AtrankosNuomonės

„Eurodienos“ verdiktas: EUROVIZIJA.LT finalas

Štai ir turime visą Lietuvos nacionalinės atrankos – „EUROVIZIJA.LT“ – finalo programą! Tad ta proga kviečiame susipažinti su „Eurodienos“ redaktorių nuomonėmis apie mūsų finalą bei sužinoti, ką mes mieliausiai matytume Malmėje atstovaujant Lietuvai. 

Emilis:

Pagaliau ilgai trukusi atranka pasiekė paskutinį etapą. Atnaujintas atrankos formatas man patiko, nes dalyviai turėjo tik vieną galimybę nustebinti visus, todėl įdėjo daugiau darbo į pasirodymus. Matėme labai gražių vizualių pasirodymų. Manau, kad šis formatas tikrai yra labai pasiteisinęs.

Kalbant apie dainas, finalas laukia labai įvairus, turime folk dainą, turime daug judrių dainų, turime ir country baladę. Bet mano absoliutus favoritas yra Silvester Belt su daina „Luktelk“. Ši daina nuo pirmo paklausymo „apsigyveno“ mano galvoje ir vis dar ten gyvena. Tai tikrai puikus kūrinys, kuris išvažiavęs į Malmę turėtų daug potencialo pasiekti gerą rezultatą. Finale yra ir kitų gerų dainų, tačiau manau, kad geriausią rezultatą pasiektume su „Luktelk“. Labai tikiuosi, kad Lietuva pasirinks geriausią dainą ir nebalsuos tik už žinomą vardą su prastesne daina.

Emilio geriausiųjų trejetukas:

  1. Silvester Belt – „Luktelk“
  2. Monika Marija – „Unlove You Starting Tomorrow“
  3. „Queens of Roses“ – „Walk Through Fire“
YouTube player

 

Rytis:

Po šių metų MAMA apdovanojimų buvo sakančių, kad Lietuvos atrankos organizatoriams reikia prašyti Jessicos Shy pagalbos. Bet ji užbėgo mums už akių ir kartu su Silvestru parašė dainą, kuri pastarąjį mėnesį užėmė pirmą vietą Lietuvos klausomiausių singlų sąraše. Beliko luktelti savaitę iki finalo ir išsirinkti geriausią paraišką!

Ryčio geriausiųjų trejetukas:

  1. Silvester Belt – „Luktelk“
  2. AISTÈ – „We Will Rule The World“
  3. „The Roop“ –  „Simple Joy“
YouTube player

Justas:

Labai džiaugiuosi, kad Lietuvos atrankos finalas šiemet bus tikrai spalvingas. Folk rokas, moderni popmuzika, country baladė, pop divos, 70-ieji ir dar daugiau – savo dainą ras kiekvienas.

Tačiau nevyniosiu į vatą ir nesakysiu, kad tarp šių 10 dainų matau ne vieną puikų variantą, kuris Lietuvai atneštų didelę sėkmę „Eurovizijoje“. Matau labai aiškų favoritą ir vieną dainą kuri jau spėjo užkariauti ne tik top’ų viršūnes Lietuvoje, bet ir susilaukia labai daug teigiamų atsiliepimų užsienyje. Žinoma, kalbu apie Silvestro Belt „Luktelk“.

Be jokios abejonės didžiausia šių metų atrankos staigmena, kuri gražiai pratęstų tai, ką Lietuva dainų konkurse daro pastaraisiais metais – nebebijo savęs, atsigręžia į savo kalbą ir tai maišo su moderniu skambesiu. Būtent tai ir žavi užsieniečius, o kaip minusą tai mato tik vienas kitas lietuvis. Šių metų finale turėsime atnaujintą sistemą, kai superfinale žiūrovai rinksis iš trijų geriausiai įvertintų dainų. Tai gali atnešti tam tikrų staigmenų, bet skaičiai yra Silvestro pusėje. Aš taip pat!

Justo geriausiųjų trejetukas:

  1. Silvester Belt – „Luktelk“
  2. „Queens of Roses“ – „Walk Through Fire“
  3. „Žalvarinis“ – „Gaudė vėjai“
YouTube player

Austėja:

Šiais metais stebint Lietuvos atranką patyriau didelę emocijų karuselę – nuo nusivylimo, kad grupė „The Roop“ apskritai dalyvauja („The Roop“ yra puiki grupė, bet atrodė, kad viskas jau nulemta ir kiti tekovoja dėl antros vietos) iki vienos dainos įsimylėjimo iki tokio lygio, kaip apskritai turbūt nėra buvę mūsų atrankose.

Tai – Silvester Belt su daina „Luktelk“. Galbūt pirmas įspūdis nebuvo toks nuostabus kaip kitiems, bet šiuo metu būtent ši daina mano „On Repeat“ grojaraštyje „Spotify“ užima pirmąją vietą. Visiškas atradimas – atlikėjas, kurio anksčiau nežinojau, bet jis įrodė, kad yra vertas didžiosios scenos. Daina „Luktelk“ ne tik labai pagavi, ji turi ir tam tikro gylio. Taip pat ji labai universali – ne veltui ją myli ir nemažai žmonių, kurie dažniau palaiko balades ar lėtesnes dainas.

Tiesa, turiu paminėti ir tai, kad nemažai dainų ir atlikėjų, kurie, mano manymu, buvo verti finalo, į jį nepateko – pavyzdžiui, Antoine Wend su daina „Say No More“ (tiesą sakant, pirmas įspūdis filmavimo metu man buvo net geresnis nei apie Silvestrą) ir April Frey su „New Years“. Tačiau ir finale turime ir kitų gerų dainų, pavyzdžiui, man labai patinka ir „Shower“, ir Aistės, ir Monikos Marijos paraiškos, bet, mano manymu, šie metai tikrai yra Silvestro.

Austėjos geriausiųjų trejetukas:

  1. Silvester Belt – „Luktelk“
  2. „Shower“ – „Impossible“
  3. Monika Marija – „Unlove You Starting Tomorrow“
YouTube player

Gabrielius:

Tamsoje leidžiami dūmai ir šviesų žaidimai – pagaliau atrankoje išvydome „Eurovizijos“ vertą pasirodymą! Tikriausiai pirmą kartą istorijoje matome tokį puikų režisūrinį sprendimą LRT scenoje – jokių nereikalingų apkrautų vizualinių sprendimų LED ekranuose, tamsa, dūmai ir subtilios šviesos, sukuriančios wow momentą.

Monikos Marijos komanda pasistengė ir sukūrė dainai istoriją scenoje, kuri atrodo prabangiai. Nors „Unlove You Starting Tomorrow“ ir trūksta stipresnės kulminacijos pergalei konkurse, tokios kaip Sannos Nielsen „Empty Room“ Švedijos atrankoje ar išskirtinės etninės muzikinės stygos kaip Sabinos Babayevos „When the Music Dies“ Baku arenoje, tačiau mane asmeniškai paperka pasirodymo ir dainos grožis. O tuo išskirtiniu motyvu, tikiu, jog gali tapti stiprus atlikėjos balsas, kontrastingai derantis su labai ramia ir tylia daina. Teoriškai, būtų rizikinga rinktis šį pasirodymą atstovauti Lietuvai, kai pusfinaliuose nebėra komisijų balų.

Atrodytų, jog Silvester Belt daina lietuvių kalba ar VB Gang chaosėlis labiau atkreiptų pasaulio žiūrovų dėmesį. Vis tik, jei Eurovizija.lt superfinalo metu paaiškėtų, kad Lietuvai trečią kartą iš eilės atstovaus Monika, atkreipti dėmesį šiai ryškiai, itin galingo balso daininkei neturėtų būti problema.

Gabrieliaus geriausiųjų trejetukas:

  1. Monika Marija – „Unlove You Starting Tomorrow“
  2. Silvester Belt – „Luktelk“
  3. VB Gang – „KABOOM!“
YouTube player

 

Andžej:

Liūdna pripažinti, kad anksčiau save laikiau Lietuvos nacionalinių atrankų gerbėju, o dabar galiu prisiskirti bendrinei auditorijai. Ištemptas atrankos formatas, monotoniškos dainos, neapgalvoti pasirodymai, vis tie patys veidai komisijoje ir beprasmės vedėjų kalbos – jeigu dar prieš kelerius metus laukdavau kiekvieno atrankos etapo transliacijos, šiemet iš pradžių pasižiūriu kitų šalių atrankas, o vėliau tik patikrinu, kurie Eurovizija.lt dalyviai pateko toliau. Taip, pasikeitė atrankos pavadinimas, grafinis apipavidalinimas ir scena, kas yra pagirtina, tačiau turinio problemos tai neišsprendė. Jeigu niekas nepasikeis, tikėtina tebeliks ir toliau praleisti atrankines laidas, o stebėti tik finalą.

Kalbant apie mano favoritą, esu užtikrintas dėl Silvestro Beltės „Luktelk“ sėkmės. Daina sparčiai populiarėja muzikos platformose nuo pat premjeros, todėl manau, kad ir pergalę atrankoje turi pelnyti lietuviams patinkantis kūrinys, kurį kartu palaikytume ir didžiuotumėmės. Smagu matyti, kad ir užsienio apžvalgininkai vertina šią paraišką ypatingai teigiamais atsiliepimais.

Andžej geriausiųjų trejetukas:

  1. Silvester Belt – „Luktelk“
  2. „Shower“ – „Impossible“
  3. Monika Marija – „Unlove You Starting Tomorrow“
YouTube player
Prenumeruoti
Pranešti apie
guest

3 komentarai
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus
laima
laima
prieš 2 mėnesių

geresnio nieko ner ko siusti tik Silvester belt, tokia uzkreciama, lengva, daug uzsienieciu jau ja niuniuoja lietuviskai!!!! Dainos nacionaline kalba igauna pagreiti, daug valstybiu siais metais dainuoja sava kalba!

Eva
Eva
prieš 2 mėnesių

Na man Silvester Belt daina neatrodo kažkuo ypatinga, turėjau paklausyti dar kartą, nes net neįsiminė šis kūrinys iš anksčiau. Ir nepavyko išklausyti iki pabaigos, ties puse dainos pasidarė nuobodu, tad išjungiau. Nėra tai pati blogiausia daina iš visų finalininkų, bet ir ne tai, ką turėtume siųsti į Malmę.
Mano favoritai:
1. The Roop
2. Monika Marija
3. Žalvarinis

Kristina
Kristina
prieš 2 mėnesių

Na Silvester silpniausia vieta žodžiai – einu tai šen, einu tai ten…;D