Mondadori Portfolio/Getty Images nuotr.
AtrankosNuomonės

Eurodienos verdiktas: Sanremo muzikos festivalis

Kaip žinia, šią savaitę nuo antradienio vyksta Sanremo muzikos festivalis Italijoje. Šis festivalis yra senesnis nei pati „Eurovizija“, pastaroji iš jo ir kilo, ir iki šiol kasmet jame dalyvauja ir didžiausios Italijos muzikos žvaigždės, ir scenos naujokai. Taip pat, kaip žinia, jis yra naudojamas ir kaip Italijos atranka į „Euroviziją“. Ta proga, kad artėjame prie šio festivalio finišo tiesiosios, „Eurodienos“ redaktoriai dalijasi savo įspūdžiais apie konkursą. Kiekvienas pateikėme savo įžvalgas bei po tris dainų rekomendacijas – stengėmės nesikartoti, tad tai nebūtinai mūsų geriausiųjų trejetukas ir nebūtinai eilės tvarka. Sutariame, kad šiame festivalyje yra gerokai daugiau vertų dėmesio dainų nei trys, tad norime, kad kuo daugiau jų būtų išgirstos ir Jūsų, mieli skaitytojai. 

  Justas:

Kai prieš kelis mėnesius pamatėme šio Sanremo dalyvių sąrašą – viltys buvo didžiulės. Išgirdęs konkursines dainas galiu pasakyti, kad jos buvo pateisintos su kaupu. Įspūdingai sugrįžo „eurovizinės“ žvaigždės Mahmood, „Il Volo“ ir Diodato. Maloniai nustebino anksčiau Sanreme jau dalyvavę Annalisa, Irama, Mr. Rain ir „The Kolors“. Viena mano favoričių – pirmą kartą festivalyje dalyvaujanti Angelina Mango. Negaliu nustoti šypsotis ir per legendinių, mano vienos mėgstamiausių itališkų dainų „Sarà perché ti amo“ atlikėjų ir anksčiau „Eurovizijoje“ taip pat dalyvavusių „Ricchi e Poveri“ pasirodymą. Norėjosi pataupyti sveikatą, išsimiegoti ir šeštadienį iki paryčių finalo šiemet nestebėti, bet šiuos planus tenka atidėti kitiems metams… Ne viena užsienio šalis pastaraisiais metais pradėjo transliuoti šį nuostabų festivalį, tą daro ir LRT Radijas. Manau, atėjo laikas Sanremą rodyti ir per LRT televiziją!

Justo trys rekomendacijos:

Ricchi e Poveri – „Ma non tutta la vita“

Diodato – „Ti Muovi“

Angelina Mango – „La noia“

YouTube player

 

Emilis:

Nors ir neteko visų „Sanremo“ transliacijų žiūrėti gyvai, tačiau iš karto po pirmojo vakaro perklausiau visų dainų įrašus. Labai patiko dainų įvairovė, bet labiausiai patiko 3 dainos: Mahmood – „Tuta Gold“, The Kolors – „Un Ragazzo Una Ragazza“ ir Annalisos daina „Sinceramente“. Mahmood daina yra mano favoritė, nors prieš festivalį neturėjau didelių lūkesčių. Manau, kad jei Mahmood jau 2 kartus nebūtų atstovavęs Italijai, tikrai norėčiau, kad laimėtų būtent jis, bet dabar galbūt norisi kažko naujo. Taip pat išskirčiau ir 2023 metų vasaros hito „Italodisco“ kūrėjų naująją paraišką „Un Ragazzo Una Ragazza“. Ši daina man asmeniškai yra tam tikras „Italodisco“ tęsinys, todėl man labai patinka. Na, o mano trečioje vietoje yra Annalisa ir jos daina „Sinceramente“. Tai yra labai įsimenanti daina, kurią po kelių paklausymų jau galima niūniuoti kartu. Taip pat patiko ir Diodato bei Irama, jie yra mano 4-5 vietose.

Emilio trys rekomendacijos:

Mahmood – „Tuta gold“

„The Kolors“ – „Un ragazzo una ragazza“

Annalisa – „Sinceramente“

YouTube player

 

Tautvydas:

Šių metų Sanremo festivalis, tradiciškai, pasižymi muzikos stilių įvairove, tad sau patinkančių dainų atrasti galėtų kiekvienas. Šiame festivalyje pasirodo tiek mažiau žymūs, tiek ir patyrę atlikėjai, tarp kurių jau bent penkis dešimtmečius scenoje skaičiuojantys „Ricchi e Poveri“ (tiesa, du iš keturių narių) ir Loredana Berte. Nors į savo grojaraštį tikrai įsitrauksiu bent pusę festivalio kūrinių, labiausiai išskirti norėčiau Annalisą. Įsimintina, įdomi, greito tempo daina, kurią per pastarąsias dvi dienas perklausiau bent dešimt kartų. Negalėčiau nepaminėti ir į festivalį sugrįžusio Mahmood – daina „Tuta Gold“ yra grįžimas į atikėjo muzikines šaknis ir tikrai maloniai nustebino. Asmeniniai favoritai iki finalo rytoj turbūt dar keisis, tačiau taip pat norėčiau išskirti ir dar kelis atlikėjus – Clara, Emma, Ghali ir Alessandra Amoroso man taip pat paliko didelį įspūdį.

Tautvydo trys rekomendacijos:

Ghali – „Casa Mia“

Emma – „Apnea“

Alessandra Amoroso – „Fino A Qui“

YouTube player

Austėja:

Kaip ir kasmet, Sanremo festivalis pasižymi kokybe. Be to, niekas neatims to, kad aš apskritai prijaučiu itališkai muzikai, italų kalbai. Kitas dalykas – šiais laikais, atrodo, populiariojoje muzikoje vis mažėja melodijos, melodingumo, instrumentuotės turtingumo svarba, ir tai, mano manymu, labai gaila, tačiau labai džiaugiuosi, kad Sanreme tokios tendencijos nėra ir kad dainų aranžuotės kuriamos taip, kad jaustųsi emocija, kurią norima perteikti. Sanremui jokia kita nacionalinė atranka (na, ne be reikalo tai iš tikrųjų nėra atranka) neprilygsta ir skaičiumi dainų, kurias įsitraukiau į savo grojaraštį. Tiesą sakant, šiais metais festivalis man nėra toks nuostabus, koks jis buvo 2017-aisiais, kai žiūrėjau pirmą kartą, ar 2021-aisiais bei 2022-aisiais. Nėra tiek dainų, dėl kurių, sakykime, alpčiau, nors tikrai daug dainų norisi klausytis. Mano šių  metų favoritas yra Irama – puikų balsą turintis atlikėjas, kuris visada dalyvauja su puikiomis dainomis, o šiųmetinė „Tu no“ tikrai paliečia. „Eurovizijoje“ jau dalyvavę „Il Volo“, mano manymu, atsinešė net geresnę dainą nei jų 2015-ųjų „eurovizinė“ daina „Grande Amore“. Dar privalau paminėti Annalisą, šiemet dalyvaujančią su daina „Sinceramente“ ir galiu pažadėti, kad ši daina kaskart klausant darosi  vis geresnė. Nesu didelė mėgėja priedainių, kuriuose daug kartų kartojamas vienas žodis, tad priedainis galbūt yra silpniausia dainos dalis, tačiau patikėkite, visos kitos dainos vietos yra nuostabios. Turi labai daug gylio savyje. Didžiulis talentas sukurti tokią kompoziciją, kuri paliestų tas sielos vietas, kurias reikia. Dar noriu paminėti Alfa su daina „Vai!“ Šalia to, kad daina yra be galo pagavi (ir vėlgi užkabina būtent tas gylis instrumentuotėje), atlikėjas puikiai dainuoja ir jaučiasi scenoje nepaisant savo jauno amžiaus. Apibendrinant, norėtųsi daugiau tokios muzikos, kokią girdime Sanreme, ir tikrai nėra gaila tų miego valandų, prarastų žiūrint šį renginį.

Austėjos trys rekomendacijos:

Irama – „Tu no“

„Il Volo“ – „Capolavoro“

Alfa – „Vai!“

YouTube player
Prenumeruoti
Pranešti apie
guest

0 komentarai
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus