Eurovision Spain nuotr.
Euroviziniai vakarėliai

„Luktelk“ šokdino žiūrovus pirmajame „Eurovizijos“ vakarėlyje Madride

Dalis 2024 m. „Eurovizijos“ dalyvių Velykas pasitinka Madride, kuriame įvyko pirmasis šio sezono išankstinis vakarėlis Pre-PartyES. Jame pasirodė ir Lietuvos atstovas Silvester Belt.

Madride susirinko net 26 būsimo konkurso dalyviai. Tiesa, čia suskambo tik 25 konkursinės dainos, nes Sakartvelo atstovė Nutsa Buzaladze vietoj savo konkursinio kūrinio „Firefighter“ atliko Christinos Aguileros dainos „Hurt“ coverį. Taip atlikėja pagerbė savo brolį, apie kurio mirtį Jungtinėse Valstijos paskelbta kiek anksčiau šią savaitę.

Tą patį vakarą Ispanijos sostinėje susirinkusią publiką šokdino ir Lietuvos atstovas Silvester Belt, kurio dainą „Luktelk“. Nors daina skamba lietuviškai, tačiau susirinkusi publika jos žodžius moka puikiai.

YouTube player

Čia pasirodė ir ryškiausi šios „Eurovizijos“ favoritai – kroatas Baby Lasagna, italė Angelina Mango, ukrainietės Jerry Heil & alyona alyona. Pirmą kartą gyvai skambant išgirdome kelių dalyvių dainas – Šveicarijos „The Code“, Belgijos „Before The Party’s Over“, Austrijos „We Will Rave“. Atnaujintas savo dainų versijas pirmą kartą atliko Maltos, Čekijos ir Albanijos atstovės.

Taip pat šeštadienį buvo paviešintas ir kitas, televizinis, šveicaro Nemo dainos „The Code“ pasirodymas, kuris, panašu, sužavėjo nemažai žmonių. Per vieną dieną Šveicarijos šansai laimėti konkurse išaugo nuo 9 iki 13 procentų, šalis prognozėse jau lipa ant kulnų Italijai ir Kroatijai.

YouTube player
YouTube player

„Eurovizinių“ vakarėlių maratonas tik prasideda. Kitą savaitgalį dalyviai atvyksta į Barseloną bei Londoną, o balandžio 13-14 dienomis rinksis Amsterdame ir Stokholme.

Prenumeruoti
Pranešti apie
guest

1 komentaras
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus
Nuomonė
Nuomonė
prieš 29 dienų

Ten stogas kilnojosi,tik tada kai Kroatas Marko buvo scenoje.Tikra ugnis tas vyrukas,tiesiog nuplėšė stogą su savo energija ir charizma.Madridas tapo Meowdridu😸😂