Iolanda asmeninio archyvo nuotr.
AtrankosDalyviai

Portugalijai atstovaus Iolanda su daina „Grito“

Portugalija užbaigė 2024-ųjų nacionalinių atrankų sezoną. Naktį iš kovo 9 į 10 dieną paaiškėjo šios šalies nacionalinės atrankos „Festival da Canção“ baigtis – konkursą laimėjo Iolanda, atlikusi dainą „Grito“.

YouTube player

Po dviejų pusfinalių, Portugalijoje įvyko ir atrankos finalas, kuriame susikovė 12 dalyvių. Balsavo regioninės komisijos ir televizijos žiūrovai (tiesa, įdomu tai, kad jie balsavo visą savaitę). Komisijų balsai buvo paversti „euroviziniais“ balais (nuo 1 iki 8, 10 ir 12) ir tuomet buvo skelbiami žiūrovų rezultatai, irgi „eurovizinių“ balų pavidalu. Iolanda laimėjo komisijos balsavimą, o žiūrovai jai skyrė antrąją vietą. Antrąją ir trečiąją vietas dalijosi du atlikėjai. Vienas jų – žiūrovų favoritas João Borsch, atlikęs dainą „…Pelas Costuras“, kuriam komisijos balsų pritrūko – čia jis liko penktas. Kitas – Leo Middea su daina „Doce Mistério“.

Iolanda yra Portugalijos dainininkė ir dainų autorė. Nuo pat vaikystės Iolanda pasižymėjo muzikalumu, ir tėvai ją leido mokytis muzikinę pakraipą turinčioje mokykloje. Būdama 17 metų, ji persikėlė į Lisaboną, kur mokėsi komunikacijos mokslų, o vėliau Londone, Sussex universitete, studijavo dainų rašymą.

Žinomumo atlikėja sulaukė, kuomet 2008-aisiais sudalyvavo populiariame šalies projekte „Uma canção para ti“, būdama vos keturiolikos. 2014-aisiais dalyvavo „Portugalijos balse“, bet jai nepavyko praeiti aklųjų perklausų etapo. 2022-aisiais ji dalyvavo „Festival da Canção“ kaip dainos „Mar no fim“, kurią atliko Blacci, autorė. 2023-aisiais buvo išleistas pirmasis Iolandos trumpasis albumas.

Prenumeruoti
Pranešti apie
guest

0 komentarai
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus