EBU nuotr.
Organizavimas

Prasideda „Eurovizijos“ savaitė – kaip, kur ir kada žiūrėti konkursą?

2024 metų gegužės 6 diena „Eurovizijos“ fanams reiškia tik viena – prasideda laukiamiausia metų savaitė. Artimiausias 6 dienas vyks tiek generalinės repeticijos, tiek tiesioginės pusfinalių ir finalo transliacijos.

Jau šiandien 16 valandą Lietuvos laiku vyks pirmoji pirmojo pusfinalio generalinė repeticija, kurią arenoje stebės ir „Eurodienos“ komanda. Vakare numatoma antroji generalinė repeticija. O rytoj bus surengta dar viena repeticija, skirta jaunoms šeimoms pasimėgauti renginiu gyvai patogesniu metu. Na, o gegužės 7-osios vakare įvyks tai, ko laukia visa Europa – tiesioginė pirmojo pusfinalio transliacija. Primename, kad pirmajame pusfinalyje pasirodys ir Lietuvos atstovas Silvester Belt.

YouTube player

Trečiadienį įvyks dvi generalinės antrojo pusfinalio repeticijos, o ketvirtadienį – trečioji repeticija ir, žinoma, tiesioginė pusfinalio transliacija. Nors Lietuva jame nepasirodys, manome, kad jo nevalia praleisti, nes vakaras bus be galo įspūdingas.

Penktadienis bus skirtas pirmajai ir antrajai finalo generalinėms repeticijoms. Na, o šeštadienį jau paskutinė generalinė repeticija ir tai, ko visa Europa laukia labiausiai – 2024-ųjų „Eurovizijos“ finalas. Tuomet ir sužinosime, kelintą vietą užims Silvester Belt bei kas laimės konkursą.

YouTube player

Visą repeticijų ir tiesioginių transliacijų tvarkaraštį galite rasti čia.

Šiemet „Eurovizija“ vyksta Malmės arenoje, pusfinaliai ir finalas bus transliuojami per LRT televiziją bei portale lrt.lt nuo 22 valandos Lietuvos laiku. Taip pat konkursas bus transliuojamas ir Youtube. Tiesa, neaišku, ar transliacija Lietuvoje nebus blokuojama, kaip buvo pernai.

YouTube player

Vedėjais šiemet taps jau gerai gerbėjams pažįstama Petra Mede, o prie jos prisijungs Malin Akerman. Jau yra paskelbta, kad pirmąjį pusfinalį atidarys 2011 metų Švedijos atstovas Eric Saade, 2022-ųjų Ispanijos atstovė Chanel ir 2018-aisiais Kiprui vos pergalės neatnešusi Eleni Foureira – jie atliks kūrinį, pavadinimu „United By Music“. Šiame pusfinalyje taip pat išvysime Benjamin Ingrosso, 2018-ųjų Švedijos atstovo, pasirodymą.

Antrajame pusfinalyje numatomas bendras nugalėtojų Helena Paparizou iš Graikijos, Sertab Erener iš Turkijos ir Charlotte Perrelli iš Švedijos pasirodymas – jos atliks žymiausių „eurovizinių“ dainų popuri. Į pasirodymą virtualiai bus kviečiami įsijungti ir žiūrovai.

YouTube player

Kviečiame skaityti „Eurodiena.lt“ naujienas portale, taip pat prenumeruoti „YouTube“ kanalą, pasekite mus „Facebook“, „Instagram“ ir „TikTok“ platformose. „Eurovizinę“ savaitę ne tik bus pateikiamos visos naujienos, bet taip pat numatomi ir gyvi aptarimai, interviu su atlikėjais, mūsų įspūdžiai iš Malmės. Net 6 „Eurodienos“ komandos nariai šiemet gavo akreditacijas ir turės galimybę naujienas pranešti tiesiai iš įvykio vietos.

Prenumeruoti
Pranešti apie
guest

3 komentarai
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus
Aurelijus
Aurelijus
prieš 10 dienų

Man labai patiko mūsų Lietuvos actovo kostiumas labai gražai atrodė

Aurelija
Aurelija
prieš 10 dienų
Atsakinėti į  Aurelijus

O man labai patiko, tavo komentare pavartotas žodis „actovo” 🙂

DolomiteRose
DolomiteRose
prieš 8 dienų
Atsakinėti į  Aurelija

Naujadaras 🙂 o aš maniau, kad tik aš turiu teisę juos kurti, kaip kalbininko ainis. (juokais). 🙂