LRT stop kadras
AtrankosRezultatai

Perskaičiavo „EUROVIZIJA.LT“ finalo rezultatus: tokią sistemą naudoja ir kitos šalys

Praėjusį savaitgalį paaiškėjo ilgai laukto Lietuvos nacionalinės atrankos „EUROVIZIJA.LT“ finalo rezultatai. Šiais metais finalo formatas buvo kitoks – trys geriausiai bendroje komisijos ir žiūrovų lentelėje įvertinti atlikėjai scenoje pasirodė dar kartą ir galutinius rezultatus nulėmė antrame etape iš naujo balsavę žiūrovai. Visgi pirmojo etapo rezultatų skaičiavimas išliko nepakitęs, tad „Eurodienos“ komanda jau tradiciškai kviečia sužinoti, kaip lentelė būtų atrodžiusi taikant kitose šalyse plačiai paplitusį procentinį balsų skaičiavimo modelį.

Pagal jį atsižvelgiama ne tik į tai, kelintą vietą žiūrovų balsavime užėmė paraiška, bet ir kokį procentą visų žiūrovų balsų ji surinko. Žemiau pateiktame vaizdo įraše matyti, kaip tokiu atveju žiūrovų balsai būtų buvę pridėti prie gautų komisijos balų. Pagal šią sistemą, žiūrovų ir komisijos nuomonė lemia po 50 proc. rezultatų.

Atrankos finale dirbo 11 komisijos narių, kurie iš viso dalyviams galėjo išdalinti 638 taškus (kiekvienas komisijos narys skyrė savo pirmai vietai 12 balų, antrai – 10 ir t. t.). Susumavę visus pirmame etape gautus žiūrovų balsus (72 247) ir padalinę juos iš komisijos balų sumos gauname vieno žiūrovų balo vertę – 113 balsų. Taigi, Pluie de Comètes surinkti 578 žiūrovų būtų tapę 5 balais, o Silvester Belt sulaukęs daugiau nei 25 tūkst. balsų arba 35 proc. nuo visų žiūrovų rezultatų, būtų savo rezultatą papildęs 225 balais.

Pagal šį skaičiavimo modelį, grupė „Shower“ būtų gavusi 139 balus (21,3% visų balsų), o grupė „The Roop“ – 104 balus (16,3%).

Galutiniai rezultatai būtų atrodę taip:

Ką apie Lietuvos nacionalinės atrankos rezultatų skaičiavimo sistemą manote jūs? Ar šiemet pristatytos naujovės pasiteisino? O galbūt reikėtų papildomų pokyčių? Pasidalinkite komentaruose!

Prenumeruoti
Pranešti apie
guest

1 komentaras
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus
Matas
Matas
prieš 2 mėnesių

Kodėl kai kurie balai neteisingai suapvalinti? Aš paskaičiavau ir pavyzdžiui, Silvester Belt gauna 225.6814159 balų ir tai apvalinasi į 226 balus, o jūsų modelyje parašyta 225? Taip pat yra ir su kitais atlikėjais.