RAI nuotr.
AtrankosDalyviai

Sanremo festivalio atomazga: nugalėjo Angelina Mango

Ši savaitė italams ir ne tik buvo pilna bemiegių naktų. 74-ą kartą vyko iš esmės svarbiausias muzikos renginys Italijoje, ir naktį iš vasario 10-osios į 11-ąją jis pasiekė finišą. Net šešias valandas trukusios transliacijos pabaigoje paaiškėjo, kad festivalį laimėjo Angelina Mango su daina „La Noia“. ATNAUJINTA: sekmadienį buvo patvirtinta, kad būtent ši atlikėją su šia daina atstovaus Italijai „Eurovizijoje“.

YouTube player
YouTube player

Festivalyje šiemet dalyvavo 30 atlikėjų su savo dainomis. Pirmąjį vakarą visi pasirodė pirmą kartą, prisistatė, antrąjį ir trečiąjį vakarą pasirodė po pusę dalyvių. Ketvirtąjį vakarą buvo surengtas koverių vakaras, kuomet dalyviai dainavo įvairių garsių Italijos ir tarptautinių hitų perdirbinius kartu su šalies muzikos žvaigždėmis. Galiausiai penktasis vakaras buvo lemiamas – visi 30 dalyvių savo dainas atliko paskutinį kartą.

Finalo metu balsavo žiūrovai ir rezultatai buvo susumuoti su ankstesnių vakarų rezultatais (pirmą vakarą balsavo spaudos, žurnalistų komisija, antrąjį ir trečiąjį – po pusę galios turėjo žiūrovai ir radijo komisija, ketvirtąjį – spaudos, radijo komisijos ir žiūrovai). Tuomet paaiškėjo, kas pateko į geriausiųjų penketuką – tai buvo Ghali, Annalisa, Angelina Mango, Irama ir Geolier. Buvo dar kartą parodytos pasirodymų ištraukos, o rezultatas nuspręstas vėlgi lygiaverčiai žiūrovų, spaudos ir radijo komisijų.

Geriausiųjų penketukas:

  1. Angelina Mango – „La Noia“
  2. Geolier – „I P’ me, Tu P’ te“
  3. Annalisa – „Sinceramente“
  4. Ghali –„Casa Mia“
  5. Irama – „Tu no“

Angelina Mango yra jauna atlikėja, gimusi 2001-aisiais Bazilikatoje, pietinėje Italijoje. Abu jos tėvai – savo laiku buvę garsūs muzikantai Italijoje. Atlikėjos mama – Laura Valente, kuri kurį laiką dainavo grupėje „Matia Bazar“. Ši grupė, beje, 1979 metais dalyvavo „Eurovizijoje“. Angelinos tėvas – Giuseppe Mango, dar žinomas sceniniu vardu Mango, ir įdomu tai, kad Angelina ketvirtą Sanremo festivalio naktį, koverių vakarui, pasirinko atlikti būtent savo tėvo dainą – „La Rondine“. Giuseppe Mango mirė 2014 metais, ir atlikėja pasirodymą skyrė būtent jam.

Angelina Mango savo karjerą pradėjo 2020 metais ir iki šiol yra išleidusi du trumpuosius albumus.

Daina „La Noia“ yra parašyta Dardust, kuris 2020 metais kartu su reperiu Rancore dalyvavo Sanremo festivalyje ir parašė 2019-aisiais Italijai 2-ąją vietą pelniusią dainą „Soldi“. Įdomu tai, kad šių metų „Eurovizijoje“ tai jau antra daina, prie kurios prisidėjo Dardust – jis yra ir vienas iš Liuksemburgui atstovausiančios dainos „Fighter“ autorių. Kita dainos „La Noia“ autorė yra Madame – garsi Italijos dainininkė ir dainų autorė, gerai pasirodžiusi Sanremo festivalyje 2021 ir 2023 metais.

Prenumeruoti
Pranešti apie
guest

0 komentarai
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus