei „LT United“, užėmusiai 6-tą vietą, pernai Donny Montell iškovojo 9-tą poziciją, o 2001 metais grupė „Skamp“ liko 13-ti. Dažniausiai mūsų atstovai konkurse dainuoja angliškai, tačiau dainos pilnai arba iš dalies taip pat skambėjo lietuvių (1994 m., 2001 m.), rusų (2009 m.) bei prancūzų (2011 m.) kalbomis, žemaičių tarme (1999 m.). Taip pat buvo naudota amerikiečių gestų kalba (2011 m.)


Redaktoriu verdiktas

Deividas: Kone visus šių metų nacionalinės atrankos kūrinius įsivaizdavau skambančius Kijeve. Dainos „Rain of Revoliution“ tikrai nepavadinsi „saugiu“ pasirinkimu. Vieniems jis atrodo keistas ir nesuprantamas, bet kiti labai džiaugiasi, kad būtent „Fusedmarc“ pavyko išplėšti pergalę. Mane žavi grupės vokalistės Viktorijos vidinis užtaisas. Ir parako dar tikrai yra. Kūrinys skleidžia pozityvią, užkrečiamą energiją ir yra kitoks negu didžioji dalis „Eurovizijoje“ tradiciškai skambančių dainų. Tad net jeigu mūsų atstovams nepavyks nuversti kalnų šių metų konkurse, mes bent jau būsime ryškūs, įdomūs ir pastebėti.
Kristina: Pirmą kartą šią dainą išgirdau gyvai nacionalinės atrankos filmavime. Pirmas įspūdis buvo gana teigiamas – man patiko energija, kokybiška elektroninė muzika, tačiau po filmavimo dainą visiškai užmiršau daugiai nei porai savaičių, bet „Fusedmarc'ams“ pradėjus skinti laurus atrankoje, nuo dainos jau nebebuvo įmanoma pabėgti. Dabar manau, jog tai geriausias kūrinys, kurį Lietuva galėjo pasirinkti, tačiau bijau, kad kūrinys taip ir liks nesuprastas ir neįvertintas pačiame konkurse, kur pirmas įspūdis yra itin svarbus, o šią dainą daugelis pamėgsta ne iš pirmo karto.
Evelina: Mano šių metų atrankos favoritai, kuriuos palaikiau nuo pat pirmo jų pasirodymo. Labai stiprų užtaisą turinti, skoninga daina. Gera scenoje matyti žmones, kurie jaučiasi užtikrintai. Rizikingas pasirinkimas? Visada taip yra, kai pasirenkami ,„stipriai kitokie“, ne banalūs pop klonai.
Prenumeruoti
Pranešti apie
guest

2 komentarai
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus
Ponas
Ponas
prieš 7 metus

Nepateksim net į finalą, nes pati grupė nei duoda interviu įvairiems žurnalistams, nei save viešina nei ką. Labai graudi situacija, laukiu jau kitų metų, kol Montvydas vėl važiuos.

Ze3o
Ze3o
prieš 7 metus

Svarbiausia Eurovizijoje yra šau. Jei nori laimėti Eurovizija tai reikia kiekvienais metais ekspermentuoti. Ir gal būt pavyks laimėti arba liksime paskutinei vietoje. Bet šiaip daina įdomi. Vienas minusas tas tik sunku suprasti ką dainuoja.