AMPTV nuotr.
Dalyviai

Armėnai Ladaniva „Eurovizijoje“ etno vakarėlį užkurs su „Jako“

Ilgai laukusi, Armėnija pagaliau paskelbė, kad 68-ajame „Eurovizijos“ dainų konkurse šaliai atstovaus duetas Ladaniva. Kovo 13 d. buvo pristatyta ir Malmėje skambėsianti daina „Jako“.

YouTube player

Ladaniva yra duetas, kurį sudaro Jaklin Baghdasaryan ir iš Prancūzijos kilęs multiinstrumentalistas Louis Thomas. Jie susibūrė 2019 metais.

2020 m. kovo ir balandžio mėn., kai daugelis nuo COVID-19 pandemijos nukentėjusių šalių buvo uždarytos, Ladaniva paskelbė du vaizdo įrašus „Vay Aman“ ir „Zepyuri Nman“, kurie sulaukė didelio pasisekimo, ypač Armėnijoje. Tada pasirodė jų vaizdo įrašas „Kef Chilini“, kuris per kelis mėnesius pasiekė 18 mln. peržiūrų. 2023 m. Ladaniva išleido savo pirmąjį albumą. Jų muzikinis stilius įkvėptas muzikos iš viso pasaulio, tačiau dueto repertuarą labiausiai formuoja tradicinės Armėnijos, Balkanų dainos, taip pat Lotynų Amerikos, Afrikos ritmai. 

Kviečiame pasiklausyti dueto kūrybos:

YouTube player

Armėnija „Eurovizijoje“ debiutavo 2006 m. ir kol kas nėra pasiekusi pergalės. Aukščiausias šalies pasiekimas – 4-a vieta, kurią pavyko pasiekti du kartus – tai padarė Sirusho (2008) ir Aram MP3 (2014). Dar šešis kartus armėnai pateko į geriausiųjų 10-uką, bet jame nebuvo jau senokai – paskutinį kartą 2016 m., kai Iveta Mukuchyan su „LoveWave“ užėmė 7-ą vietą.

Pernai Liverpulyje Armėnijai atstovavo Brunette su daina „Future Lover“, kuri surinkusi 122 taškus užėmė 14-ą vietą.

YouTube player
Prenumeruoti
Pranešti apie
guest

0 komentarai
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus