Organizavimas

Dideli pokyčiai: „Big 5“ pasirodymai pusfinaliuose ir balsavimas nuo pirmos dainos

Po kovo 11 dieną vykusio delegacijų vadovų susitikimo „Eurovizijos“ organizatoriai pranešė apie svarbius pokyčius konkurso eigoje.

„Big 5“ ir šeimininkų pasirodymai pusfinaliuose

2024 m. „Eurovizijos“ dainų konkurso pusfinaliuose išvysime ir „Didžiojo penketuko“ bei Švedijos pasirodymus. Iki šiol per pusfinalius būdavo rodomos tik trumpos kiekvieno pasirodymo iškarpos, nufilmuotos repeticijų metu.

Šiemet šešios šalys gyvai žengs į konkurso sceną ir savo dainas žiūrovams galės pristatyti gyvai kartu su kitais pusfinalių dalyviais.

YouTube player

Maža to, norint pamatyti automatinius finalininkus nereikės laukti pusfinalio pabaigos – trys papildomi pasirodymai kiekviename pusfinalyje bus įterpti tarp tą vakarą dalyvaujančių šalių.

Šalys pasirodys tuose pusfinaliuose, kuriuose ir balsuos, šie burtai buvo ištraukti kiek anksčiau.

Pirmajame pusfinalyje pasirodys:

🇩🇪 Vokietija
🇸🇪 Švedija
🇬🇧 Jungtinė Karalystė

Antrajame pusfinalyje pasirodys:

🇫🇷 Prancūzija
🇮🇹 Italija
🇪🇸 Ispanija

2024 m. „Eurovizijos” dainų konkurso vykdomoji prodiuserė Ebba Adielsson:

„Manome, kad šis pakeitimas suteiks šešioms šalims sąžiningesnes sąlygas dalyvaujant didžiajame finale. Be to, tai bus džiugi naujiena žiūrovams arenoje ir prie televizijos ekranų. Jie dar prieš didįjį finalą galės gyvai pamatyti visus šiais metais konkurse dalyvaujančius atlikėjus.“

Martin Österdahl, konkurso vykdomasis vadovas taip pat palankiai įvertino pokyčius ir pabrėžė, kad, kaip ir visos kitos šalys, automatinės finalininkės savo dainas konkurse galės atlikti po du kartus.

YouTube player

Dar vienas Malmės „Eurovizijos“ pokytis – prailgintas didžiojo finalo balsavimas

Gegužės 11 d., šeštadienį, balsavimas prasidės prieš pat nuskambant pirmajai dainai. Žiūrovai namuose galės atiduoti savo balsus viso šou metu. Nebereikės laukti, kol pasirodys visi dalyviai, kaip tai buvo daroma nuo 1997 m., (išskyrus 2010 ir 2011 m., kai balsavimas taip pat prasidėjo šou pradžioje).

Be to, gerbėjai iš nedalyvaujančių šalių (likusio pasaulio, Rest of the World) dabar už savo mėgstamiausias dainas galės balsuoti beveik 24 valandas. Internetinis balsavimas kitose pasaulio šalyse prasidės iš karto po to, kai pasibaigs kiekvieno pusfinalio ir didžiojo finalo antroji generalinė repeticija (vakarą prieš tikrąjį šou), ir tęsis iki pat renginio pradžios.

Vykdančioji prodiuserė Ebba Adielsson papasakojo apie šį pokytį:

„Norime suteikti galimybę žiūrovams įsitraukti į šou nuo pat pradžių – jei pamatysite ką nors, kas jums patinka, turėsite galimybę balsuoti iš karto. Taip pat, žinoma, balsuoti bus galima ir po visų pasirodymų.

SVT (Švedijos nacionalinis transliuotojas) turi teigiamos patirties naudojant tokią balsavimo sistemą „Melodifestivalen“ (Švedijos nacionaliniame finale). Be to, mes norime „Eurovizijos“ gerbėjams visame pasaulyje suteikti daugiau progų prisidėti prie galutinių konkurso rezultatų. Dabar, norėdami balsuoti, jie nebeturės statytis žadintuvo ir keltis vidury nakties.“

Dar daugiau pokyčių?

Organizatoriai netrukus žada paskelbti apie dar vieną didelį konkurso pokytį.

Kol kas užsimenama, kad kiekvienos dalyvaujančios šalies komisijos vis dar balsuos tik didžiajame finale (tai sudarys beveik 50% galutinio rezultato, o šiek tiek daugiau nei 50% – žiūrovų balsai). Kaip ir pernai, 20 finalininkų, kurie iš pusfinalių pateks į finalą, rinks tik žiūrovai.

Organizatoriai pažadėjo nekeisti ir pusfinalių bei finalo rezultato pateikimo.

2024 m. „Eurovizijos“ dainų konkursas vyks Malmėje, Švedijoje, gegužės 7-11 dienomis.

YouTube player
Prenumeruoti
Pranešti apie
guest

0 komentarai
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus