Eurovizija 2014 (atrankos)

Portugalijoje laukiamas nacionalinis „Eurovizijos“ finalas

Portugal-RTPPortugalijoje kovo mėn. 15 d. bus surengtas „Da Cançao“ festivalis, kurio metu paaiškės atlikėjas (ar grupė), atstovausiantis šaliai Kopenhagoje (Danija) vyksiančiame „Eurovizijos“ dainų konkurse.

Kaip rašo esctoday.com, nacionalinis Portugalijos transliuotojas RTP patvirtino, kad kovo mėn. 8 d. bus surengtas atrankos pusfinalis, o kovo mėn. 15 d. – finalas. Iš pradžių pusfinalyje susigrums 10 dainų, iš kurių 5 geriausios pateks į nacionalinį finalą. Kurios dainos vertos finalo, nuspręs žiūrovai, balsuodami telefonu. Vėliau, kovo mėn. 15 d., dainos finalininkės dar kartą bus atliktos gyvai. Laimėtoją ir finale lems tik žiūrovų balsai.

RTP į festivalį „Da Cançao“ pakvies 10 kompozitorių, iš kurių kiekvienas transliuotojui pateiks savo dainą ir parinks atlikėją, kuris turės sudainuoti kūrinį.

Pernai Portugalija praleido Malmėje (Švedija) vykusį „Eurovizijos“ dainų konkursą dėl finansinių priežasčių. Tačiau jau 2013 m. lapkričio mėn. patvirtino savo dalyvavimą Kopenhagoje (Danija) vyksiančiame renginyje.

Prenumeruoti
Pranešti apie
guest

0 komentarai
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus