Atrankos

„Vidbir“ rezultatų belaukiant: penkios skandalingiausios Ukrainos atrankos

Kol „Vidbir“ žiūrovai vis dar bando atiduoti savo balsą už favoritus, nusprendėme prisiminti daugiausiai triukšmo sukėlusias Ukrainos „Eurovizijos“ atrankas.

Kaip jau rašėme, vakar transliuoto Ukrainos atrankos „Vidbir“ finalo žiūrovai negalėjo atiduoti savo balsų dėl neveikiančios balsavimo programėlės, todėl šiandien televizija rodys finalo pakartojimą, o 19 val. paaiškės nugalėtojas. Naktį programėlė pradėjo veikti, tačiau šįryt daugelis gerbėjų vėl negalėjo balsuoti, nes programėlėje balsavimas tapo neaktyvus.

Viena iš atrankos dalyvių Skylerr soc. tinkluose pareiškė apie norą pasitraukti iš finalinės kovos. „Aš esu už meną ir muziką, o tai kas vyksta dabar man yra nesuprantama“ – parašė Skylerr. Moteris taip pat pasišlykštėjo reklamos kampanijomis, kurias aktyviai rengė kiti finalo dalyviai. Verta paminėti ir vedėjos Julijos Saninos netikėtai pasakytą repliką tiesioginio eterio metu. Julija paklausė dainininkės, kaip ji vertina žemus komisijos balus. „Tai kad komisijos balsai kol kas nepaskelbti“ – sutrikusi atsakė Skylerr. Ukrainos transliuotojas jau spėjo pakomentuoti atlikėjos žinutę ir pranešė, kad dalyvė neturi argumentuoto pagrindo pasitraukti iš kovos. Tuo tarpu, jeigu Skylerr taps „Vidbir“ nugalėtoja, jai bus suteikta teisė atsisakyti dalyvauti „Eurovizijoje“.

YouTube player

Tai nėra pirmas kartas, kai Ukraina turi pakartoti nacionalinės atrankos finalą ar balsavimą. 2010 metais šalies transliuotojas uždarai išrinko Vasilį Lazarovič, surengė dainos atranką ir išrinko dainą „I love you“, kurią tarp kitko parašė Donato Montvydo paraiškos „Love is blind“ autorius Brandon Stone. Tačiau netrukus kilo didelis skandalas – šalies atlikėjai laišku kreipėsi į tuometinį Ukrainos prezidentą Viktorą Janukovičių su prašymu pakeisti 2010 metų Ukrainos „Eurovizijos“ atstovą.

YouTube player

Nacionalinis transliuotojas neturėjo kito pasirinkimo ir paskelbė antrą nacionalinę atranką, kurioje dalyvavo 20 dalyvių. Nugalėtoja tapo „Eurovizijos“ gerbėjams puikiai žinoma Alyosha, nors atranką moteris laimėjo ne su „Sweet People“. Pirma Alyoshos paraiška buvo „To Be Free“, kuri iš karto po atrankos finalo buvo apkaltinta plagiatu. Siekiant išvengti atlikėjos diskvalifikavimo, per 3 dienas buvo įrašyta visiškai nauja daina „Sweet people“, o Ukrainos transliuotojas buvo nubaustas už pavėluotai pateiktą paraišką Europos transliuotojų sąjungai.

YouTube player

Vasilio Lazarovič istorijai nuslūgus, 2011 metais Ukraina vėl pasižymėjo skandalinga atranka. Vasarį vykusiame konkurse pergalę išplėšė atlikėja Mika Newton su daina „Angel“, tačiau rezultatai sukėlė didelę nepasitenkinimų bangą. Praėjus kelioms dienoms po finalo transliuotojas paskelbė apie pakartotiną balsavimą už tris nacionalinės atrankos finalininkes. Ironiška, tačiau likusiomis dvejomis Mikos konkurentėmis buvo Jamala su daina „Smile“ ir Zlata Ognevič su „Kukushka“. Abi dainininkės išdidžiai atsisakė dalyvauti pakartotiniame balsavime ir paskelbė apie pasitraukimą. Tąsyk Mika Newton išvyko į Diuseldorfą, o Zlata ir Jamala kiek vėliau pasirodė Švedijos „Eurovizijose“ – „Gravity“ Malmėje užėmė garbingą trečią vietą, o „1944“ triumfavo Stokholme.

YouTube player

Tuo tarpu 2014 metais nepatenkinti finalo dalyviai skelbė protesto akciją ir kaltino transliuotoją užblokavus visų finalininkų, išskyrus nugalėtojos Marijos Jaremčiuk, balsavimo linijas. Stebėtina, tačiau transliuotojas nepasidavė spaudimui ir Kopenhagoje išvydome Mariją su atnaujinta savo paraiškos „Tick-Tock“ versija.

YouTube player

Dar vienas galingas skandalas ištiko transliuotoją 2019 metais, kai po pergalės „Vidbir“ atrankoje nugalėtoja MARUV nesutiko su transliuotojo iškeltomis sutarties sąlygomis, o antrą ir trečią vietas užėmę atlikėjai atsisakė važiuoti į „Euroviziją“, todėl šaliai teko metams pasitraukti iš konkurso. Daugelis gerbėjų iki šiol svarsto, kad „Siren song“ turėjo daug šansų nugalėti.

YouTube player

Viena iš paskutinių dramų aptemdė 2022-ųjų „Vidbir“ finalą. Komisija daugiausiai balsų atidavė Alinai Pash su daina „Shadows of Forgotten Ancestors“, žiūrovų favoritams Kalush Orchestra skirdama tik trečią vietą. Finalo naktį grupė Kalush Orchesta sukėlė neramumus transliuotojo būstinėje, reikalaudama parodyti oficialius balsavimo skaičius. Tačiau vyrukams vis dėlto pavyko išvykti į „Euroviziją“. Netrukus Alina Pash buvo apkaltinta melavusi Ukrainos valstybės sienos tarnybai dėl neteisėto sienos kirtimo vykstant į Krymą ir buvo diskvalifikuota, o kūrinys „Stefania“ triumfavo Turino „Eurovizijoje“.

YouTube player

Jau šiandien turėtume sužinoti, kas taps 2024 metų Ukrainos atstovu „Eurovizijoje. Sekite Eurodieną ir sužinokite įdomiausias konkurso naujienas!

Prenumeruoti
Pranešti apie
guest

0 komentarai
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus