AtrankosDalyviai

Moldovos viltis „Eurovizijoje“ – į konkursą sugrįžtanti kovotoja Natalia Barbu

Moldovos žiūrovai ir komisija nusprendė, kad 2024 metų šalies atstove „Eurovizijoje“ taps Natalia Barbu su daina „In the middle“. 

YouTube player

Sausio 13-ąją Moldovos transliuotojo suburta komanda išklausė 30 dainų, o bilietą į didįjį „ETAPA NAȚIONALĂ 2024“ finalą pelnė dvylika geriausiųjų. Tiesa, Aliona Moon, kuri 2013 metais jau atstovavo Moldovai „Eurovizijoje“, sulaukusi pakvietimo pasirodyti finale, netrukus jo atsisakė. Tad finalinėje kovoje išvydome vienuolika atlikėjų.

Komisijos lydere tapo Natalia Barbu, o žiūrovų favorite – Valeria Pasha. Studijoje kilo nedidelė sumaištis, tačiau netrukus vedėjai paskelbė, kad Moldovos vėliavą į Malmę veš Natalia Barbu su daina „In the middle“.

Natalia Barbu nėra naujas vardas „Eurovizijoje“. Muzikinę karjerą pradėjusi grupėje „Trigon“ ir išleidusi keturis albumus, 2007 metais dainininkė su kūriniu „Fight“ pelnė Moldovai 10 vietą Helsinkyje vykusiame „Eurovizijos“ finale. 2011 metais sėkmingai ištekėjo už rumunų milijonieriaus, o jau 2012-ais pradėjo bendradarbiauti su garsiu muzikos prodiuseriu Radu Sirbu. Tą pačią vasarą Natalia Barbu šokdino šalį savo hitu „I Said It’s Sad”, kuris pasiekė pirmą vietą „Top 10 Airplay Moldova“. Įdomus pastebėjimas, kad Moldova ketvirtąjį kartą iš eilės į „Euroviziją“ siunčia jau bent kartą konkurse dalyvavusį atlikėją.

YouTube player

Primename, kad Moldovos atstovė pasirodys pirmajame „Eurovizijos“ pusfinalyje, vyksiančiame gegužės 7 dieną. Kaip vertinate Moldovos paraišką? Ar Natalia turi šansų patekti į konkurso finalą?

Prenumeruoti
Pranešti apie
guest

0 komentarai
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus