Nemo asmeninio archyvo nuotr.
Dalyviai

Šveicarijai atstovaus Nemo su daina „The Code“

Viena iš trijų dainų, išleistų šiandien – Šveicarijos. Šalies vardu Malmėje gegužę skambės kūrinys „The Code“, o jį atliks jaunimo hiphopo žvaigždė Nemo.

YouTube player

Nemo (pilnas vardas – Nemo Mettler) gimė 1999 metais Biel/Bienne miestelyje Šveicarijoje. Įdomus faktas, kad šis miestelis yra įsikūręs ant ribos tarp vokiškai ir prancūziškai kalbančių Šveicarijos dalių, todėl jis laikomas dvikalbiu, ir Biel yra vokiškas jo pavadinimas, o Bienne – prancūziškas. Tačiau Nemo gimtoji kalba yra vokiečių.

2023 metais Nemo atsiskleidė kaip nebinarinės lytinės tapatybės (angl. non-binary) asmuo ir norėtų, kad vietoje įvardžio „jis“ būtų referuojama kaip „jie“. Na, vokiečių kalboje nėra lyčiai neutralių įvardžių, todėl vietoje jų Nemo norėtų, kad būtų vartojamas tiesiog jų vardas „Nemo“.

Nemo išgarsėjo dar 16 metų, 2015-aisiais, kai išleido pirmąjį trumpajį albumą „Clownfisch“, kuris pasiekė 95-ąją poziciją Šveicarijos albumų reitinguose, o singlas „Du“ buvo pasiekęs net 4-ąją vietą. Jie dalyvavo ir Šveicarijos „Kaukių“ versijoje, kur užėmė 5-ąją vietą. Nemo ne tik dainuoja, bet ir groja pianinu, smuiku ir būgnais, o jų būdingiausi žanrai yra pop ir hiphopas.

Daina „The Code“ buvo parašyta kūrybinėje stovykloje, kurioje dalyvavo ir kelios „eurovizinės“ žvaigždės – pernykštė Austrijos atstovė Teya, ir keletą kartų Norvegijai atstovauti bandžiusi Elsie Bay, ir Linda Dale – viena iš pernykštės Norvegijos paraiškos „Queen of Kings“ autorių. Pastaroji prisidėjo ir prie dainos „The Code“. Taip pat dainą parašyti padėjo Benji Alasu, Nylan ir, žinoma, Nemo.

Prenumeruoti
Pranešti apie
guest

0 komentarai
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus