Dalyviai

Paaiškėjus visoms „Eurovizija 2024“ dainoms Lietuva laikoma viena favoričių

Kovo 15-ą dieną Azerbaidžanui pristačius savo paraišką paaiškėjo visos 2024 m. „Eurovizijos“ dainos. Iki konkurso liekant kiek mažiau nei dviems mėnesiams, Lietuvos atstovo Silvester Belt daina „Luktelk“ išlieka tarp fanų favoritų.

Lietuvos daina ypatingai populiari ne tik savo šalyje, bet ir užsienyje. Suskaičiavus „Luktelk“ peržiūras YouTube iš oficialaus „Eurovizijos“, LRT bei pačio Silvestro kanalų, jų skaičius jau perkopia 6 mln. peržiūrų.

YouTube player

Dainos perklausos „Spotify“ jau artimiausiomis dienomis perkops 3 mln. Šioje platformoje Lietuva yra 8-a daugiausiai perklausų turinti daina iš šio metų konkurso.

„My Eurovision Scoreboard“ bendra lentelė

Negana to, „Luktelk“ yra antra daina, ilgiausiai išsilaikiusi pirmoje Lietuvos „Spotify Top 50“ vietoje. Silvestras nusileidžia tik vienai iš savo dainos bendraautorių Jessicai Shy ir jos hitui „Apkabink“.

Tūkstančius „Eurovizijos“ gerbėjų vienijančios „My Eurovision Scoreboard“ programėlės bendroje šių metų lentelėje „Luktelk“ yra tarp 5 daugiausiai taškų turinčių dainų. Lietuva šioje lentelėje nusileidžia Italijos, Šveicarijos, Kroatijos ir Graikijos dainoms.

Toje pačioje programėlėje vykstančiame pirmojo pusfinalio balsavime Silvester yra įsitaisęs pirmoje lentelės vietoje.

„My Eurovision Scoreboard“ 1-o pusfinalio lentelė

Tuo metu vieno populiariausių tarptautinių „Eurovizijos“ naujienų portalų „EurovisionWorld“ apklausoje, kurioje Lietuvos dainą reitingavo daugiau nei 15 tūkst. fanų, įvertinimas siekia 4,3 balo iš 5 galimų. Geresnį įvertinimą turi tik Izraelio ir Graikijos dainos (4,4 balo), o tokiu pačiu balu yra įvertintos dar 4 šalių dainos – Prancūzijos, Sakartvelo, Nyderlandų ir Serbijos.

Tarptautinio Discord kanalo fanų balsavime Silvester įsitaisė dar aukščiau – geriausiųjų trejetuke. Čia Lietuvą lenkia tik Norvegija ir Italija. Tiesa, čia „Luktelk“ ant kulnų dar lipa Šveicarijos daina „The Code“.

Eurodienos apklausoje apie 50% balsavusių mano, kad Lietuvai šiemet pavyks užimti vietą geriausiųjų dešimtuke.

Į Lietuvos pasirinkimą teigiamai sureagavo ir lažybininkai. Prieš Lietuvos finalą prognozėse dėl pergalės konkurse Lietuva rikiavosi 15-oje vietoje, o išrinkus Silvester pakilo iki 8-os. Pastaruoju metu, pasak lažybininkų, Lietuva yra 12-a šalis, turinti daugiausiai šansų laimėti konkursą.

eurovisionworld.com lentelė

Su visomis 2024 m. „Eurovizijos“ dainomis susipažinti galite čia:

„Eurovizija 2024“: dalyviai, dainos, informacija

O ką prognozuojate jūs, kaip seksis Lietuvos atstovui Švedijoje? Padiskutuokime komentaruose! ⬇️⬇️⬇️

Prenumeruoti
Pranešti apie
guest

4 komentarai
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus
LORETA
LORETA
prieš 1 mėnesį

12 šalis,kuri gali laimėti Euroviziją! Nemokat skaityti,negatyvai!!!

Riobis
Riobis
prieš 1 mėnesį

12 vietą jeigu papuls į finalą. Geriausiu atveju.Galetu nedainuoti. Žodžiai ir balsas nulis. Užtektu tik ritmo.

Nijolė
Nijolė
prieš 1 mėnesį

Kad tik patektų į finalą, bet abejoju.

Rytis
Rytis
prieš 1 mėnesį

Kodėl, taip nusšnekat.