Atrankos

Atrankų rezultatai: pasipildė finalininkų gretos Švedijoje, Islandijoje ir Portugalijoje

Vakar, vasario 24 dieną, stebėjome ne tik San Marino nacionalinės atrankos finalą. Tradiciškai, savo atrankas tęsia Švedija ir vakar įvyko jau 4-tas „Melodifestivalen“ pusfinalis, Islandijoje sužinojome tris paskutinius „Söngvakeppnin“ finalistus, o Portugalija vakar pradėjo savo nacionalinę atranką „Festival da Canção“ ir išsirinko pirmuosius 6 finalistus.

Ketvirtajame, priešpaskutiniame Švedijos „Melodifestivalen“ pusfinalyje pasirodė 6 dalyviai. Po to visų pasirodymų, kelių pasirodymų pakartojimų ir svečių pasirodymų paaiškėjo, kad pirmu numeriu į finalą keliauja Danny Saucedo su daina „Happy That You Found Me“. Šis atlikėjas yra gana žinomas tiek Švedijoje, tiek tarp „Eurovizijos“ gerbėjų – jis 2011 metais su daina „In The Club“ ir po metų su daina „Amazing“ liko antras. Taip pat į konkursą jis grįžo 2021-aisiais, pateko į finalą ir ten liko 7-oje vietoje.

Antrąja finaliste tapo kita „Eurovizijos“ gerbėjams puikiai žinoma atlikėja – Dotter. Šįkart ji atliko dainą „It’s Not Easy To Write A Love Song“ ir jau ketvirtą kartą bandys išvažiuoti į didžiąją „Euroviziją“. Dotter „Melodifestivalen“ debiutavo 2018 metais su daina „Cry“, bet, deja, pusfinalyje jos kelias buvo baigtas. Tačiau 2020-aisiais su „Bulletproof“ tik 1 tašku nusileido tuometinėms nugalėtojoms „The Mamas“, o po metų liko ketvirta su „Little Tot“.

Į „antrojo šanso turą“, kuris kartu su paskutiniu pusfinaliu įvyks jau kitą savaitę, pateko grupė „Scarlet“ su daina „Circus X“ ir Albin Tingwall, atlikęs dainą „Done Getting Over You“.


Vakar įvyko ir jau antras „Söngvakeppnin“ pusfinalis Islandijoje. Į finalą pateko Bashar Murad su daina „Vestrið villt“. Šis atlikėjas, kadangi yra kilęs iš Palestinos, jau sulaukė daugybės fanų bei lažybininkų dėmesio ir yra laikomas bene didžiausiu atrankos favoritu. Kit finalistė – Hera Björk, atlikusi dainą „Við förum hærra“. Ši atlikėja jau yra dalyvavusi didžiojoje „Eurovizijoje“ 2010-aisiais. Prie šių dviejų finalistų bei dviejų kitų, į finalą patekusių praėjusią savaitę (Væb ir Anita), prisijungs ir vakar pasirodžiusi Sigga Ózk su daina „Um allan alheiminn“. Būtent ji buvo pasirinkta kaip papildoma finalistė, renkama iš visų pusfinalio barjero neperžengusių paraiškų.

Islandijos atrankos finalas įvyks jau kovo 2 dieną.

YouTube player

Galiausiai pirmuosius finalistus išsirinko ir Portugalija. Vėlai vakare surengtame „Festival da Canção“ pusfinalyje pasirodė 10 dalyvių. Į finalą pateko šie 6 laimingieji:

Nena – „Teorias da Conspiração“
Perpétua – „Bem Longe Daqui“
Rita Rocha – „Pontos Finais“
João Borsch – „…Pelas Costuras“
Iolanda – „Grito“

Prenumeruoti
Pranešti apie
guest

0 komentarai
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus