Eurodiena.ltEurovizija 2009 (renginys)

„Eurovizijos“ pirmasis pusfinalis: apžvalga realiu laiku

Labas vakar mielieji „Eurodienos“ skaitytojai. Kaip ir pernai aš, Tautvydas, dvi valandas padėsiu jums stebėti populiariausio dainų konkurso Europoje pirmąjį pusfinalį. Šį vakarą Jūsų laukia nuolat papildoma konkurso apžvalga, o komentaruose galėsite komentuoti ir diskutuoti su kitais „Eurodienos“ skaitytojais apie tai, ką matote. Taip pat galėsite balsuoti apklausose, matysite „Eurodienos“ redaktorių komandos įvertinimus.

Likti su mumis verta ir dėl kitų priežasčių: jūsų laukia konkursas. KIEKVIENAS, kuris, iki balsavimo pabaigos, apžvalgos komentaruose atspės visus 10 finalistų, laimės raktų pakabutį su „Eurovizine“ Lietuvos vėliavėle.

Ir tai dar ne viskas. Redaktoriaus nuožiūra, vienam mūsų skaitytojui, kuris tris „Eurovizijos“ konkurso vakarus (nebūtinai visus) rašys įdomiausius komentarus, taip pat padovanosime šį suvenyrą.

Transliaciją galėsite stebėti Lietuvos Televizijos eteryje arba internetu. Pastaruoju būdu transliacija bus pasiekiama LRT svetainėje bei oficialiame „Eurovizijos“ puslapyje.

Linkime gero vakaro su „Eurodiena“!


Laikrodžiui rodant, jog jau 22 val., prasideda iškilminga atidarymo ceremonija tiesiogiai iš Maskvos. Ji prasideda sekama pasaka (būtent pasaka yra pirmojo pusfinalio tema). Panaudojama šiek tiek pirotechnikos. Po kelių minučių pasirodo 2006metų ”Vaikų Eurovizijos” nugalėtojos – seserys Tolmačiovos. Tuomet išvystame vedėjus – Natalija Vodianovą ir Andrėj Malachovą. Po neilgos vedėjų kalbos, prasideda pasirodymai.


01. Juodkalnija

Antrus metus iš eilės pirmoji pasirodo Juodkalnija. Atlikėja scenoje su pritariančiais vokalistais ir šokėju. Andrea Demirovič (pagrindinė atlikėja) vilki blizgančią suknelę. Scenos fone dominuoja mėlyna ir violetinė spalvos. Vokalas galėtų skambėti ir geriau, tačiau mažai kyla abejonių, jog kol kas tai geriausias Juodkalnijos pasirodymas. Tačiau, ar to pakaks keliauti į finalą?

„Eurodienos“ įvertinimas: 7,5


02. Čekija

Toliau – Čekija. Šiais metais jai atstovauja grupė ”Gipsy cz.”. Atlikėjas vilki keistą kostiumą. Fone matome įvairius komiksų piešinius. Vokaline prasme pasirodymas nėra labai geras ir, ko gero, ši šalis į finalą nepateks – vis dėlto ”Eurovizijoje” gali nutinkti įvairių stebuklų.

„Eurodienos“ įvertinimas: 6,6


03. Belgija

Belgijos atstovas vilki gražų sidabrinį kostiumą. Su Patrick matome dvi išsiskiriančiais drabužiais vilkinčias pritariančias vokalistes.  Pasirodymo fone dominuoja mėlyna spalva. Ekranuose galima pamatyti patį „Copycat“. Daina įdomi, tačiau, ar to pakaks pakerėti Europą – dar neaišku.

„Eurodienos“ įvertinimas: 7,6


04. Baltarusija

Baltarusijos atstovas parodo kol kas įdomiausią šou. Jis apsirengęs baltais drabužiais. Jo vokalas skamba pakankamai gerai. Matome žmogų, apsidengusį paklode, ant kurio krenta įvairūs efektai. Scenoje dominuoja žalia spalva. Baltarusijos šansai yra nemaži.

„Eurodienos“ įvertinimas: 8,1


05. Švedija

Švedijos atstovė – operos solistė Malena Ernman. Ją matome su penkiais pritariančiaisiais vokalistai. Scenos fone dominuoja žalia spalva, tačiau per priedainį – balta. Malena vilki gražią baltą suknelę. Jos vokalas abejonių nekelia. Švedija nesunkiai turėtų išsikovoti vietą finale.

„Eurodienos“ įvertinimas: 8


06. Armėnija

Toliau – Armėnija. Šios šalies atstovės – seserys Inga & Anush. Scenoje matome iš tiesų įspūdingą vaizdą. Atlikėjos stovi ant pakylos. Dominuoja raudona ir mėlyna spalvos. Seserys vilki įdomius drabužius. Merginų vokalas puikus. Turbūt liktume labai nustebę, jei Armėnijos finale neišvystumėme.

„Eurodienos“ įvertinimas: 9,5


07. Andora

Andorai atstovauja danė Susanne Georgi. Scenoje matome penkias merginas. Visos apsirengusios baltai. Susanne groja gitara. Atlikėjos vokalas skamba iš tiesų gerai.  Į akis krenta prie visų drabužių prikabintas skaičius 07, kuris yra šios šalies pasirodymo numeris.

„Eurodienos“ įvertinimas: 7,8


08. Šveicarija

Šveicarijos atstovai grupė „Lovebugs“ parodo kiek kitokį, nei prieš tai buvusius pasirodymą. Scenoje beveik visi, išskyrus pagrindinį vokalistą, groja muzikos instrumentais. Atlikėjai sugeba dar ir pabendrauti su publika, kas nėra labai dažnas atvejis.

„Eurodienos“ įvertinimas: 7,6


09. Turkija

Puikiai „Eurovizijoje“ geras vietas skinančiai Turkijai atstovauja atlikėja Hadise. Vizualizacijose matome širdeles. Merginos vilki iš tiesų gundančius raudonus drabužius. Atlikėjos vokalas nėra idealus, tačiau mažai kyla abejonių dėl Turkijos keliavimo į finalą.

„Eurodienos“ įvertinimas: 8,2


10. Izraelis

Nepastebėtai atėjo metas pasirodyti Izraelio atstovėms. Noa ir Mira vilki ilgas juodas sukneles. Scena paskendusi mėlynoje spalvoje. Merginos sugeba bendrauti viena su kita. Atlikėjų vokalas puikus. Į akis krenta fone matoma geltona gėlė. Pasirodymas baigiamas merginų rankų susikibimu.

„Eurodienos“ įvertinimas: 8,3


11. Bulgarija

Panašu, kad Bulgarija Europą sužavėti bandys nepaprastu šou. Vaizdas scenoje traukiantis dėmesį. Tai, ką matome fone, irgi yra įspūdinga. Ko gero, ši daina ir be pagrindinio vokalisto būtų atlikta geriau.

„Eurodienos“ įvertinimas: 6,8


11. Islandija

Atėjo metas vienam lyriškiausių šių metų pasirodymui. Islandė Yohanna vilki gražią mėlyną suknelę. Su ja – dar penki žmonės, tarp kurių – grupės „Euroband“ (praeitų metų Islandijos atstovai) narys. Scenoje be abejonės dominuoja mėlyna spalva. Fone matome debesis. Atlikėjos vokalas yra puikus. Turbūt būtų didelė staigmena Islandijos neišvysti finale.

„Eurodienos“ įvertinimas: 9,8


13. Makedonija

Broliai iš Makedonijos parengė tikrą roko pasirodymą. Scenoje dominuoja mėlyna spalva (vėl…). Naudojami dūmai. Atlikėjų vokalai skamba gerai. Nors Makedonija fanų nebuvo laikoma kaip favoritė, tačiau patekti į finalą šansai yra neblogi.

„Eurodienos“ įvertinimas: 7,5


14. Rumunija

Rumunijos atstovė Elena pasirodymą pradeda stovėdama už uolos. Netrukus ji išlenda ir tęsia pasirodymą. Pasirodymo choreografija graži, merginos vilki įdomias sukneles. Rumunija parodė vieną geriausių vakaro pasirodymų, todėl tikrai yra verta patekti į finalą.

„Eurodienos“ įvertinimas: 8,3


15. Suomija

Penkiolikti šiandien – energingieji Suomijos atstovai. Grupė „Waldo’s People“ narių vokalai pakankamai geri. Scenoje matome ugnimi žongliravimo  meno atstovus. Galime pamatyti degančią ugnį ant metalinių statinių. Pasirodymo gale panaudojama pirotechnika.

„Eurodienos“ įvertinimas: 8,2


16. Portugalija

Toliau Portugalija. Iš karto pastebime iš visų pasirodymų teigiama prasme išsiskiriantį šviesų ir gerai nuteikiantį foną. Scenoje šeši žmonės. Trys iš jų sėdi. Visų apranga gan savotiška. Ypatingų vokalinių sugebėjimų šiai dainai nereikia, todėl ji sudainuota puikiai. Portugalija „Euroviziją“ užkariauti bandys paprastumu.

„Eurodienos“ įvertinimas: 9,2


17. Malta

Priešpaskutinė šiandien – „Eurovizijos“ senbuvė Chiara iš Maltos. Atlikėja vilki jai tinkančią juodą suknelę. Ji scenoje viena. Vizualizacijose dominuoja mėlyna spalva. Labiausiai Chiara susikonsentravusi ties vokalu, todėl sudainuoja be problemų. Įdomu, jog ši atlikėja 1998 metais užėmė 3 vietą, 2005 metais – 2, todėl šiemet kilti jau nebėra kur… Tik į pirmą vietą!

„Eurodienos“ įvertinimas: 9,7


18. Bosnija ir Hercegovina

Atrodo dar ką tik dainavo Juodkalnija… Tačiau vis dėlto, tai yra paskutinis šio vakaro pasirodymas. Grupės „Regina“ nariai vilki baltus drabužius. Scenoje dominuoja raudona spalva. Su vokalais problemų nėra. Bosnija ir Hercegovina nesunkiai turėtų patekti į finalą.

„Eurodienos“ įvertinimas: 8,8


Prasideda balsavimas!!! Primename, kad Lietuva šiame pusfinalyje balsavimo teisės neturi. Pirmą kartą pakartojami visi vakaro pasirodymai. Likus balsuoti maždaug 8 minutėm, vėl matome vedėjus. Dabar rodomas klipas apie Rusijos pergales 2008 metais. Antrą kartą pakartojamos visos dainos. Vedėjai, stovintys tarp žiūrovų, sustabdo balsavimą. TAIP PAT BAIGIASI IR „EURODIENOS“ FINALISTŲ SPĖLIONĖ IR DAUGIAU SPĖJIMAI PRIIMAMI NEBUS. Kol LRT rodo reklamą, Maskvoje savo pasirodymą pristato Rusijos chorai, kurį užbaigia grupė t.A.T.u, atlikdama dainą „Not Gonna Get Us“. Parodomi finalistų (Prancūzijos, Rusijos, Vokietijos, Jungtinės Karalystės ir Ispanijos) dainų sutrumpinimai. Jungiamas vaizdas į „žaliąjį“ kambarėlį.

Kaip vertinate antro pusfinalio rezultatus?

  • Gerai, dauguma mano favoritų įveikė pusfinalį (52%, 461 balsai)
  • Puikiai, visi to verti pateko į finalą (29%, 258 balsai)
  • Vidutiniškai (12%, 105 balsai)
  • Blogai, daug patekusiųjų to neužsitarnavo (6%, 52 balsai)
  • Nežinau / Neturiu nuomonės (1%, 13 balsai)

Iš viso balsavo: 889


Galų gale atėjo metas  išsiaiškinti šio vakaro nugalėtojus. Taigi, į finalą keliauja:

  • Turkija
  • Švedija
  • Izraelis
  • Portugalija
  • Malta
  • Suomija
  • Bosnija ir Hercegovina
  • Rumunija
  • Armėnija
  • Islandija

Kaip matome, staigmenų jokių, regis, neišvydome.

Dėkojame visiems, kartu stebėjusiems pusfinalį, ir linkime geros nakties. Tikėkimės, pasimatysime ketvirtadienį. Tuomet mūsų širdys virpės kur kas smarkiau.


Prenumeruoti
Pranešti apie
guest

169 komentarai
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus
Laurynas
Laurynas
prieš 14 metus

1.Bosnia & Herzegovina; 2.Sveicarija; 3.Armenija; 4.Islandija; 5.Rumunija; 6.Izraelis; 7.Svedija; 8.Turkija; 9.Portugalija; 10.Malta.

Kristina
Kristina
prieš 14 metus

labai silpnas pusfinalis..siaubas ner ka klausyt…LIKO BOSNIAI 😀 o suomis vyriskis kaip bomziukasatrode,ir daina skambejo silpnokai..

Evelina
Evelina
prieš 14 metus

O kaip jum scena? man kažkaip nebetaip įspudingai ar jie nemoka nufilmuot bet kažkaip visko ten perdaug mano nuomone

Viktorija
Viktorija
prieš 14 metus

Suomija, stipri šokių ir klubinės muzikos diana. Turėtų patekti, nors manęs asmeniškai tokios nelabai žavi.

ginte
ginte
prieš 14 metus

Suomija daug geriau skamba nei per repeticijas, labai eurovizinis priedainis, bet man nelabai… :/

domas
domas
prieš 14 metus

nu kolkas taip. (mano top)
1.Belgija
2.Baltarusija
3.Svedija
4.Andora
5.Turkija
6.Islandija
7.Suomija

N00ba!
N00ba!
prieš 14 metus

Pradžioj Suomių man buvo nlb. bet db patinka. Realūs pretendentai. Tik tam bachūrui nereikėtų vienam dainuot, tiksliau šnekėt.

Evelina
Evelina
prieš 14 metus

Rumunės man priminė coliukes,bet net nesijaučia jog pusfinalis,vat Suomija man patinka:)

domas
domas
prieš 14 metus

Rumunijai tai kazko truko,nes tokia nelabai jau man ji patinkanti… Nu bet ziuresim 🙂

domas
domas
prieš 14 metus

jo kazkaip atrodo,kad butu atranka i tai kas dar tik dalyvaus eurovizijoje,o ne pusfinalis. 😀 nu bet turim tai ka turim. Nu nieko ketvirtadieni bus Labai idomu 😉

N00ba!
N00ba!
prieš 14 metus

Man bugnų per daug toj Rumunų dainoj. Kaip jum?

jokia
jokia
prieš 14 metus

Rusam Eurovizija buvo proga save parodyt, nelabai ten rupejo, ar kitiem gerai, ar nelabai 🙂 Kas trys sekundes – sales ir ekranu apzvalga. Nu daug pinigu, daug sukista.. A siaip tos pirmos vietos taip ir nesulaukiu. Turbut teks atkeldint Islandijos numeri.Vienas labiau patikusiu:]

Viktorija
Viktorija
prieš 14 metus

Labai silpnokas pusfinalis, tik kelios dainos atrodo normalės. Šiame pusfinalyje Sasha Son atrodytų labai stipriai, žinoma, nekalbant apie žmonių balsavimus. Na, o apie Rumuniją, iš toli ši mergina primena Heleną Paparizu, tik balsas žymiai silpnesnis…Ant ribos…

Evelina
Evelina
prieš 14 metus

Rumunija gal ir pateks,šeip gražiai žiūrisi.

ginte
ginte
prieš 14 metus

Man niekaip nesuprantamas Rumunijos vaizdas, tai pagal juos balkanai kažkur havajuose ar karibuose 😀 bet dainuoja Elena geriau nei Haidise

Inga
Inga
prieš 14 metus

Mano manymu,į finalą pateks:
1.Jugoslavija
2.Švedija
3.Armėnija
4.Islandija
5.Turkija
6.Andora
7.Rumunija
8.Bosnija ir Hercogovina

N00ba!
N00ba!
prieš 14 metus

gali būti, kad Rumunai pateks į finalą ir pakils labai aukštai

domas
domas
prieš 14 metus

makedonija butu visai nieko,bet norejosi nors kazka suprasti.. 😀

Viktorija
Viktorija
prieš 14 metus

Rumunija…Rumunija…ant ribos…

Evelina
Evelina
prieš 14 metus

Bet tikrai silpnas pusfinalis;D

domas
domas
prieš 14 metus

nu kolkas taip. (mano top)
1.Belgija
2.Baltarusija
3.Svedija
4.Andora
5.Turkija
6.Islandija

Donata
Donata
prieš 14 metus

Net mano suo pabrukes uodega isejo is kambario kai Makedonija uzdainavo…. fe

ginte
ginte
prieš 14 metus

Na makedonai man klausosi gerai, o tai bent jau man svarbiausia 🙂

Kristina
Kristina
prieš 14 metus

sveicarija ir islandija tikrai neblogai,bulgarija tai buvo tragedija,ypac moteriske su baisia seveliura,aplamai laukiu tik bosnijos ir suomijos 😀 o daugiau tai cia nieko gero nerodo

Viktorija
Viktorija
prieš 14 metus

Makedonija, garantuotai patektų, jei būtų kiek daugiau šalių ir buvusios Jugoslavijos ir kitų Bakanų regiono valstybių. Daina labai tiktų tokiems festivalams kaip beTogether, bet Eurovizijoje atrodo keistokai…Šiaip daina turi drive’o. Abejoju jų galimybėmis….tikimybe. 🙂

ginte
ginte
prieš 14 metus

Gal dar neišaugau iš to amžiaus, bet makedonų daina visai suėjo 🙂 tik tokiom grupėm kiek atsimenu ankstesnes eurovizijas kelias nebūna labai ilgas 🙂

domas
domas
prieš 14 metus

nu kolkas taip.
1.Belgija
2.Baltarusija
3.Svedija
4.Andora
5.Turkija

Evelina
Evelina
prieš 14 metus

Pokolkas man labiausiai patiko Švedija ir Islandija:)

Viktorija
Viktorija
prieš 14 metus

Islandija, mano favoritė kol kas šiame pusfinalyje! Labai gražu!

domas
domas
prieš 14 metus

Wow grazu cia…. Balsas grazus… Tikrai pateks… (nu bent as noriu) Icenland !! 🙂

kertis
kertis
prieš 14 metus

patiko sveicarija. O scena – klaiki (pykina jau nuo tu nesuderintu spalvu).

Evelina
Evelina
prieš 14 metus

Islandija daug maloniau skamba po Bulgarijos..

ginte
ginte
prieš 14 metus

Netgi pritariantis vokalas ne dainavo, visi ten rėkė 😀 Islandija labai gerai, matau finalą jau turėtų matyt 🙂

Viktorija
Viktorija
prieš 14 metus

Islandija. Labai gražu, puiki daina, gražus vokalas ir atlikimas. Turėtų patekti! Privalo.

domas
domas
prieš 14 metus

Bulgarija tai atleiskit,bet dainavo pritariantis tik beveik visa daina… Gaila…

Viktorija
Viktorija
prieš 14 metus

Vedėjai labai prasti…Ypač ta manekenė, kuri labai baaisi!

Evelina
Evelina
prieš 14 metus

Ypač vedėja;D
Iš bulgarų tikėjaus kažko geresnio

N00ba!
N00ba!
prieš 14 metus

Kažkas sakį, kad Bulgarijos atstovas turi nuostabų BALSĄ?????

Viktorija
Viktorija
prieš 14 metus

Iš matytų išskirčiau šalis, kurios turėtų patekti į finalą: Švedija, Baltarusija, Armėnija, Turkija (kaip visada pateks) ir Izraelis (puiki daina ir vokalai). Bulgarija – vaizdas nekoks. Šiaip Andoros daina paprasta, linksma ir nuoširdžiai atlikta, tačiau koją pakiš tikriausiai nepakankamas palaikymas.

domas
domas
prieš 14 metus

Nu sie vedejai rimtai kazkokie keisti… Atsipalaidave labai jau kazkodel 😀

ginte
ginte
prieš 14 metus

Bulgarai scenoj man atrodo labai prastai, tie rūbai kaip iš viduramžių spektaklių :/

Donata
Donata
prieš 14 metus

Uz turkus visi rekia, nes rekia patys turkai!!! Issibarse po europa ir prakisineja savus

ginte
ginte
prieš 14 metus

Ta vedėja kiek mačiau visada taip atrodo 😀

N00ba!
N00ba!
prieš 14 metus

Vo čia tai skėlė bajerį…

Evelina
Evelina
prieš 14 metus

Bet vedėja kaip prigėrusi;D

domas
domas
prieš 14 metus

Turkijos pasirodymas geras,sia neviska daina sudaro turi buti ir uzpildymas,o jis yra. Taip merginos balsas biski silpnokas,bet tai atperka.

Kristina
Kristina
prieš 14 metus

joo,turke tikrai buvo fu.susiraukus,balso nera,pasivarte kaip koldunas nu ir viskas 🙂

ginte
ginte
prieš 14 metus

Man Izraelis visai patinka, bet dėl patekimo toliau visgi manau galima ir paabejot

Evelina
Evelina
prieš 14 metus

Per turkės pasirodyma norėjosi perjungti kanalą..

Nightmare
Nightmare
prieš 14 metus

Hadise anksčiau paduso nei buvo planuota ;DDD Šeip Armėnija visai patiko (: