Claudio Bresciani nuotr.
Atrankos

Švedija į „Euroviziją“ siunčia Marcus & Martinus su daina „Unforgettable“

Pagaliau paaiškėjo, kas atstovaus 2024-ųjų metų „Eurovizijos“ šeimininkei Švedijai – nacionalinę atranką „Melodifestivalen“ laimėjo Marcus & Martinus su daina „Unforgettable“.

Atrankos finale susikovė 12 stiprių dalyvių – tiek „Melodifestivalen“ sceną jau išbandžiusių ne kartą, tiek į šią sceną žengusių pirmą kartą. Galiausiai paaiškėjo, jog Švedijai atstovaus brolių duetas Marcus & Martinus. Antroje vietoje liko duetas Medina.

YouTube player

Finalo rezultatus lėmė tarptautinė komisija ir Švedijos žiūrovai. Tiek komisijos, tiek žiūrovų favoritais tapo Marcus & Martinus. Komisijos balsavime jie surinko 85 balus, gana ryškiai atsiplėšdami nuo antroje vietoje likusios Cazzi Opeia. Iš žiūrovų jie  surinko 92 balus ir užtikrintai laimėjo „Melodifestivalen“ finalą.

Marcus & Martinus yra iš Norvegijos kilę dance-pop atlikėjai. 2012-aisiais Norvegijoje jie laimėjo „Melodi Grand Prix Junior“ konkursą. Broliai yra išleidę tris albumus, kurie sulaukė didelės sėkmės Norvegijoje. Marcus & Martinus yra išleidę daug populiarių dainų, tokių kaip „Elektrisk“, „Light It Up“, „Like It Like It“, o jų singlas „Girls“ platformoje „Youtube“ turi net 166 milijonus peržiūrų ir yra antras jų kūrinys po „Elektrisk“ patekęs į Top 100 Švedijoje. 2023-iaisiais jie jau dalyvavo Švedijos nacionalinėje atrankoje „Melodifestivalen“ su daina „Air“ ir liko per plauką nuo pergalės – nusileido tik atlikėjai Loreen su kūriniu „Tattoo“, kuri gegužę laimėjo „Euroviziją“ Liverpulyje.

YouTube player

Ką manote apie Švedijos pasirinkimą? Pasidalinkite komentaruose!

 

 

Prenumeruoti
Pranešti apie
guest

0 komentarai
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus