RTVE nuotr.
Dalyviai

„Benidorm Fest 2024“ laimėjo ir Ispanijai atstovaus Nebulossa

Jau trečius metus vykstantis „Benidorm 2024“ tris vakarus šią savaitę džiugino konkurso gerbėjus. Šį vakarą vykusiame finale paaiškėjo nugalėtojai – jais tapo duetas Nebulossa su daina „Zorra“ (liet. „Kekšė“).

„Benidorm Fest 2024“ finale pasirodė 8 dalyviai, savo pasirodymus taip pat surengė Abraham Mateo, grupė „Camila“ bei renginio vedėja ir 2014 metų Ispanijos atstovė „Eurovizijoje“ Ruth Lorenzo. Pusę rezultato lėmė komisiją, kurią sudarė ne tik vietiniai, tačiau ir tarptautiniai ekspertai. Ketvirtadalį balsų išdalino demoskopinė žiuri, kurią sudarė įvairių socialinių sluoksnių, profesijų ir amžiaus žmonių imtis, o dar vieną ketvirtadalį balsų lėmė žiūrovai.

Nebulossa laimėjo žiūrovų balsavimą, užėmė ketvirtą vietą demoskopinės komisijos balsavime, o vietinė ir tarptautinė komisija duetui skyrė pirmą vietą kartu su st. Pedro.

Nugalėtojų pasirodymas:

YouTube player

Duetą Nebulossa sudaro vokalistė Maria Bas ir sintezatoriumi grojantis jos vyras Mark Dasousa. Jų kūryba yra stipriai paveikta aštuontojo dešimtmečio dainų. 2021 metais Nebulossa išleido debiutinį albumą „Poliédrica de mí “.

Kaip sako pati Maria Bas – daina „Zorra“ yra jos asmeninė istorija. Tai ironiškas kūrinys apie stereotipinį visuomenės požiūrį į moteris, kurioms nuolat klijuojamos etiketės, kurios visuomet yra nuvertinamos. Vieno dainos posmo vertimas atrodytų taip:

Kai gaunu tai ko noriu
(kekšė, kekšė)
Tai gaunu ne dėl to, kad to nusipelniau
(kekšė, kekšė)
Ir net jei apžioju visą pasaulį
Manęs nevertina nei sekundei

Dainos eigoje moteris išsilaisvina iš nuolatinės kritikos, sustiprėja, atgija iš naujo ir atkeršija savo skriaudikams.

Ispanija, kaip viena iš „didžiojo penketo“ šalių pasirodys „Eurovizijos“ finale gegužės 11 dieną.

Prenumeruoti
Pranešti apie
guest

0 komentarai
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus