Atrankos

Dramatiška „Vidbir“ finalo atomazga – į Švediją keliaus Alyona Alyona ir Jerry Heil

Po pratęsto žiūrovų balsavimo, pagaliau buvo paskelbti ukrainiečių atrankos rezultatai. Ukrainos paraiška 2024 metų „Eurovizijoje“ taps „Teresa & Maria“.

Ukrainos nacionalinis transliuotojas paruošė išties spalvingą šou programą, kurią sudarė ne tik vienuolikos konkurso dalyvių, tačiau ir svečių pasirodymai. Dėl saugumo sumetimų renginys nufilmuotas iš anksto, o gyvai šeštadienį turėjo būti transliuojamas tik rezultatų paskelbimas.

Už atrankos vairo stojo „Eurovizijos“ gerbėjams puikiai pažįstamas vedėjas ir komentatorius Timur Mirošničenko, grupės „Hardkiss“ lyderė Julia Sanina, kuri pernai vedė konkursą Liverpulyje bei muzikantas Vasyl Baidak.

Konkursinę programą sudarė vienuolika pasirodymų. Dešimt dainų uždarai atrinko muzikos ir šou verslo ekspertai, o vienuoliktąją dalyvę, Anką, gerbėjai delegavo į finalą papildomu internetiniu balsavimu. Verta paminėti, kad ir į „Vidbir“ finalo komisijos kėdes buvo pasodinti ne atsitiktiniai žmonės. Transliuotojas surengė balsavimą, kuriame interneto vartotojai galėjo išrinkti svajonių komisiją. Daugiausiai balsų sulaukė dainininkai Andrei Danilko (Verka Serdiučka), Jamala ir Sergij Tančinets.

Techniniai nesklandumai ir pratęstas balsavimas

Nors iš pradžių atrodė, kad transliacija vyksta pagal planą, netrukus po balsavimo pradžios, ekranuose žiūrovai išvydo teksto eilutę, informuojančią, kad dėl didelio balsuotojų aktyvumo balsavimo programėlė neveikia, o savo balsą žiūrovai galės skirti artimiausiu metu. Scenoje vienas po kito dainavo kviestiniai svečiai, vedėjai jau spėjo sustabdyti balsavimą, o žiūrovai vis dar negalėjo balsuoti už savo favoritus. Slėptuvėje susirinkę vedėjai Timur Mirošničenko, Julia Sanina ir Vasyl Baidak kartu su dalyviais ir komisijos nariais ekspromtu bandė užpildyti tiesioginį eterį pokalbiais bei dainomis, tačiau galiausiai buvo paskelbta, kad balsavimas bus atnaujintas sekančią dieną ir nugalėtojas bus paskelbtas vakare.

Galų gale, sekmadienio vakarą buvo surengta papildoma transliacija, kurios metu vedėjai atskleidė, kaip balsavo komisija ir žiūrovai. Komisijos nuomone, bilieto į Malmės „Euroviziją“ buvo verčiausia grupė „Ziferblat“, o žiūrovai daugiausiai simpatijų skyrė duetui Alyona Alyona ir Jerry Heil. Iš viso per programėlę balsavo 1 167 185 vartotojai ir net 723 297 iš jų palaikė Jerry ir Alyoną. Palyginimui, antroje vietoje pagal žiūrovus likęs YAKTAK sulaukė kiek daugiau nei 100 tūkst. balsų. Susumavus komisijos ir žiūrovų rezultatus paaiškėjo, kad Ukrainos vėliavą į Švediją veš Alyona Alyona ir Jerry Heil su kontroversiškų komentarų dėl Motinos Teresės apdainavimo spėjusia sulaukti daina „Teresa & Maria“.

Jana Šemajeva, prisistatanti pseudonimu Jerry Heil yra garsi Ukrainos atlikėja ir dainų autorė. Savo karjerą moteris pradėjo 2012 metais, socialiniuose tinkluose skelbdama „vlogus“ ir dainų koverius. 2019 metais atlikėjos daina „#OKHRANA_OTMYENA” pateko į populiariausių šalies dainų penketuką. 2020 ir 2022 metais moteris išbandė jėgas Ukrainos nacionalinėje atrankoje „Vidbir“, finalinėse kovose užėmusi atitinkamai šeštą ir trečią vietas.

Aliona Savranenko, labiau žinoma kaip Alyona Alyona vietinėje spaudoje buvo vadinama Ukrainos repo sensacija. „The New York Times“ savo straipsnyje apie pop muziką Europoje lygino Alyoną su Azealia Banks. Prieš muzikinę karjerą, moteris dirbo mokytoja ir vadove keliuose vaikų darželiuose. Savo pirmąjį muzikos klipą dainai „Rybky“ Alyona Alyona išleido 2018 metais. Vėliau repo žvaigždė pristatė kelis populiarumo sulaukusius kūrinius, kuriuose atskleidė socialines problemas bei kritikavo Ukrainos politinę sistemą. 2021 metais Alyona Alyona pelnė publikos simpatijų premiją „Music Moves Europe Talent Awards“ konkurse.

Nugalėtojų pasirodymas atrankos finale:

YouTube player

„Teresa & Maria“ nėra pirmas dueto darbas. Jerry ir Alyona Alyona jau išleido mini albumą su keliais singlais, kuriuose apjungė modernų ir tautinį skambesį. Lietuviams turėjo įsiminti kūrinys „Dai Boh“, kurį duetas įrašė kartu su Monika Liu, o jo vaizdo klipas buvo nufilmuotas Vilniuje.

YouTube player
Prenumeruoti
Pranešti apie
guest

0 komentarai
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus