Dalyviai

Lenkija į „Euroviziją“ siunčia uždarai išrinktą atlikėją Luna

Po pernai praūžusio skandalo nacionalinėje atrankoje, šiemet Lenkijos transliuotojas nusprendė išrinkti šalies atstovą už uždarų durų. Lenkijos vėliavą į Malmę veš dainininkė Luna su kūriniu „The Tower“. 

Po pasikeitusios Lenkijos vyriausybės, nacionalinis transliuotojas TVP sulaukė nemažai permainų ir vienas iš klausimų buvo šalies dalyvavimas „Eurovizijos“ konkurse. Jau kelis mėnesius lenkų spaudoje buvo aptarinėjami įvairūs kandidatai, tačiau nacionalinė televizija priėmė sprendimą atstovą rinkti uždarai.

24-erių atlikėja Luna, kurios tikras vardas yra Aleksandra Katažina Vielgomas, gimė Varšuvoje. 2010 metais debiutavo Didžiojo Varšuvos teatro vaikų chore, o 2018 metais pradėjo studijuoti laisvuosius menus Varšuvos universitete. Tais pačiais metais mergina pradėjo bendradarbiauti su įrašų studija „Kayax“, o netrukus išleido savo pirmąjį singlą „Na wzgórzach niepokoju“. 2021-ais Luna išleido mini-albumą „Caught in the Night“, o 2022 dienos šviesą išvydo ir iki šiol pagrindiniu dainininkės pasidižiavimu laikomas albumas „Nocne zmory“. Šiuo metu atlikėją globoja Universal Music Polska. Paraišką „The Tower“, kuri skambės Malmėje, Aleksandrai padėjo sukurti Fyfe (Paul Dixon) ir Max Cooke (Maxwell Cooke).

„Tai laisvės ir stiprybės manifestas. Ištrūkimas iš tamsos. Atmėtimas apribojimų, negatyvių schemų ir įspūdžių. Bokšto griovimas ir išėjimas į pasaulį. Tai suvokimas, kad mes patys kuriame sau apribojimus. Bokštas, tai vieta ar būsena, kurią statome patys. I’m the one who built the tower“, – apie savo paraišką pasakoja dainininkė Luna.

YouTube player
Prenumeruoti
Pranešti apie
guest

0 komentarai
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus