RÚV nuotr.
Atrankos

Siurprizas: į politiką nesivelti nusprendę islandai į Malmę siunčia Hera Björk

Šiandien įvyko Islandijos nacionalinės atrankos „Söngvakeppnin“ finalas, kuriame pergalę išplėšė atlikėja Hera Björk su kūriniu „Scared Of Heights“.

Islandijos atrankos finale pasirodė 5 atlikėjai, po pirmo etapo 2 iš jų – Hera Björk ir Bashar Murad – pateko į superfinalą. Galiausiai paaiškėjo, kad Islandijai Malmėje atstovaus Hera Björk.

YouTube player

Tai gana netikėtas rezultatas, nes užtikrinta pergalė finale buvo žadama antroje vietoje likusiam Bashar Murad su daina „Wild West“. Paskelbus, kad iš Palestinos kilęs atlikėjas dalyvaus Islandijos atrankoje, lažybininkai iškart pradėjo laikyti Islandiją kaip vieną iš favoričių laimėti visą „Euroviziją“.

YouTube player

Visgi, nors žingsnis į atranką pakviesti šį atlikėją tarp fanų susilaukė nemažai palaikymo, kritikų buvo dar daugiau. Daug kas kaltino transliuotoją RÚV politikavimu, o šis taip pat paskelbė, kad Islandija gali pasitraukti iš konkurso dėl Izraelio dalyvavimo jame. Pasak Islandijos transliuotojo, galutinis sprendimas bus priimtas pasitarus su atrankos nugalėtoju.

Hera Björk yra Islandijos atlikėja. Ji nėra naujokė „Eurovizijos“ scenoje. Ji dalyvavo „Dansk Melodi Grand Prix 2009“ su daina „Someday“, o 2010 metais atstovavo Islandijai Oslo „Eurovizijoje“ su daina „Je ne sais quoi“. Tada finale ji užėmė 19-ąją vietą.

YouTube player

Kaip vertinate Islandijos pasirinkimą? Pasidalinkite komentaruose!

Prenumeruoti
Pranešti apie
guest

0 komentarai
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus