AtrankosDalyviai

Danija išsirinko: kaimyninėje Malmėje pasirodys SABA

Šįvakar įvyko 54-oji Danijos nacionalinė atranka „Dansk Melodi Grand Prix 2024“, kurios metu šalies žiūrovai ir 20-ies narių komisija, sudaryta iš danų ir paskutinių penkių nugalėjusių šalių muzikos profesionalų, išsirinko savo atstovę šių metų „Eurovizijos“ dainų konkursui. Į Malmę, įsikūrusią kitoje Eresundo sąsiaurio pusėje nuo Kopenhagos, vyks debiutuojanti atlikėja SABA su daina „Sand“ (liet. Smėlis). 

35 minutės – tokios trukmės kelionė traukiniu skiria Malmės areną, į kurią gegužę sugūžės svečiai iš visos Europos, ir DR koncertų salę, kurioje vyko įnirtinga 8 atlikėjų kova dėl daniško „Eurovizijos“ bilieto. Finalo vakarą trys geriausiai pasirodę atlikėjai – SABA, Janus Wiberg ir Basim, pateko į superfinalą ir atliko savo kūrinius dar kartą. Paskelbus galutinius rezultatus paaiškėjo, kad nors žiūrovai SABA skyrė tik trečią vietą, komisijos balsų jai pakako atsidurti lentelės viršūnėjė.

Įvertinkite Danijos paraišką:

YouTube player
YouTube player

Tai yra SABA, kurios tikrasis vardas – Saba Lykke Oehlenschlæger, solinės karjeros debiutas. Aštuonių mėnesių amžiaus iš Etiopijos įvaikinta dainininkė užaugo Ringkiobingo miestelyje prie Šiaurės jūros. Kaip teigiama atlikėjos pristatyme, dar pernai ji atliko svarbų vaidmenį miuzikle „Hair“, o dabar savo dalyvavimu „Dansk Melodi Grand Prix“ ir „Eurovizijos“ dainų konkurse siekia įkvėpti kitus įgyvendinti savo svajones ir tyrinėti gyvenimą.

Danijai atstovausiančios dainos autoriai – švedų kompozitorius Jonas Thander, be kitų dainų prisidėjęs ir prie Lietuvos paraiškos 2016 m. konkurse „I’ve Been Waiting for This Night“, iš 2023 m. švedų „Melodifestivalen“ žinoma dainininkė Melanie Wehbe ir jaunosios kartos danų muzikos kūrėja bei atlikėja Pil.

Paskutinį kartą Daniją didžiajame „Eurovizijos“ dainų konkurso finale matėme 2019 m. Ar atlikėjai SABA pavyks pralaužti ledus? Sužinosime jau gegužės 9 d. antrojo pusfinalio metu.

Prenumeruoti
Pranešti apie
guest

0 komentarai
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus
Rytis
Bendraukime 📩 rytis@eurodiena.lt