Renato Branđolica/HRT nuotr.
Atrankos

Kroatija į Malmę siunčia Baby Lasagna su daina „Rim Tim Tagi Dim“

Sekmadienį paaiškėjo Kroatijos nacionalinės atrankos „Dora“ nugalėtojas – juo tapo atlikėjas Baby Lasagna su daina „Rim Tim Tagi Dim“.

„Dora“ finale pasirodė 16 atlikėjų, patekusių iš ketvirtadienį ir penktadienį vykusių pusfinalių. Finale balsavo žiūrovai, nacionalinė komisija ir tarptautinė komisija. Baby Lasagna laimėjo tiek komisijos, tiek žiūrovų balsavimus. Žiūrovų balsavime jis surinko 53% balsų ir gavo net 247 balus iš 464 galimų bei užtikrintai laimėjo kelialapį į Malmę.

YouTube player

Baby Lasagna, kurio tikras vardas Marko Purišić yra Kroatijos atlikėjas bei dainų autorius. Anksčiau Marko priklausė grupei „Manntra“, su kuria dalyvavo Kroatijos atrankoje 2019-aisiais su daina „In The Shadows“. 2023-aisiais Baby Lasagna pradėjo solo karjerą, išleido kelis singlus. Jo muzikinis stilius apibūdinamas kaip pop punk, techno, metalo ir house mišinys. Baby Lasagna kūryba dažnai turi autobiografinį pasakojimą, gilinantis į jo asmeninę patirtį, taip pat sprendžiant platesnes visuomenės problemas, ypač susijusias su jo tėvyne. Pavyzdžiui, daina „Rim Tim Tagi Dim“ yra apie vaikiną, kuris palieka Kroatiją ir išvažiuoja laimės ieškoti svetur.

Taip pat įdomu yra tai, kad Baby Lasagna nebuvo pirminiame „Dora“ dalyvių sąraše – į atranką jis pateko iš jos pasitraukus kitai atlikėjai.

Kaip vertinate Kroatijos paraišką? Pasidalinkite komentaruose!

Prenumeruoti
Pranešti apie
guest

0 komentarai
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus