YLE nuotr.
Dalyviai

Suomija ir vėl šėls: į Švediją keliauja Windows95man

Septyni dalyviai šeštadienio vakarą susikovė dėl teisės atstovauti Suomijai. UMK finale galiausiai triumfavo Windows95man su daina „No rules!“.

YouTube player

Šioje atrankoje komisijos balsavimas lėmė 25% rezultato, o žiūrovų balsai – 75%. Komisijos balsavimą laimėjo Sara Siipola, o Windows95man liko paskutinėje vietoje. Visgi žiūrovų balsavime ryškia persvara triumfavo būtent pastarasis ir ne tik sumažino atsilikimą, bet ir gerokai pralenkė Sarą, kuri galiausiai liko antra. Būtent Sara Siipola buvo išankstinė tiek fanų, tiek lažybininkų favoritė laimėti UMK finalą. Trečią vietą finale užėmė Mikael Gabriel x nublu.

Windows95man (tikrasis vardas Teemu Keisteri) personažas gimė 2013 m., per didžėjaus pasirodymą festivalyje „Flow“. Atlikėjo kostiumą sudaro Keisterio draugo pasiūti labai trumpai nukirpti šortai ir internete užsakyti operacinės sistemos „Windows95“ marškinėliai. Nuo to laiko Windows95man grojo Helsinkio Naujųjų metų šventėje, jis taip pat apšildė pernai Suomijai konkurse atstovavusį Käärijä daugybėje mažesnių koncertų.

YouTube player

UMK metu Windows95man pristatė savo pirmąjį singlą „No Rules“. Dainos pavadinimas – atlikėjo gyvenimo šūkis, kuris skamba tiek jo muzikoje, tiek kituose meniniuose kūriniuose. Atrankoje prie Teemu Keisterio prisijungė vokalistas Henri Piispanen. Windows95man teigimu, dainos priedainis buvo toks sudėtingas, kad jam buvo sunku rasti dainininką, turintį pakankamai vokalinių įgūdžių jį atlikti. Piispanenas buvo vienintelis, kurio balsas buvo pakankamai aukštas.

„Mano nuomone, visi suomiai giliai viduje yra šiek tiek kvaištelėję, ir aš norėjau tai dar labiau atskleisti. Dabar galiu dalintis savo muzika su dar didesne auditorija, taip pat skleisti džiugią „No Rules“ žinią“, – sako Windows95man.

2023 m. Suomijai su daina „Cha Cha Cha“ atstovavo Käärijä, kuris laimėjo žiūrovų balsavimą, o bendroje lentelėje liko 2-oje vietoje. Tai antras geriausias Suomijos rezultatas „Eurovizijoje“ per daugiau nei 50-mt metų trunkančią dalyvavimo konkurse istoriją.

YouTube player
YouTube player
Prenumeruoti
Pranešti apie
guest

1 komentaras
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus
Algirdas
Algirdas
prieš 13 dienų

Iš šio pusfinalio visų atlikėjų , man kiečiausia Suomijos atlikėjo daina.Tai tik mano nuomonė.